Slovo

FOTO: Tako so Oliverja Dragojevića pospremili na zadnjo pot

J.P./STA
1. 8. 2018, 07.39
Posodobljeno: 8. 4. 2019, 08.56
Deli članek:

Na tisoče Splitčanov se je včeraj čustveno poslovilo od svojega someščana, enega najbolj priljubljenih hrvaških glasbenikov Oliverja Dragojevića, ki je preminil v nedeljo.

STA
Zvonili so cerkveni zvonovi, slišati je bilo ladijske sirene.

Dragojevićevo krsto so nato iz Splita s katamaranom popeljali v njegov rojstni kraj Vela Luka na otoku Korčula. Pogreb bo v danes v družinskem krogu na pokopališču v Veli Luki.

Čustveno slovo

Dragojević je svojo zadnjo pot začel v cerkvi Svetega Frane, kjer je bila pozno popoldne žalna maša. Zatem so krsto prepeljali čez znano splitsko rivo do pomola svetega Nikole v splitskem pristanišču. V žalost odetem Splitu je bilo je slišati molitve in tiho petje Dragojevićevih uspešnic, kot so Vjeruj u ljubav, Sve bih dao da si tu, Ča je život vengo fantažija in druge.

Dragojević je v 71. letu starosti za posledicami raka na pljučih v nedeljo preminil v splitski bolnišnici.

Zvonili so cerkveni zvonovi, slišati je bilo ladijske sirene. Z zvonika enega od simbolov Splita, cerkve svetega Duje, so izobesili zastavo z Dragojevićevo podobo. Navijači splitskega nogometnega kluba Hajduk so v pristanišču prižgali bakle v Oliverjevo čast.

Okrog 20. ure je katamaran ob znani pesmi Vela Luka popeljal krsto pokojnega Dragojevića proti Korčuli, in sicer v spremstvu ladij hrvaške vojaške mornarice, policije in pristaniških oblasti ter stotine plovil domačinov. Katamaran so s čolni spremljali tudi prebivalci otokov Brač, Šolta, Hvar in Vis.