Astro

Prepovedano je!

T.P.
25. 8. 2018, 16.19
Posodobljeno: 25. 8. 2018, 16.31
Deli članek:

Prepovedano je jokati, ne da bi se pri tem nekaj naučil, prebuditi se, a ne vedeti, kaj s samim seboj, bati se svojih spominov.

PS
Prepovedano je pogrešati nekoga brez radosti, da pozabiš njegov nasmeh in oč

Prepovedano je ne smejati se težavam, ne boriti se za tisto, kar želiš, odreči se vsemu zaradi lastnih strahov, da bi uresničil svoje sanje.

Prepovedano je zapustiti svoje prijatelje, ne poskušati razumeti vsega, kar ste skupaj preživeli, in klicati jih samo, kadar so ti potrebni.

Prepovedano je ne biti svoj pred drugimi, pretvarjati se pred ljudmi, ki ti nič ne pomenijo, igrati klovna, da bi te pomnili, ter pozabiti na vse, ki te imajo radi.

Prepovedano je ne narediti vsega za sebe samega, biti prestrašen od življenja in tistega, s čimer te življenje obvezuje, ne živeti vsakega dne do zadnjega daha.

Prepovedano je pogrešati nekoga brez radosti, pozabiti njegov nasmeh in oči samo zato, ker je on izbral drugačno pot od tvoje, prepovedano je pozabiti njegovo preteklost in jo zamenjati z njegovo sedanjostjo.

Prepovedano je ne poskušati razumeti drugih, misliti, da je njihovo življenje več vredno od tvojega, ne spoznati, da ima vsak svojo pot in slavo.

Prepovedano je ne ustvarjati lastne zgodbe, ne imeti trenutka za tiste, ki si jim potreben, ne razumeti, da je življenje tisto, ki daje, a tudi jemlje.

Prepovedano je ne iskati lastne sreče, ne živeti življenja s pozitivno naravnanostjo, ne misliti, da smo vedno lahko boljši.

Prepovedano je pozabiti, da brez tebe ta svet ne bi bil isti.

- Pablo Neruda