Astro

Sledila sem formulam, nato se je vse ustavilo!

Katja Mihelčič, intuitivna svetovalka
20. 3. 2019, 12.13
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 12.46
Deli članek:

NE DOVOLITE, da na vas vplivajo neka dejstva in formule – na primer pri katerih letih se moraš poročiti, imeti službo, si poiskati partnerja, dokončati študij, biti »samostojen« …

ps
Katja Mihelčič

Vse to so le vidiki, ne norme, ki bi jih ljudje morali dosegati.

Univerzalnih formul ali dejstev v bistvu ni. Če pa se nam zdi, da obstajajo, lahko v trenutku izginejo, če nanje pogledamo iz drugega zornega kota.

Dejstvo je le delček realnosti, prek katere se izkušamo.

Čeprav nekaj dojemate kot dejstvo ali formulo, vedite, da to ni edina pot ali edina definicija nekega obstoja. Je le delček realnosti, preko katere se lahko izkušamo. Poleg nje pa obstaja še nešteto drugih različnih poti in vidikov, ki na koncu pripeljejo do istega rezultata – do naše biti.

pixabay
Šele ko delamo iz sebe, se ne počutimo več prazne, temveč sijoče izpolnjene.

MOJA IZKUŠNJA

Za primer vam bom navedla svoje izkušanje skozi moje poslovno področje. Ko sem pogledala na svoj posel, se mi je zdelo, da nisem dovolj uspešna. Ta vidik se je še posebej potrjeval, ko sem se začela primerjati z drugimi. Najprej sem verjela, da bom na svoj edinstven način spremenila svoje stanje: iz neuspešne naj bi se prelevila v uspešno. Iskala sem drugačne poti in hotela delati drugače kot drugi, a se mi je zdelo, da se stanje kar noče spremeniti. Rekla sem si, da bi mogoče morala sprejeti določene zadeve in poti (tudi če mi niso všeč) ter ravnati tako, kot delajo tisti, za katere sem menila, da so uspešni. Odločila sem se za nek posvet, ki naj bi pomagal izboljšati moj posel. Od svetovalca sem dobila informacije in formule, po katerih sedaj dela večina podjetnikov. Hotela sem jih sprejeti, da bi me zagotovo popeljale do uspeha. Če vsi delajo tako, bo tudi meni uspelo. Tako sem se odločila slediti tem formulam in delati na enak način kot drugi. To sem izbrala le zato, da bi izboljšala določeno stanje, dosegla nek uspeh in si pridobila dodatno vrednost. A nato se je vse skupaj ustavilo. Stvari sem imela načrtovane in le čakala sem, da se bo posel začel odvijati.

Univerzalnih poti ni in jih nikoli ne bo! 

PRESKOK

V tem času se je tudi v meni zgodil miselni preskok. Začela sem se spoznavati, kaj resnično čutim o svoji trenutni poslovni situaciji in delu. Opazila sem, da sem pri delu neizmerno srečna, da me izpopolnjuje, vendar si nekako ne dovolim uživati, saj menim, da nisem dovolj uspešna. Ves čas me je oviralo prepričanje, da moram najprej spremeniti stanje (iz neuspešne v uspešno), nato pa bom svobodna in uživala v tem, kar delam. Pričela sem ugotavljati, kaj zame predstavlja uspeh. Zanimalo me je, ali to mnenje, da nisem uspešna, resnično izvira iz mene. Nato sem dojela, da gre za vpliv okolja in da hočem uspeti glede na splošne norme in merila. Zaradi primerjanja sem se ves čas počutila nemočno, ne dovolj dobro, neuspešno in neizpolnjeno. Na stvari sem gledala z nekega zunanjega vidika, ki ni bil moj. Vprašala sem se, kako v resnici gledam na mojo celotno situacijo, in takrat je kar naenkrat vse zažarelo. V svoji situaciji sem videla silno lepoto, sij in popolnost! Videla sem, da mi je samo drugačen pogled prinesel prijetno občutje, čeprav sem prej menila, da mi ga bo prinesel uspeh, kot ga vidi družba. To občutje, zavedanje in ta vidik je bilo vse, kar sem potrebovala! V resnici ni bilo treba spreminjati nobenega zunanjega stanja.

profimedia
Pot, ki jo nekdo drug ubira z lahkoto, nas lahko zlomi. Zato se je vredno potruditi in najdi pot, ki je lastna nam.

PERSPEKTIVA

Kadar hočemo delati po nekih formulah ali dejstvih, ki ne izvirajo iz nas, po navadi preslišimo vsa občutja in notranjo strast. Pogosto se osredotočamo samo na kriterije okolja, na neke cilje, ki pa so sami po sebi nepomembni. Ob njih se počutimo prazne in hodimo po neki poti, ki naj bi nas vodila k določenemu cilju. Ob zaključku te poti običajno ostane praznina. In tako se v večini primerov ujamemo v nek začaran krog, ker hočemo na vsak način izboljšati rezultat ter biti vedno bolj uspešni, vendar ni nikoli nič dovolj dobro. Dokler delamo po nekih zunanjih vplivih, se torej počutimo prazne, ne dovolj dobre in ne dovolj uspešne.

Četudi se nam zdi, da obstajajo univerzalne formule, te izginejo, če nanje pogledamo z drugega zornega kota. 

V mojem primeru je torej šlo le za to, da sem vse, kar sem potrebovala, dobila le, ko sem na stvar pogledala iz popolnoma novega in edinstvenega zornega kota. Čeprav sem sprva mislila, da iščem neko zunanje stanje, ki ga imenujemo uspeh, sem v resnici iskala samo občutje uspeha, ki ga lahko dobim že, če gledam iz svoje perspektive, tj. iz perspektive moje biti.

Sedaj lahko mirno ustvarjam in delam to, v čemer čutim strast, zato se počutim neverjetno živo in ne boste verjeli – tudi uspešno.

*******************************************************************************************************************

Avtorica članka Katja Mihelčič bo v torek, 26.3.2019 v Domžalah predajala kanalizirana sporočila in vas popeljala v čudovito meditacijo. Podrobnosti o dogodku najdete TUKAJ. 

OBVEZNE PRIJAVE NA MAIL:   katjamihelcic.info@gmail.com