Astro

Po napetostih končno zatišje

Bern Jurečič
1. 8. 2018, 10.36
Posodobljeno: 1. 8. 2018, 10.42
Deli članek:

Planetarne energije v tednu po mrku bodo neprimerljivo skladnejše in ugodnejše, a bolj v drugi polovici tedna.

dreamstime
Zakoračili smo v teden oddiha.

V prvih dnevih bo poleg tega, da so retrogradnost Merkurja in z njim povezane preglavice zdaj praktično na vrhuncu, tudi neprijeten T-kvadrat med Uranom, Marsom in Soncem še precej močno v veljavi, tako da napetosti za dober prepir, poskus preboja, nove poglede ali akcijo iz kljubovanja ne bo manjkalo. Kasneje v tednu bodo vse te aktivnosti počeli mirneje in skladneje, tudi bolj trezno in dolgoročneje usmerjeno. Venera se prav tako iz dneva v dan bolj izvija iz objema močnega Neptuna, zato bo tudi zapletov, sitnosti in težav na ljubezenskem po eni strani in finančnem področju po drugi strani manj kot zadnje dni ali tedne. Lahko bi rekli, da gre za teden zatišja ali oddiha. Ker pa bo na nebu v soboto tudi zadnji krajec, je to za marsikoga odlična priložnost za pomembno potezo, še posebej če gre za dokončanje česa, kar se dela že dalj časa.

Horoskop za teden od 30. 7. do 6. 8. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se izvija iz neprijetnih povezav in obenem bliža znamenju kozoroga, kjer bo lahko izkazal veliko več podjetnosti in prodornosti. Napete situacije boste hoteli rešiti na svoj način, vendar boste ob tem trčili ob pravila ali predsodke, tako da se bo težko odločiti. Mnenje starejših in spoštovanih vas lahko zmede, za trenutek ne boste vedeli, ali ste še na pravi poti. V ljubezni je videti veliko vložene energije in tudi besed, a harmoniji ne boste nič bližje kot prej.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Večino dogajanja v tem tednu boste gledali skozi prizmo varnosti, a pri tem boste izgubili precej časa, obenem pa boste prikrajšani za marsikatero ugodno možnost, ki jo bodo izkoristili drugi. Na srčnem področju bo zaradi odhoda Venere iz povezave s ta čas močnejšim Neptunom počasi vse manj pričakovanj ter zato več reda in jasnosti. Kar zadeva denar, boste varčevali pri velikih stvareh in ne kaj dosti manj izgubljali pri malenkostih.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Želja po dosežkih in korakih navzgor bo ta teden izrazita, vendar povezava z Neptunom ne daje upanja, da bodo dosežki trajni ali da se bo kompas umiril. Čas je sicer odličen za spremembe vseh vrst, a je zaradi napetih odnosov med ključnimi planeti za to vaše področje vsaj v prvi polovici tedna še vedno treba brzdati prehitre besede in odzive. A tudi v primeru, da bi kaj kazalo v napačno smer, se bo mogoče hitro in pravočasno odzvati ter uspešno popraviti napačne korake.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Najprej v prvih dneh, potem pa za konec tedna vam optimizma in dobrih informacij ne bo manjkalo, in če ne boste prepočasni, lahko naredite veliko, preden vas prehitijo drugi. V odnosih tako v službi kot doma je ta čas možen pomislek »ali jaz ali on(i)!« ali pa morda »ne boste me!«. Odprtih konfliktov sicer ni videti, zato pa toliko bolj učenje iz situacij, v katere boste zašli. Marsikaj naučenega v tem poletnem času se vas bo držalo še dolgo časa.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Na začetku tedna boste zelo napeti, vse vas bo motilo; če bi se smelo, bi komu odtrgali glavo kot pravi jezni kralj živali. V službi in pri poslih boste nekaj naredili drugače ali čisto po svoje, kar ne bo ostalo čisto brez pripomb, a na koncu se bo izkazalo, da so bili vaši občutki pravi, in bo izplen zato dober. Pri financah bodite v prvi polovici tedna zelo previdni, zelo verjetno lahko spregledate kaj bistvenega; proti koncu tedna je možnosti za to manj.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Nekdo, ki je še pred kratkim znal veliko povedati o vas, češ kako zanesljivi, natančni in dobri ste, bo zdaj obrnil ploščo, vi pa boste ostali odprtih ust. Precej boste tuhtali in poskušali potegniti črto med koristnimi informacijami in »solato«, ki ste je deležni z vseh strani in vas samo oddaljuje od resnice ter od cilja. Vse bolj vas moti dejstvo, da dejstva in argumenti vse bolj izgubljajo bitko s »predstavami za javnost«, pričakovanji, sprenevedanjem in lažmi.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Gibanje Venere vam ta čas ni naklonjeno, nekako se zdi, kot bi se umikali oziroma bi se pred vami skrivali ali izmikali cilji. K sreči Neptunov vpliv že v drugi polovici tedna ne bo več tako močan in boste, četudi še ne bo vse dobro ali jasno, neprimerljivo bolje vedeli, pri čem ste. Kot bi se polegel prah, ki se je dvigal zaradi preveč dogajanja. V ljubezni se bo nadaljevalo manj prijetno obdobje, a konfliktov bo počasi vse manj, morda bo na vrsti celo čisto pravo pobotanje.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Presenetljivo – čeprav je videti kar nekaj področij, kjer se stvari ne bodo razvijale dobro in bi lahko kvečjemu pričakovali, da boste izgubljali živce, se boste imeli precej dobro. V odnosih z drugimi, zlasti s sorodniki in sosedi, boste zelo trdni, in če bo treba, tudi zahtevni, prepričani, da je to pot k razjasnitvi in čistim odnosom, in tako tudi k miru v prihodnje. V ljubezni je na nebu videti lep oblak, ki pa se nikakor ne približa dovolj, začeli se boste bati, da kmalu ne bo več tako lep …

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Na splošno ta teden na svoji poti ne boste omahovali, samozavestni boste glede tega, kar znate, zmorete in lahko dosežete, ter se pripravljeni takoj odzvati na izzive. V ponedeljek in torek je sicer videti nekaj preobčutljivosti in spet boste prehitri v besedah, ne da bi bilo tega treba. Če se vam bo uspelo sprostiti, lahko premikate gore. Če naj bi dokončali kakšno finančno akcijo, ki čaka že dlje časa, je čas zaradi vse boljšega sodelovanja med Saturnom in Uranom zelo dober.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Vodilo »počasi se daleč pride« boste praktično pokazali na primeru, kjer bo vse kazalo na neuspeh, in s tem pridobili nemalo simpatij. Kar zadeva finance, prehitevanja ne sme biti, možnost spregleda je velika. Naj vse kaže še tako lepo, vzemite si čas in preverite dejstva ... V nekem odnosu boste spoznali drugo, tokrat dosti boljšo plat osebe, ki jo sicer poznate že dolgo. V različnih odnosih z drugimi se boste soočili z nekakšnim konfliktom »novo proti staremu«.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V odnosih z drugimi boste vsiljevali svoje mnenje, še preden bi vam lahko povedali, kako bi stvari rešili oni. V službi in pri poslih je videti precej sreče, morda bo kaj izteklo celo bolje od pričakovanj. V financah vas lahko neka samovoljna poteza pripelje do velike izgube, zato previdnost v roke! Do četrtka pazite na denar, tako svojega kot tujega oziroma skupnega! Če ga boste kje polomili, vam izgovarjanje na druge ne bo pomagalo. Predvsem ne bodite tako hitri in neučakani.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ta teden boste precej bolj na trdnih tleh in treznega razmišljanja, s izjavami in potezami boste presenetili marsikoga. Tudi pri svojih željah in načrtih bo šlo tokrat brez »letenja v idealističnih višavah«, vse bo oprijemljivo in dosegljivo. Neko prijateljstvo bo za vas ta teden zelo ugodno, morda vam ta oseba lahko reši kakšen star problem. Poletna vročina vam lahko da misliti, morda je čas za spremembo v življenjskem slogu, recimo v prehranjevanju.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 5°53 do 13°25 Leva.

Merkur bo ta teden še zelo počasen, retrogradno bo prišel od 22°52 do 18°56 Leva.  

Venera bo prišla od 21°36 do 28°54 Device.

Mars bo retrogradno prišel od 3°24 do 1°34 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden počasi od 13°53 do 14°21 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 3°40 do 3°18 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel le še od 2°31 do 2°33 Bika in se bo že skoraj ustavil.

Neptun bo retrogradno prišel od 16°04 do 15°55 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°36 do 19°26 Kozoroga.

Luna bo 30. 7. vstopila v Ribi, 1. 8. v Ovna in 3. 8. v Bika.

Zadnji krajec bo na nebu v soboto, 4. avgusta, ob 20°17 na 12°19 Bika.