Astro

9 bolečin, ki jih povzroča psiha: glavobol je stres, boleči hrbet pa ...

T.P.
28. 2. 2019, 18.33
Posodobljeno: 1. 3. 2019, 11.56
Deli članek:

Kadar za določene bolečine ne najdete fizičnih razlogov, to pomeni, da so po vsej verjetnosti povezane s psiho. Kaj pomenijo bolečine v določenih delih telesa in kako se jih rešimo?

ps
Boleči zgornji del hrbta nakazuje na to, da nimate dovolj čustvene podpore.

1. Bolečina v glavi
Kadar vas boli glava, je za to največkrat kriv stres. Vzemite si malo časa za sprostitev in zmanjšajte stres.
2. Bolečina v vratu
Če vas boli vrat, to lahko pomeni, da težko oprostite sebi ali drugim. Razmislite o stvareh, ki jih imate radi pri ljudeh.
3. Bolečina v ramenih
Kadar vas bolijo ramena, je velika možnost, da nosite težko čustveno prtljago. Osredotočite se na proaktivno reševanje težav in prepustite nekaj teh bremen drugim ljudem v svojem življenju.
4. Bolečina v zgornjem delu hrbta
Boleči zgornji del hrbta nakazuje na to, da nimate dovolj čustvene podpore. Morda se počutite neljubljeni in neželeni. Če ste samski, bi bilo dobro, da greste na zmenek ali dva.

ps
Fizične bolečine velikokrat povzročaje psihične rane.

5. Bolečina v spodnjem delu hrbta
Ko se bolečina začne širiti po spodnjem delu hrbta, to lahko pomeni, da ste preveč zaskrbljeni zaradi denarja. Čas je, da zaprosite za povišico, ali pa na kakršen koli drugi način pomirite svoje skrbi.
6. Bolečina v komolcih
Bolečina v komolcih kaže na odpor do sprememb v vašem življenju. Če težko premikate roke, ste morda imeli togo, utesnjeno življenje. Bodite pripravljeni na kompromise in pretresite malce stvari.
7. Bolečina v rokah
Ko vas začnejo brez fizičnih razlogov boleti roke, to pomeni, da ne morete doseči drugih ljudi tako, kot bi morali. Bodite odprti za nova prijateljstva, pojdite na kosilo s sodelavci, sklepajte nove zveze.
8. Bolečina v kolkih
Boleči kolki govorijo o tem, da ste preveč prestrašeni, da greste naprej. Prav mogoče je, da imate odpor do spremembe. Morda ste preveč previdni pri sprejemanju odločitev.
9. Bolečine v kolenih
Ko vas začnejo boleti kolena, to lahko nakazuje na prevelik ego in previsoko mnenje o sebi. Bodite ponižni. Postanite prostovoljec. Zapomnite si, smrtni ste.