Čas je za akcijo

Karmična prognoza za april: Čas za celjenje čustvenih ran

Aleksandra Winkler Drole, karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov
3. 4. 2024, 15.55
Deli članek:

Vstanimo s svojega pogorišča, kot mistični ptič Feniks se dvignimo visoko v nebo in poletimo. Tako kot je tudi v krščanski tradiciji Kristusovo vstajenje simbol novega življenja, novega začetka.

oa
Odpustimo »sovražnikom«, tako vidnim kot nevidnim, saj zamera ustvarja željo po maščevanju.

Med prazniki smo se morda spomnili, da Kristusove rane zdravijo, Kristus nas uči tudi odpuščanja svojim sovražnikom.
Jajce – pirhi so simbol novega rojstva, preporoda in nadaljevanje večnosti obstoja. Zato je te dni po veliki noči ravno pravi čas za nov začetek in celjenje čustvenih ran.

Če smo do zdaj zastali, je to čas za akcijo, za nove podvige, ki bi v naše življenje prinesli več harmonije. Kot mistični ptič Feniks se lahko dvignemo s pogorišča – zapustimo preteklost, zaceljeni in ozdravljeni čustvenih ran začnemo znova. Kot Jezus Kristus, ki je s svojim vstajenjem predstavil »novo« življenje in da je nemogoče – mogoče. Z notranjo močjo se dvignemo, pustimo nesrečno preteklost, vse, kar nas ovira, in začnemo znova.

• Kaj v našem življenju potrebuje prenovo?
• Katere cilje hočem doseči?
• Ali je to zdrav način življenja, več gibanja in primernejši jedilnik?
• Ali je to selitev, prekinitev razmerja ali načrtovanje skupnega življenja, poroke?
• Ali imate načrt, vizijo za naslednjih šest mesecev?

Karmični test: na karmičnem testu v času po veliki noči, v prvih desetih dneh aprila, bo pomemben naš vizionarski pogled.
Nasvet: izogibajte se cinizma in pesimizma. Imejte v mislih vizijo tega, kar hočete manifestirati.

OPUŠČANJE IN ODPUŠČANJE

Opustimo to, česar ne moremo spremeniti in izboljšati.

Odpustimo »sovražnikom«, tako vidnim kot nevidnim, saj zamera ustvarja željo po maščevanju, maščevanje pa je močno povezovalno sredstvo, kot lepilo drži dve sprti strani skupaj. Zaradi želje po maščevanju se vojne nikoli ne končajo. Duše ljudi se zaprisežejo maščevanju in tako se načrtno rodijo v krajih in času, kjer je predvidena vojna, samo da bi dosegli svoj cilj – se maščevali.

Včasih človek misli, da je odpustil, pa je odpustil samo na razumski ravni, v regresiji pa se posvečamo odpuščanju dušne ravni, ki je precej globlja in zato bolj učinkovita.

Nasvet: vsakršno neterapevtsko drezanje v preteklost – razpravljanje, poglabljanje in obujanje bolečih spominov (kot rečeno, če ni to v terapevtski namen) – poglablja čustvene rane, saj dotični človek ne zmore, ne namerava ali noče prekiniti s preteklostjo ter jo pogreva in pogreva, vedno znova in znova, učinka pa ni, vsaj ne zdravilnega.

MEDITACIJA IN KONTEMPLACIJA UVIDA V SVOJ CILJ

Na list papirja zapišite svoj šestmesečni načrt. Ker je pomlad čas setve, je jesen čas žetve. Pomembno je, da načrtujemo v okviru naših zmožnosti.

Poiščite miren prostor, pripravite papir in svinčnik ter nastavite alarm na 20 minut.

a. Zapišite svoj cilj za šest mesecev: .......................................................................................
b. Prva misel (dopolnili jo boste po končani meditaciji):
………………………………………………………………………………….....
c. Telesna senzacija (dopolnili jo boste po končani meditaciji): ....................................................................................................................
d. Čustva (dopolnili boste po končani meditaciji): ....................................................................................................................

Udobno se namestim in na valovih dihanja sprostim svoje fizično in čustveno telo.

Predstavljam si, da sedim v kinodvorani in pred menoj je veliko platno. Na platnu ugledam sebe, kot glavnega igralca tega filma. Vidim okoliščine, ki so del mojega načrta, vidim soigralce, ljudi, ki so sestavni del tega scenarija. Film se prikazuje in lahko uzrem vsak detajl, ki je pomemben del mojega načrta. Po 20 minutah, ko zazvoni alarm, se na valovih dihanja vračam v čas tukaj in sedaj. Zavem se svojega fizičnega telesa in ohranim v spominu prvo misel, ki se mi ob tem filmu poraja, telesno senzacijo (občutek na telesni ravni) in čustva, ki sem jih ob tem doživel/-a. To zabeležim. Narišem tudi skico, sliko tega uvida.

Pomni: mnogi se bojijo svoje vizije, ker jih ovira nerazrešena preteklost, saj ta predstavlja breme, ki ovira željo, ovira boljši načrt in iskanje najboljše mogoče rešitve.

Vedi, da je mesec april idealen čas, ko nas kozmična energija prebuja ter ustvarja najboljše možnosti za celjenje, zdravljenje in saniranje pretekle navlake. Mnoge čustvene travme niso le del tega življenja, pogosto so bremena nerazrešenih in nezdravljenih travmatičnih izkušenj iz dušne zgodovine iz prejšnjih življenj.

(povzeto po knjigi Sporočilo z Oriona)

oa
Aleksandra Winkler Drole