Zabava

»Za črnimi oblačili in dolgimi lasmi se skriva sama dobrosrčnost«

Karmen Klinc
1. 8. 2018, 10.39
Posodobljeno: 1. 8. 2018, 10.42
Deli članek:

Pretekli teden se je ob sotočju Soče in Tolminke odvijal največji metal festival v Sloveniji. Festival vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev.

Karmen Klinc
Metaldays 2018.

Letos je Metaldays obiskalo okoli 14 tisoč obiskovalcev. Da festival iz leta v leto raste, dokazuje tudi dejstvo, da so bile tedenske vstopnice letos prvič v zgodovini razprodane. Obiskovalec Martin iz Nemčije, ki festival obiskuje redno, je v pogovoru za naš portal povedal, da je zelo zadovoljen, saj je bilo letos še posebej dobro poskrbljeno za udeležence. »Končno sem se lahko stuširal s toplo vodo brezplačno, ukinili so dodatno plačilo za parkirnino, na samo prizorišče pa so postavili tudi bankomat«, je dejal.

Kaj pa menijo domačini?

Gospa, ki je zaposlena v lokalni trgovini, je z iskro v očeh in vidnim navdušenjem dejala, da je nikoli ne skrbi, da bi karkoli lahko šlo narobe, ko na obisk pridejo metalci: »Ko po končanem festivalu opravimo inventuro, nikoli nič ne manjka, kar pomeni da so pošteni in plačajo za vse usluge, ki jih ponujamo v Tolminu. Za sabo znajo pospraviti, poleg vsega pa so še izredno vljudni in prijazni. Zanimivo, kako videz vara, za črnimi oblačili in dolgimi lasmi se skriva sama dobrosrčnost. Tisti, ki z njimi preživimo po teden dni, vsako leto to vemo in se vedno veselimo, da se prihodnje leto ponovno vrnejo.«

Karmen Klinc
Metaldays 2018.

Volk sit in koza cela torej. Seveda nismo mogli mimo čistoče, ki na mnogih festivalih predstavlja veliko težavo. A ne na Metaldays! Na tleh tega festivala ne boste videli kupov plastičnih kozarcev, saj morate v primeru, da ob naročilu nove pijače ne prinesete starega kozarca, doplačati 1 evro.

Navdušili so tudi nastopajoči, med katerimi so v ponedeljek za težke ritme poskrbeli poljski ekstremni metalci Behemoth, vsi ljubitelji piratske metal glasbe pa so lahko uživali ob nastopu škotskih Alestorm. V torek so s svojim heavy metalom navduševali nemški Accept, v sredo pa kanadski death metalci Kataklysm. Seveda je bil za vse obiskovalce najbolj težko pričakovan dan četrtek, ko so na oder Metaldays prvič stopili britanski bogovi metala Judas Priest. Po 27 letih smo jih končno dočakali v Sloveniji, Množica je vidno uživala ob heavy metal ritmih, pevec Rob Halford pa je s svojim, kljub letom energičnim nastopom, upravičil svoj status »metal boga«.
Festival so v petek zaključili ameriški Cannibal Corpse, simfonični Epica in Children of Bodom s Finske.

Karmen Klinc
Metaldays 2018.