Astro

Bolečine in znaki za nekaj drugega: odpadanje las je strah ...

T.P.
19. 3. 2019, 17.34
Posodobljeno: 27. 4. 2022, 14.39
Deli članek:

Ideja oziroma teorija, da vsak sam sebi ustvarja bolezni, se že nekaj časa ne uvršča več v ekstremno alternativo, ob kateri zahodni zdravniki samo nejeverno zavijajo z očmi.

pixabay
Bolečina v določenem delu telesa vsebuje sporočilo.

»Kako razmišljaš, koliko se bojiš, koliko verjameš ali ne verjameš, koliko si pripravljen na bitko ali predajo, kaj želiš pozabiti in pred čim se želiš zaščititi« - vse to se nekje 'zapiše' v umu in telesu. Spoznajte nekaj pojasnil bolezni in fizičnih težav, s pomočjo katerih boste bolje razumeli povezanost svojega telesa in misli. Vsekakor je vsak človek edinstven in ne moremo vsega posploševati, toda v številnih primerih boste spoznali, da so vaše težave povezane prav s tem, o čemer tukaj pišemo.

Glavoboli – pojavljajo se, kadar kaznujete sebe. Migrene mučijo tiste, ki želijo biti popolni in si sami ustvarjajo pritisk, pod katerim živijo. Tukaj je tudi precej potlačenega besa.

Sinusi – če vam povzročajo težave, to lahko pomeni, da vas v življenju nervira nekdo, ki vam je zelo blizu. Morda imate celo občutek, da vas napada.

pixabay
Glavoboli se pojavljajo, kadar kaznujete sebe.

Oči – težave z očmi kažejo na to, da obstaja nekaj, česar o sebi, svoji preteklosti ali bodočnosti ne želite videti. Zanikanje in želja, da gledate stran od tega, kar se dogaja, povzroča težave s čutilom za vid.

Sluh – takšne težave sporočajo, da obstaja nekaj, česar ne želite slišati. Bolečina v ušesu nakazuje, da je v vas bes zaradi nečesa, kar ste slišali. (Ste opazili, da ima včasih partner osebe, ki veliko govori, težave s sluhom?)

Lasje – so moč. Kadar ste napeti in prestrašeni, ustvarjate celične okove, ki se začenjajo v mišicah ramen in se širijo proti vrhu glave, včasih pa tudi na področju okrog oči. Lasje rastejo na glavi in če napetost predolgo traja, se lasišče krči, lasje ne morejo dihati in zato umirajo ter odpadajo. Nastane plešavost.

Glava – kadar nekaj ni v redu z glavo, to pomeni, da čutite, da nekaj ni v redu z vami. Glavo kažete svetu in po njej vas prepoznajo.

Vrat in grlovrat predstavlja vašo sposobnost biti fleksibilni v razmišljanju, videti stvari z vseh strani, torej tudi videti pogled drugih ljudi. Kadar imate težave z vratom, to pomeni, da ste bili trdoglavi v ocenjevanju svoje situacije, prepričani, da je vaše stališče edino pravilno. Grlo predstavlja sposobnost, da poveste, kar mislite, zahtevate, kar želite. Ko vas boli grlo, to največkrat pomeni, da mislite, da nimate pravice imeti takšnega mnenja. Na zavzemate se zase, svoj bes ste potlačili. Laringitis pomeni, da ste tako jezni, da ne morete niti govoriti. Grlo je tudi ustvarjalni tok skozi telo. Če je vaša ustvarjalnost zamrla, je prav mogoče, da se bo to odražalo v težavah z grlom. Prav tako boste spremembe v grlu opazili tudi v primeru, da se skušate spremeniti, ali pa ste sredi spremembe.

Roke – predstavljajo sposobnost, da objamete vse življenjske izkušnje. Zgornji del je povezan s sposobnostmi, spodnji pa s spretnostmi. Stara čustva hranite v sklepih, medtem ko komolci predstavljajo fleksibilnost v spreminjanju življenjske smeri. Vsak prst ima svojo značilnost. Če se urežete v kazalec, imate v sebi bes in strah, povezana z egom v trenutni situaciji. Palec predstavlja skrb, srednji prst seks in bes, prstanec skupnost in žalost, najmanjši prstek pa je povezan z družino in s pretvarjanjem.

Hrbet – težave s hrbtom lahko odraža vaš občutek, da vas okolica ne podpira dovolj. Zgornji del hrbta je povezan z občutkom pomanjkanja čustvene podpore (mož, žena, šef ...). Srednji del je povezan z občutkom krivde – bojite se pogledati, kaj je za vami. Strah, da ne boste imeli denarja in da boste živeli v pomanjkanju, se odraža v bolečinah spodnjega dela hrbta.

Pljuča – predstavljajo sposobnost dajanja in jemanja v življenju. Če imate težave s pljuči, je prav mogoče, da se bojite vzeti, kar potrebujete, ali pa imate občutek, da nimate pravice živeti življenja, kakršno želite.

Prsi – so materinski princip. Če imate težave s prsmi, to običajno pomeni, da ste pretiravali z materinskim, zaščitniškim ali posesivnim odnosom do neke osebe, mesta, stvari ali celo izkušnje.

Srce – predstavlja ljubezen, kri pa radost. Srce črpa radost skozi telo. Ko se v življenju odrečete radosti in ljubezni, se vaše srce skrči in postaja 'hladno'. Rezultat je počasnejši pretok krvi, odpre se pot do slabokrvnosti, angine pektoris ali infarkta. Ljudje, ki so preživeli srčni napad, se običajno nikdar niso zares veselili življenja.

Želodec – prebavlja vse vaše nove ideje ter izkušnje. Boli vas želodec – česa ali koga ne morete prebaviti? Oziroma katerih novih izkušenj ne morete vpiti? Prestrašeni ste.

Noge – nosijo vas skozi življenje. Težave z nogami pogosto govorijo o tem, da gojite strah pred gibanjem, pred tem, da greste naprej, ali pa pred tem, da krenete v določeno smer. Kadar nečesa ne želite delati, boste začutili težave z nogami.

pixabay
Kronična bolečina pomeni kroničen občutek krivde, ki je vsajen tako globoko, da se ga človek niti ne zaveda.

Kolena – so fleksibilnost. Izražajo tudi sposobnost prilagajanja, ponos, ego, trdoglavost. Kadar vas zabolijo kolena, se vprašajte, glede česa ste tako trdi in nepopustljivi, kje se nočete prilagoditi.  

Stopala – povezana so z razumevanjem sebe in življenja okrog vas, preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Koža – predstavlja vašo individualnost. Ko imate težave s kožo, čutite, da ste na nek način ogroženi, da vam drugi vladajo.

Preveč kilogramov – predstavlja potrebo po zaščiti. Debeli ljudje iščejo zaščito pred tem, da ne bi bili prizadeti, degradirani, kritizirani, osramočeni, prevarani. V sebi nosijo strah pred življenjem.

Bolečina – kakršne koli vrste govori o občutku krivde. Krivda vedno zahteva kazen, kazen pa je boleča. Kronična bolečina pomeni kroničen občutek krivde, ki je vsajen tako globoko, da se ga človek niti ne zaveda.