Nebesna znamenja

Mesečni horoskop: V maju bomo vsi deležni čudovite podpore zvezd

Andreja Novak, Merkaba
1. 5. 2024, 06.34
Deli članek:

Maj bo zanimiv mesec, saj vas bodo zvezde podpirale v številnih idejah, spoznanjih, sočasno ščitile pred energijskimi napadi in končno se boste lahko okrepili ter malo bolje spočili.

AdobeStock
/

Iskrice strasti vas bodo vodile vse globlje v življenje, a boste vmes prisiljeni odkriti svoje prave želje in urediti nekatere stvari iz preteklosti, za katere ste že verjeli, da so zaključene.

Ker gre 2. 5. Pluton v retrogradno fazo, se bodo umirili nekateri pritiski iz okolice, ki so se dogajali zaradi podzavestnih strahov.
Vsi, ki imate avtoimune bolezni, alergije, je dobro, da sprejmete to spremembo v smeri, da se lahko v prihodnjih mesecih okrepite in začnete globlji proces samozdravljenja.

Mlaj v biku vam bo 8. 5. pomagal pri prenovi fizičnega videza in okrepil voljo, da dosežete tiste cilje, ki ste si jih zadali glede sebe, svojega materialnega stanja in uživanja življenja.

Polna luna v strelcu 24. 5. bo aktivirala željo po selitvi in tudi možnosti za to ter za potovanje in izobraževanje v smeri, ki vam bodo okrepile dobro voljo in prinesle večji uspeh v življenje.

Jupiter 26. 5. preide v znamenje dvojčkov za eno leto, kar bo okrepilo željo po izletih, sodelovanjih in pogovorih. Morda boste v vsem tem pretiravali, saj Jupiter vse podpre v vseh mogočih večjih vidikih.

OVEN

Polni boste energije in želje, da naredite nekaj pomembnega zase in za svoje življenje. Vaš vladar Mars je namreč od 30. 4. v vašem znamenju in vam daje potrebno gorivo za vse, kar boste želeli narediti. Možni bodo tako osebni preboji kot poslovno napredovanje, če se boste tako odločili. A najpomembnejše je, da ne pozabite na svoje telo in fizične aktivnosti.

BIK

Zadnji mesec Jupitrove podpore izkoristite v popolnosti. Uresničite si vse tiste želje, ki so vam najpomembnejše, ali vsaj naredite prve korake v tej smeri, če jih morda še niste v enoletni podpori, ki ste jo do zdaj imeli. Sreča vam bo naklonjena in obilje bo hitreje kot sicer prišlo do vas. Življenje vas bo obdarovalo na vseh področjih, saj pride tudi vaša Venera k vam.

DVOJČKA

Mesec ljubezni bo upravičil svoje ime. Polni boste energije in osrečili boste simpatije, saj boste polni iskric strasti. Samski boste ugotovili, da se še ne želite resno vezati, vezani pa, da je čas, da v svoj odnos vložite več prave strasti. Maj bo res prebojen čas za vas, saj boste končno želeli rezultate in ne samo besede. Sonce 20. 5. vstopi k vam: vse najboljše!

RAK

Romantično se boste pripravili na mesec ljubezni, a vas bodo zvezde vodile v urejanje materialnih stvari, ki jih lahko izpeljete precej uspešno. Zato ne iščite izgovorov, temveč se lotite vsega potrebnega ter izpeljite vse tako, da prekinete z vzorci revščine in vse sproti zapravite. Čas je za obilje, ki pa ga morate znati sprejeti z odprtimi rokami in zadržati.

LEV

Dobri rezultati vas bodo spodbujali, da na vsa področja pogledate bolj praktično. Želeli si boste življenje, v katerem uživate. Odlične ideje vas bodo usmerjale v to, a ne poslušajte okolice, ki vas bo videla bolj dramatično in bo želela, da ostanete v vsakdanjih okvirih. Dovolite si biti drzni, unikatni, takšni, kot ste. To vas bo zaščitilo in okrepilo ter prineslo uspehe v javnosti.

DEVICA

Odlično obdobje vas bo vodilo v občutenje strasti do življenja. Fizična aktivnost se bo obrestovala in vam dajala voljo za urejevanje konkretnih stvari. Morda vas bo na trenutke vodila nestrpnost, a bo koristna, saj se boste zaradi nje premikali iz območja udobja. V drugi polovici meseca boste želeli večje rezultate in manj dela, zato boste bolj premišljeni v dejanjih ter se zavestno podajali v občutenje hedonizma in čutenje življenja.

TEHTNICA

Mesec ljubezni bo upravičil svoj naziv. Ne boste se več ravnali po drugih in se trudili, da bodo vsi zadovoljni, temveč boste sledili svoji strasti, ki vas bo pripeljala v pravi objem. Samski boste našli sorodno dušo, vezani pa okrepili ljubezen v dvojini ali se preprosto odločili za spremembe, ki jih boste izpeljali brez drame. Ob koncu meseca se boste odprli druženju.

ŠKORPIJON

Ta mesec bo še podprl strastno dogajanje in ne boste se mogli izogniti ljubezni, pa čeprav si boste na trenutke želeli prav tega. To strast boste hoteli preusmeriti v posel in ureditev materialnih zadev, a boste čisto preveč zapleteni v odnose, da bi lahko to naredili tako preprosto. Ne kupujte si pozornosti z uslugami in raje ne mešajte življenjskih področij.

STRELEC

Maj je najlepši mesec, ki vam lahko uresniči številne želje. Sodelujte s prijatelji in znanci, ki se vam bodo pomagali sprostiti in resnično zaživeti vse, kar si želite. Sprejmite stvarnost, ki vam bo pokazala, kakšno je lahko življenje, in preverite, ali lahko tako povezano, srčno in zbrano živite tudi v prihodnje. Prisotnost in iskrenost sta ključ do vsega, kar si želite od življenja.

KOZOROG

Večje spremembe se bodo dogajale predvsem tam, kjer vam zvezde želijo podariti večji red in osvoboditev. Poglejte, katera področja življenja vam ne dajejo dovolj sreče in zadovoljstva, ter dovolite, da se dogajajo spremembe, ne da bi vi vse skupaj vodili. Sledite dogajanju in bodite pozorni na to, da se pokažejo kar najboljše poti za vas. Ne pozabite na ljubezen.

VODNAR

Prebudili se boste in svoje življenje vzeli pod drobnogled. Pozorni boste na svoje navade in razvade ter predvsem odnose ter želeli ugotoviti, kje vse so potrebne spremembe za boljše počutje. Navidezno namreč ne bo nič narobe, a v vas bo vse bolj tlela želja po spremembah. Odnosi se vam bodo zdeli naporni in v vseh pogledih si boste želeli njihove prenove.

RIBI

Poskrbeli boste za dobro sodelovanje v soseski, kar vam bo okrepilo upanje za naprej. Ustvarili boste svoj način delovanja; red in nov sistem vam bosta omogočila veliko več prostega časa, a boste kljub temu naredili veliko več. Zadovoljni boste in se bolj sistematično lotevali vsega. Konkretni materialni rezultati vam bodo v potrditev.

Osebni arhiv
Andreja Novak