Astro

VES PLANET SE ZDRUŽUJE V PRAZNOVANJE SVETLOBE

Cristy Žmahar, angelska zdravilka
18. 5. 2019, 15.10
Posodobljeno: 18. 5. 2019, 15.10
Deli članek:

JUTRI je vesak, tisti dan v letu, ko se slavi Budo, njegovo rojstvo in razsvetljenje. Ob prazniku nastopajo zelo močne energije, ki nam pomagajo, da hitreje dvignemo svojo zavest in stopimo na pot razsvetljenja.

dreamstime
Buda uči, da je vzrok za trpljenje nevednost, znanje pa način, kako ga preseči.

Budovi nauki o tem, kako se odvezati od trpljenja ter kako poiskati mir in ravnovesje, so eni ključnih svetlobnih naukov, ki ljudem pomagajo živeti »prav«. In v ta namen ljudje praznujemo vesak.

In tukaj so trije nasveti, kako lahko v svojem življenju uveljavite Budove principe, kajti pomagali vam bodo ustvarjati in razumeti.

RAZŠIRITE ZAVEST

Ljudje se včasih ujamemo v pasti trpljenja. Mogoče se nam porušijo zdravje, odnos, finance …, zaradi česar se naše življenje počasi sesuva. Takrat je nujno, da začnemo iskati odgovore od vesolja. Da spoznamo, zakaj se nam nekaj dogaja, kaj je sprožilo to dogajanje, kakšne so naše možnosti, kaj se moramo naučiti, česa ne vemo … Teh vprašanj je veliko, vendar pa je pomembno, da razumemo, da odgovor le redko pride brez postavljenega vprašanja. Eden glavnih razlogov, zakaj je Buda postal razsvetljen, je, ker je postavljal vprašanja. Ker si je želel vedeti. Razumeti. Ker je brskal in brskal za odgovori in ni odnehal, dokler jih ni našel. Veste, človek najlažje razširi zavest tako, da razširi vprašanja, ki jih ima o sebi in svetu okoli sebe, kajti potem začnejo odgovori prihajati avtomatsko. Ne pozabite – če postavite vprašanje, vam odgovor pripada. In prej ali slej bo prišel. In veste, katera so področja o katerih postavljajte vprašanja? Vsa. Vsa področja so tista, za katera se odločite, da boste o njih razširili svojo zavest, kajti vsa so pomembna. Buda uči, da je vzrok za trpljenje nevednost, znanje pa način, kako ga preseči.

POVEČAJTE STOPNJO UČENJA

Ste že spoznali, kaj imajo največji modreci, duhovni učitelji, podjetniki, ustvarjalci … skupnega? Visoko stopnjo učenja. Vsem je skupno to, da ves čas rastejo kot osebnosti, ves čas širijo svoja obzorja in ves čas iščejo nove informacije. Toda pomembno je, kdo ali kaj je vir informacij. Ni kar vsak vir primeren. Zato se je izoblikoval čudovit starodavni rek, ki pravi, da se učite od tistega človeka, ki je tam, kjer želite biti vi. Zato je naša naloga, da najdemo ljudi, ki so tisto, kar si želimo postati mi, ki imajo tisto, kar si želimo imeti mi, in ki živijo na način, na katerega želimo živeti mi. Zdaj pa vprašanje: kdo so ti ljudje? Prepoznate jih tako, da vam ob njih zavibrira srce. Da pritegnejo vašo pozornost. Da vas navdušujejo. Motivirajo. Da vam dajo tisti manjkajoči delček odgovora na vaše življenje. Veste, nam ljudem ni vedno treba vsega izkusiti na lastni koži. Zakaj bi morali vse trpljenje, vse tegobe, vse ovire … izkušati na sebi, če se pa lahko učimo od ljudi, ki so vse to že izkusili? Ali ni to ne samo dober, ampak tudi pameten način učenja?

pixabay
Paznovanje vesaka.

VEDITE, KDO STE

To načelo vam bo rešilo življenje. Če človek ve, kdo je, potem ve, kaj potrebuje. Potem ve, kje to iskati. In takrat lahko … najde. In če človek ne ve, kdo je, potem dela napačne izbore. In pristane v … trpljenju. Zdaj pa, kako vedeti, kdo ste? No, spet ima odgovor Buda. Da, ni z razlogom razsvetljen. Eden najpreprostejših načinov, da spoznate, kdo ste, je ta, da si prisluhnete. Da se čutite. Da se poglobite vase. In Buda je to naredil z meditacijo. Meditacija je ta primarni stik s seboj, prek katerega lahko spoznate o sebi vse, kar ste. Nekateri ljudje se je izogibajo. Mislijo, da je to samo sedenje, med katerim gledaš notranjost svojih vek in čakaš, da prideš do stanja brez razmišljanja. Ne, meditacija ni to. Meditacija je proces, ko slišiš sebe. Ko si dovoliš v sebi prepoznati tiste resnice o tem, kdo in kaj si želiš, resnice, ki so znotraj vsakogar izmed nas. In ko imate te odgovore, ne morete več sprejemati napačnih odločitev. Zato, ker vsak vaš korak vodi močna duhovna inteligenca, ki ustvarja vas kot človeka.