Astro

Resna svarila astrologov: leto 2020 bo za vse močno usodno

(snč)
30. 7. 2019, 20.00
Deli članek:

Povezava med Plutonom in Saturnom je povzročila že velike zgodovinske premike

Dreamstime
Prihodnje leto bodo izbruhnili tudi vulkani, ki veljajo za mrtve.

Glavni namen astrologije je, da ugotavlja, kako planeti nad nami vplivajo na nas na Zemlji zdaj in kaj se nam seveda z neba obeta v prihodnje.

Astrološke razlage ne vključujejo vedno osebnih človeških življenj, temveč zajemajo vse dogajanje okoli nas, vključno z okoljem, politiko, socialnimi pogoji in življenjskimi cikli.
Čeprav je leto 2019 komaj na polovici, astrologi po vsem svetu že vestno izračunavajo dogajanje v prihodnjem letu. In njihove napovedi so si enotne: leto 2020 si bomo zapomnili za vedno.


EDINSTVENA PORAVNAVA
Naslednje leto bo potekala ena največjih planetarnih poravnav, ki so jo astrologi poimenovali kar »edinstvena«, saj bo vplivala tako na nas osebno kot na vsa področja našega delovanja in na dogajanja na globalni ravni.
Saturn in Pluton bosta v konjukciji na 23. stopinji kozoroga, kar bo uprizorilo prav poseben planetarni ples, ki napoveduje spremembe na vseh ravneh.
Saturn je pač tisti planet, ki pooseblja vse v zvezi z zakoni, vzpostavitvijo reda in splošno disciplino. Ko pride blizu Plutona, pa prinaša spremembe v naših družbeno-političnih sistemih, kar se je potrjevalo tudi v zgodovini v obliki sprememb, ki so vodile v največje revolucije. Ta cikel poteka na vsakih 33 do 38 let, spreminja pa se zaradi zelo eliptične oblike Plutonove orbite. »Poravnava Saturna in Plutona, ki nastopi prihodnje leto, bo usodno vplivala na porazdelitev moči na tak način, da nam bo spremenila vrednosti sistem in s tem procese odločanja,« trdijo astrologi in dodajajo, da ko enkrat vidimo širšo sliko, dojamemo, da so prav naše osebne odločitve oziroma njihova številčnost tisto, kar navsezadnje ključno vpliva na vse dogajanje na Zemlji.

ZGODOVINSKA DEJSTVA
Poravnava med Saturnom in Plutonom je s svojimi lekcijami pretresla človeštvo že velikokrat do zdaj.
Oktobra 1914 je v prvi svetovni vojni nastopil ključni dogodek v premiku sil moči: otomansko cesarstvo, avstro-ogrska in ruska monarhija so bili razpuščeni.
Od leta 1921 pa vse do leta 1923 je Saturn ustvarjal kvadrat s Plutonom in po Evropi je zasejal totalitarizem ter fašizem.
Med letoma 1939 in 1941 je kvadrat Saturn-Pluton zasejal seme in izbruh druge svetovne vojne.
Leta 1947 je spet prišlo do povezovanj in poravnave med Saturnom in Plutonom, kar je po navedbah astrologov povzročilo ustanovitev Pakistana in Indije kot samostojnih držav, naslednje leto pa si je svojo neodvisnost od Britancev izboril tudi Izrael.
Leto 1982 je zaznamoval nov cikel med usodnima planetoma, ki je na Zemljo prinesel veliko depresij in povzročil najvišjo stopnjo brezposelnosti v ZDA. Hladna vojna je naraščala. Januarja 1983 je izbruhnil vulkan Kilauea, ki je postal najdaljši vulkanski izbruh, ki se še do dandanes ni končal.

dreamstime
Ko pride močni Saturn v paru s Plutonom, brez sprememb ne gre.

POGLED V PRIHODNOST
Dvanajstega januarja 2020 se bo Saturn pridružil Plutonu na 22. stopinji škorpijona. Ta dramatični prehod bo prinesel poseben učinek moči, ki bo trajala še dve leti. Po napovedi astrologov bomo moč nebesne povezave občutili že prej, ob iztekanju leta 2019.
Menda se v bližnji prihodnosti ne bo spreminjala le geopolitična slika, temveč bodo moči z neba udarile tudi na naravo – v letu 2020 si tako lahko obetamo več rušilnih potresov in tudi izbruh nekaterih vulkanov, ki so veljali že za mrtve.
V letu 2020 se bo Mars v znamenju ovna obrnil retrogradno in s tem dal še večjo moč povezavi med Plutonom ter Saturnom, kar bo pripeljalo do krepitve političnih sporov. Lokalni upori, ki zaznamujejo že letošnje leto, pa imajo vse predispozicije, da se razširijo na svetovno raven.

Poseben pomen astrologi pripisujejo vplivom planetarnih povezav v letu 2020 tudi na duhovnost. Šlo bo za velikanski preizkus morale, ki nam bo dal na izbiro različne smeri, v katerih bomo lahko uporabljali svoje okrepljene moči. Duhovni pristop, ki temelji na poštenosti in odgovornosti, bo v letu 2020 bistvenega pomena.
Obstaja torej veliko razlogov, da je dogajanje na nebu v letu 2020 označeno kot edinstveno.
Astrologi pa svoje zapise, čeprav se nekateri med seboj malce razlikujejo, končujejo z enakimi besedami: »Ne upirajte se spremembam. Zgodile se bodo, če si to želite ali ne, če se z njimi strinjate ali ne … Leto 2020 bo leto velikih sprememb. Bodi pripravljen. Pa srečno!«