Kozmične energije

Kako odstraniti ogledalo, da ne bo prineslo nesreče?

Tina Caro
30. 1. 2024, 15.35
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 15.37
Deli članek:

Ogledalo predstavlja več kot le kos pohištva. Kljub sodobnemu skeptičnemu pogledu na svet je povezano z mnogimi vraževerji, praznoverji in predsodki.

AdobeStock
Vsakemu ogledalu enkrat poteče rok trajanja.

Tudi najbolj zagrizeni skeptiki bi danes težko zavrgli trditev, da ima ogledalo v našem domu svojo vlogo, še posebej če je preživelo številne generacije.

Vendar pa se lahko zgodi, da se morate nekoč posloviti od ogledala. Ali je dovolj, da ga preprosto zavržemo? Ne.
Ogledalu, ki vam je služilo dolga leta, se morate zahvaliti in ga pravilno odstraniti, da se izognete morebitni nesreči.
Preden se lotimo postopka odstranjevanja ogledala, je pomembno očistiti vse pozitivne in negativne energije, ki so se v njem nabirale skozi čas uporabe. Torej, kako varno odstraniti ogledalo, ne da bi privabili nesrečo?

KDAJ JE ČAS ZA SLOVO OD OGLEDALA?

Ogledala v starih družinskih domovih so lahko prešla skozi številne generacije. Kdaj pa je čas, da se poslovite od takšnega starega ogledala? Ali ga je še vedno primerno hraniti v svojem domu? Tukaj so primeri, ko bi se morali takoj znebiti starega ogledala.
Če se na površini stekla pojavi zamegljenost, razpoke ali sledi, tudi če ni očitnega razloga za to, na primer padec ali poškodba, je čas za slovo. Čeprav starejše generacije morda menijo, da je ogledalo prejelo »udarec« in lastnika zaščitilo pred boleznijo ali smrtjo, bi ga morali takoj odstraniti. V nasprotnem primeru se bo vsa ta negativnost razširila po hiši, ko bodo ljudje vsakodnevno gledali vanj.

Če ogledalo pade na tla in se razbije ali poškoduje, tudi če gre le za majhen odsek, ga je treba nemudoma odstraniti iz doma. Pogled v razbito ogledalo prinaša nesrečo.

Ogledala, ki so pripadala umrli osebi, bi morali odstraniti. Če je nedavno umrl bližnji sorodnik, se morate po 40 dneh smrti znebiti vseh ogledal, ki so pripadala pokojniku. Verjame se, da ogledala delujejo kot vrata, skozi katera se duša pokojnika vrne.
Morda boste opazili negativno energijo, ki izhaja iz starega ogledala, tudi če ni vidnih fizičnih napak. Če nočete gledati vanj ter so odsevi v njem videti grozljivo in izkrivljeno, je čas, da se znebite tega ogledala. Ne prinaša ničesar dobrega.

Če je ogledalo bilo priča dramatičnim dogodkom, smrti ali boleznim, ne bi smelo biti obešeno v vašem domu. Pravijo, da imajo starejša ogledala »fotografski spomin« in si zapomnijo vse, kar so videla, ter lahko znova prikažejo neprijetne situacije iz preteklosti, ki prinašajo bolečino in trpljenje v vaš dom.

Kakršnokoli nelagodje ali dvom, ki ga čutite v zvezi z ogledalom, nakazuje, da ni primerno za vaš dom. Sledite svojim instinktom in se ga znebite, še posebej če je poškodovano.

AdobeStock
Ogledalo je treba prekriti, ko v hiši nekdo umre, da se duša ne bi ujela v odsevu in ostala ujeta v ogledalu.

KAKO SE ZNEBITI OGLEDALA?

Naštela bom nekaj preprostih pravil, ki jih morate upoštevati, da se varno znebite starega, nepoškodovanega ogledala.
Najprej bodite pozorni na fazo Lune. Najbolje je odstraniti ogledala med pojemajočo luno, da se lahko popolnoma osvobodite vseh povezanih negativnih energij.

Preden odvržete ogledalo, ga morate očistiti.

Če imate tekočo vodo v bližini, kot je reka ali jezero, je to najboljši način za čiščenje ogledala. Ogledalo nekaj minut držite pod vodo. Bodite previdni in se izogibajte svojemu odsevu.

Če ni tekoče vode v bližini, lahko ogledalo sperete s sveto vodo.

Preden odvržete ogledalo, ga posujte s soljo v četrtek. Nato ga ovijte v temno krpo in odnesite v smeti. Ogledala ne odvrzite v koš za smeti, saj lahko steklo povzroči poškodbe ljudem in živalim. Preprosto ga pustite ob strani; morda ga bo nekdo drug našel koristnega, če ste ga očistili, kot je opisano zgoraj.

Vsak četrtek posujte prostor, kjer je ogledalo viselo, s soljo. Prav tako posujte tla, kjer je bilo ogledalo postavljeno.

Poslovite se od ogledala in se opravičite za vse negativnosti, ki jo je videlo, ter za slabe besede, ki ste jih izrekli svojemu odsevu. Bodite hvaležni za dolgoletno službo, ki vam jo je ogledalo nudilo, in izkažite spoštovanje.

Na mestu, kjer je viselo staro ogledalo, en teden vsak dan prižgite cerkveno svečo.

Ne hitite, da bi na istem mestu obesili novo ogledalo. Počakajte vsaj 40 dni, preden to storite.

S temi preprostimi pravili se lahko prepričate, da vas ne bodo prizadele negativne posledice, povezane z odstranjenim starim ogledalom.