Aktivacija osme čakre

Ob poletnem solsticiju uvidimo, kam peljemo barčico življenja

Aleksandra Winkler Drole, www.omgarden.si
20. 6. 2024, 16.15
Deli članek:

Poletni solsticij je čas refleksije – resničnega uvida v to, kam peljemo barčico našega življenja, naše družine in domovine.

AdobeStock
Cvetne kronice ob solsticiju simbolizirajo povezavo med zemeljskim in nebeškim kraljestvom.

Hkrati je poletni solsticij čas, ko so nam zvezdni bratje – bogovi iz ozvezdja Oriona najbližje.

Povezovanje in uporaba starodavnih znanj naših naprednih prednikov sta nam v pomoč za ustvarjanje blaginje in miru. Slednje pa dosežemo z dobro delujočo osmo čakro.

Če Sonce in Luna vplivata na življenje na Zemlji, vemo, da je vpliv čutiti tudi iz druge zvezd in galaksij.

Ljudje imamo radi naš kompleks večvrednosti in radi gledamo vzvišeno na druge, predvsem stare civilizacije. Pa vendar se mnogi »prebujajo« – ljudem se »dviga zavest« in v tem prebujenem stanju si želimo globlje spoznanje ter uvid v skrivnost nekdaj razvitih civilizacij, kot sta bili za časa razcveta starega Egipta in Babilona.

POLETNI SOLSTICIJ – BORITI SE DALJE ALI UMAKNITI SE

V svetu divjajo dve večji vojni ter tretja tiha vojna, ki deluje prek zakulisnih vodij. Vse, kar se kjerkoli na svetu dogaja, posledično doseže nas vse, najsi bo val ilegalnih pribežnikov ali podražitve izdelkov.

Poletje je torej čas refleksije, tako v svetu – na kolektivni ravni – kot pri nas osebno. Pred nekaj dnevi je v Švici (nevtralni državi) potekala mirovna konferenca za upostavitev miru med Ukrajino in Rusijo. Smo na prelomni točki in božanski princip Oriona uči človeštvo o dvojnosti. Živimo v svetu polarnosti, kjer ima boj pozitivno ali negativno naravo. Vse je odvisno od okoliščin … Predaja ali borba, sodelovanje ali umik, vsak pol je v osnovi nevtralen. Potrebna je visoka zavest, da prepoznamo svoja nagnjenja, kvalitete in zmožnosti, s čimer se lahko odločamo. Naše odločitve pa potem ustvarijo nove okoliščine.

Na dan poletnega solsticija preverjamo naše načrte – zastavljene cilje!

Ali se našim ciljem glede preživetja približujemo, smo jih dosegli ali pa se nam cilj izmika?!

Zdaj je čas žetve pšenice, simbola preživetja človeštva. Ni naključje, da so se stare civilizacije povezovale z ozvezdjem Oriona za shranjevanje pšenice in drugih pomembnih krmnih živil. Zdaj je čas refleksije, prispeli smo na vrh in ogledujemo se okrog ter opazujmo, kritično in iskreno.

21. JUNIJ – PRVI POLETNI DAN IN AKTIVACIJA OSME ČAKRE

Vstopamo v obdobje doma, družine in domovine.

Ali vam ti pojmi predstavljajo varnost, trdnost, podporo? (DA, NE)

Če je odgovor ne, ne odlašajte, načrtujte in iščite nove možnosti ter se podajte na pot iskanja priložnosti.
Na kolektivni ravni smo z volitvami izbrali predsednika vlade, predsednico države, v njunih rokah pa je bila izbira ministrov za posamezne sektorje. Ker smo po dveh letih na sredini – polčas tekme – lahko zdaj vidimo rezultat. Rezultat naše volje, naših volitev.

Kar velja na kolektivni ravni, velja tudi na osebni ravni. Izberemo si partnerja – zakonca – in z njim ustvarimo družino ali pa ostanemo samski. Izberemo si starša, še v času pred inkarnacijo na podlagi dušne vibracije, ki jo nosimo v času spočetja. Torej izberemo to, kar smo – na ravni duše. Za vsako odločitev prevzemimo odgovornost. Zavajajoče mišljenje zatira delovanje osme čakre.

BOŽANSKA MODROST – KVALITETA OSME ČAKRE

V dneh poletnega solsticija so se starodavna ljudstva povezovala z bogovi iz drugih ozvezdij za vodenje in prejemanje informacij za napredek ter ohranjanje blaginje, reda in miru.

Za dobro delovanje osme čakre sta pomembni dobro delujoči tretja in peta čakra, ki predstavljata »božanski red« in »božansko komunikacijo«.

V ta namen so se ohranili običaji pletenja venčkov iz cvetja, kot cvetlični okraski cvetne kronice, ki simbolizirajo povezavo med zemeljskim in nebeškim kraljestvom.

Na nefunkcionalnem aspektu osme čakre se znajdejo ljudje, ki menijo, da je življenje naporen boj, kjer je potrebnega veliko truda za preživetje, za služenje denarja in ohranjanje sebe v ravnovesju. Z delovanjem (ne z mentalnim razglabljanjem) na svojem poudarjenem vidiku božanske moči boste individualno manifestirali veliko več, z mnogo manj truda. Edini trud in napor, ki pa to ni napor, je izogniti se negativnemu polu.

Na konstruktivnem – pozitivnem polu osme čakre lahko upravljamo neskončno modrost univerzuma in fizičnega sveta. Namenoma izbirajmo premišljene odločitve in se izognimo iluziji – lažna samozaznavanja in napačno mišljenje. Vse, kar mislimo, izrečemo in naredimo, naj ima smisel. Če obstaja razumnejši način za priti od točke A do točke B, ga bomo z dobro aktivirano osmo čakro našli.

ORIONOV VPLIV NA RAST

Orionovo ozvezdje najdemo na nebu med dvojčkom in bikom. Miti in legende o bojevniku Orionu, Pozejdonovem sinu, vplivajo na nas prek globljih nezavednih vzorcev, podobno kot ostale astrološke in astronomske silnice. Vplivajo na naše kvalitete, ki jih kot energijsko genetiko nosimo v sebi. Slednje predstavlja primarno tkivo naše usode. Vsako ozvezdje nosi lastno mitološko zgodbo, nekakšno kodo, ki nas uči, kako je treba živeti, s čim nam osvetljuje in razjasnjuje nezavedni um.

(povzeto po knjigi Sporočilo z Oriona)

...

POSEBNO DARILO

Vabim vas na brezplačno skupinsko regresijo v Ljubljani, 21. junija 2024: skupinsko vodenje in individualni uvid v situacijo, v katerim smo in iz katere želimo uvid za nadaljevanje svoje življenjske poti. Za več informacij pišite na mail: aleksandra.vizionar@gmail.com.