Incident na pagu

Žrtve norega očeta: deklica še vedno v kritičnem stanju, ostali stabilni

R.T.
28. 2. 2019, 19.18
Posodobljeno: 28. 2. 2019, 21.27
Deli članek:

Sedemletna deklica, ki je v grozljivem jutranjem incidentu na Pagu utrpela hude telesne poškodbe, se še vedno bori za življenje.

Profimedia
Sedemletnico v Zagreb peljejo z reševalnim vozilom.

Izmed štirih otrok, ki jih je oče zjutraj na Pagu pometal iz balkona, je najhuje poškodovana sedemletnica, ki je še vedno v kritičnem stanju. Ob padcu je utrpela hude poškodbe glave, zaradi česar ima možganske krvavitve, poškodovana ima tudi jetra, diha pa s pomočjo aparatov, poročajo hrvaški mediji.

Iz Splošne bolnišnice Zadar, kamor je bila sprejeta najprej, so jo peljali v pediatrično kliniko zagrebškega kliničnega centra. Vendar je bila tudi pot zahtevna. Deklica ima namreč zrak v lobanji, zaradi česar je tja niso mogli prepeljati s helikopterjem, zato so jo v Zagreb peljali z reševalnim vozilom, je potrdil hrvaški minister za zdravje Milan Kujundžić. Deklica je v Zagreb prispela nekaj minut pred deveto večerno, poroča portal 24sata.hr.

Zdravniki zadarske bolnišnice so medtem obvestili, da je druga, osemletna deklica prav tako na intenzivni negi, a je njeno stanje stabilno. Operirali jo bodo jutri.

Triletni deček in petletna deklica se nahajata na kirurgiji, a je njuno stanje stabilno, poškodbe pa ne življenjsko nevarne. Deklica je utrpela večinoma lažje poškodbe prsnega koša in obraza, pri dečku pa so v prsnem košu našli nekaj zraka, kar kaže na prebodena pljuča, vendar je poškodba obvladljiva.