Astro

Andreja Novak: Močne karmične mreže nad Slovenijo

Sonči Nered Čebašek
31. 7. 2018, 09.32
Posodobljeno: 1. 8. 2018, 16.04
Deli članek:

Kadar gre za delo z energijami, ga je potrebno opravljati v za to čim bolj primernem okolju, saj z njim učinek lahko izjemno povečamo.

Arhiv svet 24
Energijska svetovalka Andreja Novak zna za svoje delo seveda poiskati najboljše energije.

Nič nenavadnega ni torej, da duhovni terapevti svoje seminarje in delavnice prirejajo na morda na prvi pogled zelo nenavadnih krajih.

Energijska svetovalka Andreja Novak si je za svoje večdnevne delavnice Jasnovidnost iz Svetlobe že pred leti izbrala skoraj neznan otoček pri Šibeniku Krapanj. Kljub temu, da je za udeležence malce neugoden, saj je od od Slovenije oddaljen več sto kilometrov, pa se vsi, ki so na njemu kdaj z Andrejo bili, tja z največjim veseljem vračajo: “Ker nam toliko da,” pravijo v en  glas.

Kje je skrivnost teh posebnih krajev, kot je Krapanj, smo povprašali kar Andrejo, ki ga je ‘odkrila’.

Je razlika, če delate z energijami v svoji ali tuji državi?

Ja, razlika je velika, kje in seveda kako poteka energijsko delo. V Žalcu smo si že v preteklih letih “zgradili” dober energijski prostor, ki dobro služi določenim izobraževalnim in transformacijskim delavnicam, a takšna, kot je Jasnovidnost iz Svetlobe, potrebuje več svobode v energijah.

Na tej delavnici udeleženci namreč širijo “meje” svojega zavedanja ves čas, 24 ur na dan,  zato je smiselno, da se ne ukvarjamo s tem, kaj jih omejuje, temveč se lahko sproščeno, jasno in čisto ukvarjamo z vsebino. Zato so te delavnice prebojne v smislu zavedanja energij v vse smeri, širjenja lastne zavesti in udeleženec naredi v nekaj dneh delavnice na Otoku Krapanj toliko, kot bi v Sloveniji ali kjerkoli drugje na celini naredil v nekaj letih. Vem, da se bere skorajda nemogoče, a tako pač je.

Ste se za spremembo lokacije odločili, ali so vas energije otoka “poklicale” - kako je prišlo do delavnic na otoku Krapanj?

Prvo delavnico Jasnovidnosti sem imela v Sloveniji, v odličnem energijskem ambientu na Polzeli v parku Šenek.  Nisem potovalni tip in sem rada doma. Zato nisem imela kakšnih večjih načrtov z delavnicami zunaj Slovenije.

Delavnica je bila po pričevanjih udeležencev dobra, vendar sem imela za udeležence v energijah pripravljeno več, kot so lahko sprejeli. In sama nisem bila zadovoljna. Moje poslanstvo je širiti meje zavedanja in sočasno raziskovati energijski svet iz novih perspektiv. Ker sama nisem bila zadovoljna s situacijo, sem iskala vzroke, kaj odmika tečajnike od bolj polnega sprejemanja in na kakšen način jim lahko omogočimo, da bodo skozi celotno delavnico maksimalno odprti in sproščeni za sprejemanje tega, kar je v eneregijah za njih.

Seveda je vsak udeleženec individualno bitje in vsak vzame toliko, kolikor je takrat zmožen, a želela sem odmakniti splošne vzorce in pritiske okolja, ki ga pri tem ovirajo. Naslednji poskus je bil na Murterju, kjer so bili tečajniki sicer zadovoljni, a sama sem skorajda “skurila” svoje ledvice, ker še niso bili idealni pogoji za energijsko delo.
Ker imam rada svoje delo in v energijah ni rutine, ponavljanja, temveč je vsaka delavnica izvedena iz sedanjih obstoječih energij in podpore, sem imela veliko željo delati tečaje nekje, kjer lahko dam toliko, kot zmorem in imajo tečajniki možnosti sprejemanja, kolikor sami zmorejo brez sistemov okolja, ki jih običajno držijo.

Šele ko sem se odločila, da ne morem delati kompromisov pri nekaterih meni pomembnih stvareh, sem se notranje dovolj uravnotežila, da so se uredile organizacijske stvari. Z dolgoletno prijateljico sva postali sodelavki in sredi najbolj deževnega februarja sva potrdili Otok Krapanj ter Hotel Spongiolo, za najboljšo možno lokacije, saj so bile energije dobre celo v vremensko najslabših okoliščinah.  

Arhiv svet 24
Na Krapnju je velik del gozda, predvsem borovcev, ki s svojo energijo ohranjajo Polja Miru.

Verjetno je bil premik dobrodošel tudi zaradi karmičnih mrež nad Slovenijo?

Slovenija ima res energijsko močne karmične mreže, ki se že kar nekaj časa na srečo oziroma zaradi truda ljudi, da bi bilo drugače, majejo.  V njih je seveda tako dobro kot slabo. Sistemi hote ali nehote skozi varstvo in izobraževanje, predajajo določene kvalitete, ki omejujejo individualno rast in razvoj. Mreže Slovenije so seveda močno vpete v bivše jugoslovanske mreže, kar v negativnem vidiku vidimo v politiki, sočasno pa v pozitivnem vidiku opazimo  v druženju med ljudmi iz drugih bivših držav Jugoslavije, s katerimi si nismo tujci, temveč smo povezani z zgodovino in človeško srčnostjo.

Mreže Slovenije seveda nosijo v sebi tudi močan zapis krščanstva, ki se zlije v slovenski energijski zapis, ki močno ovira napredek in osebno rast.

Najbolj obremenilne misli, ki jih ima večina tečajniki in izhajajo bodisi iz družine ali okolja, izhajajo pa zares iz energijskih mrež Slovenije:

- meni to ne bo šlo

- vsem gre bolje

- ne bom mogla tako hitro sprejeti to, kar se dogaja

- nisem vredna, da se mi življenje kar tako sproščeno spremeni

- zagotovo je potrebno potem veliko vaditi, saj ne more biti tako preprosto

… te misli in energije jih začnejo ovirati že pri sami misli o tem, da bi se nam pridružili na delavnicah na Otoku Krapanj in nekaj dni pred odhodom imajo skorajda vsi večje zaplete in se morajo resnično potruditi, da vztrajajo in pridejo. Življenje (energijske mreže Slovenije) jim ponudi tisoče izgovorov, zakaj ne morejo priti in zakaj bi bilo mogoče bolje, če bi prestavili delavnico in prišli kdaj drugič.

Otoke obdaja morje, ki skupaj z vetrom skrbi, da se energije sproti sproščajo in spreminjajo

Kako bi jih lahko ozdravili?

Mreže Slovenije  bodo vedno obstajale. Edino resnično možno spremembo je možno narediti tako, da vsak posameznik opusti stare, omejujoče, a varne = nespremenljive energijske mreže in začenja so-delovati z novimi, Svetlobnimi mrežami Sodelovanja in Blagostanja, kjer je prostor za vsakega in za vse v pozitivnih odnosih in novih vrednotah.

To sem pri sebi raziskovala in poskušala preseči kar nekaj let, vendar je težko, če živiš ves čas v Sloveniji in niti ne opaziš svojih reakcij iz mrež omejitve Slovenije. Uspelo mi je v času, ko sem po več tednov živela na Dunaju in so tam seveda ljudje odreagirali name drugače. Predvsem sem videla razliko v javnih in trgovskih sistemih, ko sem prišla domov in nisem več odreagirala na določene “pripravljene” težave.

PS
Idealno je, če imajo tečajniki možnosti sprejemanja, kolikor zmorejo brez sistemov okolja, ki jih običajno držijo.

In ko stopimo čez mejo, kaj se zgodi – druge mreže na nas ne morejo vplivati?

Tako je. V naših energijah nimamo zapisa tujih mrež, zato smo lahko bolj takšni, kot smo v svoji resnici, svoji pravi osebnosti. Tako lahko posameznik opazuje svoje počutje, ko prekorači mejo … Kdaj in kje se njegove energije odzovejo, da lažje zadiha in se začne počutiti bolj svobodnega.
Seveda obstojajo tudi krajevne, lokalne mreže, ki pa bi jih lahko presegli že s tem, da hodimo redno na izlet v različne kraje v Sloveniji. Le te so manj močne, saj nosijo predvsem določene lokalne navade, način obnašanja … Z opazovanjem ljudi in lastnih reakcij, ozavestimo te energije in začne se proces spreminjanja.

Zakaj je delo z energijami lažje (ali boljše) na otoku kot na celini?

Otok, še posebej, če je takšen kot Krapanj – mali, brez večjih nakupovalnih centrov, brez avtomobilov in drugih sistemskih stvari, je energijsko čist. Obdaja ga morje, ki skupaj z vetrom skrbi, da se energije sproti sproščajo, spreminjajo. Seveda ima otok svojo zgodovino, v katero pa mi ne posegamo, temveč pustimo, da se domačini po svoji volji in na svoj način odločajo za to, kdaj bodo videli dobro plat svojega otoka. Domačini namreč nosijo v sebi svoje zgodovinske mreže in tako kot mi v Sloveniji, potrebujejo čas in interes za svoj razvoj.

Kako ste vi 'našli' Krapanj?

Otok Krapanj, ki je samo 300m stran od celine, pri Brodarici, 15 min stran od Šibenika na Hrvaškem, sva s prijateljico in sodelavko “odkrili” kot najboljši energijski kraj za najino delo. Našli sva ga “ponovno”, ker sva ga iskali ☺ .

V čem je ta otok poseben?

Na otoku Krapanj so prisotna Polja Miru ves čas. Tam je velik del gozda , predvsem borovcev, ki s svojo energijo ohranjajo Polja Miru. Tako imamo tam resnično bivanje z energijami v realnosti, kar v Sloveniji še ne znamo na takšen način v tolikšni meri. Otok se da prehoditi v 45 minuta, kar je odlično, ker človek dobi občutek zmogljivosti. Otok podpre v njem vedenje, da se da.

Obiščite Andrejino spletno stran: 

www.andrejanovak.si 

Kako ste se spoznali z bitjem otoka? 

Preko Polj Miru se je vzpostavila med meditacijami velika podpora energij, ki so se kasneje razkrile kot Bitje Otoka Krapanj. To se je zgodilo na eni izmed tematsko zahtevnejših in močnejših delavnic Jasnovidnosti s 7 žarki in mojstri, kjer smo delali med dimenzijami in časi. Potem je bilo Bitje Otoka ves čas z nami in je še vedno.  

Kakšno je to bitje – vedno prijazno in gostoljubno?

Bitje Otoka Krapanj je bilo na začetku predvsem žalostno. Žalostno nad vsem, kar se je dogajalo s prebivalci in Otokom Krapanj v realnosti. Včasih je otok živel in je imel okoli 2000 prebivalcev, sedaj na njem živi okoli 100 ljudi. Bitje Otoka se sedaj spreminja, transfomira. Kašnen je njegov celotni potencial, pa še ne vem.

Kako ljubezen bitju vračate – vi in vaši tečajniki?

Bitje Otoka je sedaj vedno z nami v energijah, tudi ko smo doma, v Sloveniji. Z ljudmi, ki se jih dotakne oziroma ki ga začutijo, dojamejo in sprejmejo, ostane nekakšna srčna povezava, na katero ne vpliva razdalja. Tako v svojih meditacijah in na delavnicah “damo” v energijah Bitju Otoka Krapanj, kar potrebuje in želi.
26. maja smo z domačini prvič izvedli čistilno akcijo in otok tudi fizično očistili. Ker nas je bilo več kot domačinov, so nam  le-ti izkazali veliko naklonjenost, seveda tisti, ki nosijo Otok Krapanj v svojem srcu. Želim si, da bi čistilne akcije postale tradicionalne.

arhiv svet 24
Krapanj

Ker imate vedno več delavnic na otoku, jeseni kar tri – načrtujete morda selitev za stalno?

Načrtovati je eno, izpeljati pa drugo ☺ Prepuščam mojo delovno usmerjetnost v rokah energij Svetlobe, ker nekako ne morem kar pobegniti in pusititi Bitja slovenskih krajev in energije Slovenije v zraku. V tem poletju so energije želele, da damo poudarek na Bitja krajev. Tako je prišlo najprej prvo povabilo za meditacijo v naravi v Preddvoru, nato so me povabili v Žiri, Radizel, Trebnje, Novo mesto, Polzelo …

Počasi in z ljubeznijo verjamem, da se bodo ljudje ponovno povezali s svojimi kraji, od koder izhajajo in kjer živijo ter začeli sodelovati v dobrobit skupnega življenja.

Tako bom videla, kdo in kje me bo še potreboval in dokler bom v Sloveniji imela podporo za svoje delo, bom prisotna. Bi si pa želela več časa preživeti na Otoku Krapanj, na kakšen način in kdaj, pa bodo pokazale energije in prihodnost.

Delavnice Jasnovidnost iz Svetlobe bodo na Krapnju potekale tudi to jesen.

Več o tečaju Jasnovidnost  najdete na TEJ POVEZAVI