A ni tako pomembno, kakšno meditacijo izvajamo in s koliko pravili, pomembno je, da se umirimo, da začutimo sebe in smo prisotni v tem, sedanjem trenutku.
Priznana motivacijska avtorica Louise Hay, ki je umrla pred slabima dvema letoma,  je z javnostjo podelila enostavno, a zelo učinkovito meditacijo. Dnevno nam vzame samo 5 minut, toda njen učinek je neverjeten, saj nas celo v najbolj stresnih trenutkih povsem razbremeni ter napolni z ljubeznijo in občutkom miru. Na ta način lahko dvignete svoje razpoloženje kjerkoli in kadarkoli. Pomirjujoče je to vedeti, še bolj pomirjujoče to storiti. Kajti meditacija je samo način, da se povežemo s svojim notranjim, božanskim vodičem.

5-minutna meditacija, ki vas v hipu umiri

in odpre srce za dobre stvari

 
- Vdihnite. Izdihnite.
- Vdihnite. Izdihnite.
- Vdihnite in izdihnite vse, kar se skriva v vas. 

Danes je nov dan in nobene potrebe ni, da v sebi nosimo preteklost.

- Položite eno roko na srce, drugo pa na trebuh.

- Umirjeno dihajte in občutite, kako lahkotni postajate.

- Dopustite, da včeraj odide. Začutite topel občutek varnosti. Tukaj ste zaradi sebe.

. In ko opuščate vse, kar se je zgodilo malo prej, včeraj ter v preteklosti nasploh, ko odhaja vse, kar je bilo, usmerjate svojo pozornost na ta dan, to uro, na ta trenutek.
- Usmerite vso svojo pozornost na ta čudovit, prečudovit dan.
- Zdaj usmerite pozornost na svoje srce. Dopustite svojemu srcu, da se odpre kot spomladanski cvet in napravi mesto za vse dobro, kar vam Vesolje pošilja.
- Spustite roke in uživajte v trenutku. Vse je v najlepšem redu.
- Zaključite meditacijo z besedami: »Vedno sem v stiku z božanskim vodnikom.«