Astro

Tedenski horoskop: naredili boste več, kot ste načrtovali

Bern Jurečič, www.astrology.si
28. 7. 2019, 14.00
Deli članek:

Dnevi, ki se odpirajo pred nami, prinašajo odlično kombinacijo izzivov in tvornih energij, tako da bo marsikomu uspelo narediti več, kot je načrtoval.

dreamstime
Mogočno vesolje nam bo v prihodnjih dneh naklonjeno.

Mars in Jupiter sta postavljena dovolj ugodno, da se nam bo zdelo, da gre vse zelo gladko, in ne bo videti, da bi se to lahko končalo. Uran dodaja nekaj nestrpnosti, a tudi prevratniški način razmišljanja, ki razbija stare in utira nove poti. Nič se nam ne bo zdelo tako jasno, trdno in dokončno, da ne bi bilo mogoče o tem razmišljati na popolnoma nov način. Merkur zaključuje svojo drugo letošnjo retrogradno sekvenco poti, kar dobro je bil aktiven, marsikaj je šlo precej "po svoje", ne pa tako, kot smo mislili, da bo. Obrat je navadno še intenzivnejši, pa tudi sicer je treba še kar malo počakati, da bo njegov učinek izzvenel, tokrat nekje do 11. avgusta. Tedaj pa se bo na poti obrnil tudi Jupiter, nakar bodo šle stvari počasi še na bolje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 5°32 do 12°14 Leva.

Merkur se ta teden obrnil na svoji poti v direktno smer (v četrtek; na 23°56 Raka) in se ne bo veliko premaknil, le na 24°41 Raka. 

Venera bo v tem tednu prišla od 1°01 do 9°39 Leva.

Mars bo prišel bo od 17°06 do 21°33 Leva.

Jupiter se ustavlja na retrogradni poti, tokrat bo prišel le še od 14°47 do 14°34 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 15°50 do 15°23 Kozoroga.

Uran se bo skoraj že ustavil pred obratom v retrogradno smer, prišel bo le še do 6°35 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 18°22 do 18°13 Rib.  

Pluton bo šel retrogradno od 21°32 do 21°23 Kozoroga.

Luna bo šla 29. 7. v Raka, 31. 7. v Leva, 2. 8. v Devico in 4. 8. v Tehtnico.

Mlaj bo na nebu v četrtek, 1. 8., ob 5.11 na 8°37 Leva.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Vaša ustvarjalnost, ki je trenutno na visokih obratih, bo trčila ob skalo predpisov, pravilnikov, zakonov. Če naj bi se uspeli prebiti mimo teh ovir (po možnosti čim prej), bo treba iti nekaj korakov nazaj, morda poiskati kake nove informacije ali pa pomoč nekoga, ki vam sicer ni najbolj všeč, ima pa zato dostop do tistega, kar ta hip potrebujete vi. Sicer pa se boste v poslovnem smislu kljub vsemu premaknili naprej, četudi ne tako hitro, kot si želite. Tokrat gre potek dogajanja v smeri sprotnega utrjevanja korakov, da bi se izognili morebitnim vrnitvam ali popravljanju že storjenega. Besede drugih tokrat raje preverite, kot da bi se zanesli nanje kar tako. Saj ne, da bi vas goljufali, škodo imate lahko tudi zato, ker se kdo preprosto zmoti …

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Nekaj želite ali pa bi morali narediti drugače, po svoje oziroma samostojno. Na pot se vam bo postavila neka tradicija ali staro prepričanje ali predsodek, vse skupaj bo podobno kakemu majhnemu ekonom loncu. Če se boste odločili boriti, bo frčalo perje, kaže pa, da boste izšli kot zmagovalec, še posebej če vam bo ob rami stal partner oziroma partnerica. Pri delu se boste srečevali z nekimi nepotrebnimi pravili ali zavorami. K sreči je videti veliko pomoči okolice, tako da boste vse speljali dobro. Obnovilo se bo neko prijateljstvo, ki ste ga bili že odpisali, vse bo videti več kot odlično, vi pa boste malo skeptični, saj še niste čisto pozabili, kako sta se s to osebo razšla nazadnje.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev obrat vedno pomeni nekakšen preobrat ali pa zastoj, čas, ko si vzamemo nekaj trenutkov za predah. Dejstvo, da se to dogaja sredi nekega dogajanja, posledično prinaša živčnost zaradi nenadnega nedogajanja in lahko pride do napak. Stacionarni Merkur torej sam po sebi ne prinaša ničesar slabega, sitnosti si ustvarimo kar sami. Pri vas se ta obrat dogaja v finančni astrološki hiši, zato je treba temu področju ta teden posvetiti veliko več pozornosti kot običajno, pa bo vse v redu. Obljube na poslovnem področju se bodo izkazale za neprave ali prenapihnjene. Res pa je, da se bo po drugi strani pojavil cel kup odličnih rešitev, tako da se ni bati, da bi utrpeli kako škodo.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Nemalo vas bo motilo, da boste svojo energijo bolj kot za tisto, kar vi jemljete kot pomembno, porabljali za druge oziroma njihove potrebe ali interese, ne da bi lahko obrnili tok dogajanja. Ne bo šlo drugače, kot da se prilagodite skupnosti, pravzaprav bi vam to koristilo bolj, kot si morda predstavljate. V prvi polovici tedna boste zelo občutljivi na vse, tudi zelo dobro boste razumeli, kaj drugi čutijo, želijo. Rojeni v prvi dekadi znamenja pozorno pazite na vse, kar se dogaja v vaši denarnici. Pri drugih Rakih bo to prisotno v manjši meri, a čisto sprostiti se glede tega vseeno ni dobro. Mars sicer zagotavlja, da vam ne bo ničesar manjkalo in bo najmanj za sproti, a to lahko istočasno pomeni tudi večje izdatke kot navadno. V ljubezni se na široko odpirajo neka vrata.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če ne bi bil Uran postavljen nekoliko napeto v odnosu na vaše znamenje, bi za ta teden lahko rekli, da vam je odprto vse, pot naprej, navzgor, take stvari. Pa bi zraven nekaj prehitevanja, izsiljevanja prednosti, vožnje z dolgimi lučmi – če uporabimo neki drugi žargon. Poudarjanja »jaz pa jaz«, »drugi niste v redu« in podobno. Obračajoči se Merkur bo »poskrbel« za popestritev – marsičesa ne boste razumeli tako, kot je bilo rečeno ali kot se je zgodilo, ampak nekako drugače, po svoje. Seveda se vas popraviti niti ne sme niti ne da, pa smo že blizu težavam. Če boste v ljubezni iskali zgolj užitek, potem so vam planeti zelo naklonjeni, če pa naj bi v tem tednu sklenili kaj trajnejšega, raje počakajte na ugodnejši veter.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Kljub nekim lepim namenom, morda celo obljubam »od zgoraj«, da se bodo zadeve premaknile naprej in se bo dalo celo zmagati, se bo kmalu izkazalo, da je za kaj takega izpolnjenih premalo pogojev. Razočaranje morda sploh ni na mestu – preprosto ni čas za to. Je pa zato odličen za razmislek, analizo, tudi počitek. Še bolje, za »delo na sebi«, torej ukvarjanje z drugačnimi vprašanji od službenih zadev. Če se odpravite na kak tečaj, meditacijo, jogo ..., si boste naredili večjo korist, kot si morda mislite. Se pa bo zdaj dalo marsikaj speljati tudi na kak manj viden ali pa bolj skrit način, na primer z lobiranjem ali pa po načelu »tiha voda bregove dere« ... Merkur riše prelepe slike v prihodnosti, a do tja je še daleč. Uporabite tu in zdaj, kar znate in zmorete, pa vam ne bo hudega.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Nekaj dogajanja v smislu uspešnosti oziroma pohvale ali pa po drugi plati optimističnih prijateljskih nasvetov s strani vam odpira »svetove«; zamisli, kaj se še lahko naredi in kam vas to lahko privede, so lepe in prijetne. Morda ne tudi povsem realne, a o tem boste kdaj drugič. Ne nazadnje, če ni nikakršne vizije, tudi uspehov in napredka ne more biti, zdaj je torej čas za sanje, ideje, perspektivo. Prebudila se bo tudi žilica dobrodelnosti – radi bi, da bi bil svet boljši. Takih bi moralo biti danes več – svet je danes tolikanj prestrašen, da večina nas samo čaka, ali bo šlo kaj na bolje; kot da bi to lahko šlo brez vložka posameznika … Vi lahko prispevate posredništvo, pomirjajoče informacije, pretehtane, prave, uporabne. To ni malo.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
V poslovnem smislu je energije ta čas toliko, da se vam neuspeha ni treba bati. Še več, lahko celo pride do nadgradnje, na primer pohvale, napredovanja, občutka o uspešnosti. Pri informacijah bodite zaradi obračajočega Merkurja dvakratno previdni. Na začetku tedna se boste nekaj dni držali bolj nazaj, kot bi jemali zalet. Neki sosedski ali sorodniški odnos se bo pokazal kot zelo problematičen, a se ne bojte, zna biti, da bosta obe strani že po tednu dni stopili korak nazaj. V ljubezni je videti nekaj nenavadnih spoznanj, kot da bi se denimo vpletal kdo iz sence. A se bo vseeno izteklo dobro. V prvi polovici tedna je videti neke ideje o denarju ali investicijah, a konkretnosti iz tega še ne bo.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Jupiter, ki to leto vedri v vašem znamenju, je praviloma najugodnejši med planeti, a vam v zadnjem času ni kaj dosti koristil – njegove konstantno neprijetne povezave so prinašale prej slabo voljo, razočaranje ali ignoriranje kot pa srečo in dober izplen. Zdaj se slika nekoliko obrača, njegova odlična povezanost z Marsom obeta razvoj, razkritje, lažje poteze in nazadnje tudi uspeh – lažje kot lep čas prej. Nekaj malega zanašanja na druge vam tokrat ne bo naredilo škode, še posebej če tudi vi lahko koristite njim, če drugega ne, z nasveti. Finančni premiki bodo zahtevali budnost, škode pa prav zaradi tega ne boste imeli, četudi izplen nemara ne bo tak, kot je bilo zamišljeno. V ljubezni se svita nekaj lepega, a ker morda ne bo trajalo dolgo, se podvizajte.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Tokratni odnosi med planeti nakazujejo veliko neprilagojenosti in potrebe po dogovarjanju, usklajevanju. Kozorogi v tem niste prvaki, razen če je interes dovolj velik, pravzaprav res velik. Vaše baterije bodo ta čas polne, vi pa sebe tudi. Kot bi nekakšna velika žarnica hodila naokrog. Tisti, ki vas imajo radi, bodo gledali, kaj počnete, in vas poskušali posnemati, vaši nasprotniki pa bodo imeli spet veliko povedati. Če je vaša ljubezen kako povezana s poslom ali pa (skupnim) denarjem, potem bodite pazljivi; običajno za vas velja, da znate dobro ločiti ta področja med seboj, a tokrat razgraja Merkur, ki se obrača, in je mogoče vse. Veliko boste razmišljali o finančnih zmožnostih ali pa transakcijah.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Merkurjev obrat vam bo prinesel nemalo zgage. Sicer bo na prvi pogled videti, kot da imate stvari lepo pospravljene na svoja mesta ali pa plezate iz težav, a kaj ko vas Uran in Neptun vsak po svoje motita do take mere, da se nanju ne morete zanesti, morda celo nase ne. Spraševali boste za pravo pot in dobili povsem različne odgovore. Kake nesreče zaradi Merkurja seveda ne bo, uspehov pa tudi ne. Precej se bo treba zanesti na druge, predvsem pa se ograditi od vplivov, ki prihajajo »od nazaj«, denimo od doma, staršev, korenin. To bi vas znalo zavesti. V ljubezni bo razbremenjeno, mogoča je kaka prijetna sprememba, da bi bilo dolgčas, pa s tem horoskopom ni verjeti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Sami s seboj ste v precejšnjem razkoraku. Okoliščine so prinesle, da vas zanima le pot naprej, preteklost je za nekaj časa pasé. Imate sicer odlične informacije in zaradi tega  občutek, da vam ne more iti slabo, a kak hud trud vas ta čas ne privlači. Kako lepo bi bilo, če bi se vse skupaj kar zgodilo, ali ne? Premaknite se torej! Brez truda kup peska nikoli ne bo premetan. V odnosih z okolico boste ali prehitri ali preobčutljivi. Ali pa kar oboje. Nikakor dober potencial, razen za kako dobro zdraho, seveda, zato pazite. V ljubezni je videti nekakšen zastoj, po možnosti zaradi kakega trapastega nesporazuma. Pri poslih bo šlo bolje, če se ne boste vpletali več, kot vam bo naročeno.