Preroki

Baba Vanga, Nostradamus in Moore o novem letu 2024

Amanda Cassidy in Neja Kralj
5. 12. 2023, 15.44
Deli članek:

Ali se je mogoče približevati koncu leta, da do nas ne pricurljajo zastrašujoče napovedi o vdorih nezemljanov, kuhanju rib v morjih ali skrivnostnih vojnah z uničujočimi posledicami … Ne, ni mogoče!

Profimedia
Nostradamus

Pravzaprav je napovedovanje konca sveta že ena najstarejših dejavnosti ljudi iz preteklosti časov in čas je ravno pravi, da naostrimo ušesa za vse vrste napovedi za prihajajoče leto 2024.

Zaokrožili smo, kaj priznani astrologi, vidci in preroki predvidevajo za prihodnje leto. Med najbolj znanimi so Nostradamus, Theophilus Moore in Baba Vanga, prisluhnili smo vsem trem.

NOSTRADAMUS

Michel de Nostredame, zdravnik, astrolog in videc iz 14. stoletja, je bil znan tudi kot »prerok pogube«, zato v njegovih napovedih nikoli ne pričakujte kaj posebej spodbudnega.

Njegova knjiga Prerokbe (Les Propheties) je bila objavljena leta 1555 in je polna napovedi vojn, naravnih katastrof, atentatov, jedrskih napadov in revolucij.

V svojem predgovoru k Prerokbam je Nostradamus izjavil, da se njegove prerokbe raztezajo »od danes do leta 3797«, tako da skorajšnji »konec sveta« verjetno ni točna interpretacija česarkoli, kar napoveduje.

Kaj prinaša leto 2024 po Nostradamusu?

»Suha zemlja bo postala še bolj izsušena,« napoveduje v eni od štirih štirivrstičnic, »in velike poplave bodo.«
Če so te vizije točne, nas leta 2024 čakajo še bolj katastrofalni podnebni dogodki, kot smo jih doživeli.

»Boj in pomorska bitka. Rdeči nasprotnik bo postal bled od strahu/prestrašil bo veliki ocean.«

Mnogi si to razlagajo kot spopad s Kitajsko in Natom. Vendar obstaja tudi teorija, da se je Nostradamus tudi s temi besedami skliceval na podnebne spremembe ter da bi rdeča v tem primeru lahko pomenila sonce in z njim povezane globalne dogodke.
»Kralja otokov, ki ima za seboj kontroverzno ločitev 'na silo', lahko nadomesti tisti, ki ne bo imel znamenja kralja.« Nekateri menijo, da se to nanaša na angleškega kralja Karla in njegovega izgubljenega sina Harryja.

»S smrtjo zelo starega papeža bo za dolga leta izvoljen Rimljan,« piše. Nostradamus.

Zdi se, da je stare papeže enostavno napovedati, zanimivo pa je, da tega novega živahnega papeža opisuje kot nekoga, ki bo »oslabil svoj sedež«. Ni pa nujno, da je vse pogubno in mračno, morda to pomeni, da bodo nove in progresivne spremembe prevladale nad togimi cerkvenimi pravili.

THEOPHILUS MOORE

Almanah, ki ga je začel pisati Theophilus Moore (1730–1809), izhaja že skoraj dve stoletji in pol. Moore je bil učitelj irskega, angleškega, grškega in latinskega jezika. Postal je znan kot bister matematik, astrolog in čarovnik, poimenovan z vzdevkom Irski Merlin.

Napovedi Moora za leto 2024 vključujejo:

Opozorilo pred atentatom za Trumpa.
Konec gotovine.
Konec cest.
Močan potres, ki sega čez več meja.
Vzpon kriptovalut.

BABA VANGA

Vangelija Gušterova se je rodila v takratni Jugoslaviji. Pri 12 letih je med nevihto izgubila vid, ko jo je močan sunek vetra dvignil v zrak in nato vrgel nazaj na tla. Njena družina jo je nekaj dni pozneje našla komaj še živo. Povedala je, da je v dneh, ko je bila pogrešana, doživela svoje prvo videnje. Baba Vanga je umrla leta 1996 v starosti 85 let in je bila znana kot Nostradamus z Balkana.

Kaj prihaja leta 2024 po Babi Vangi?

Vanga je napovedala poskus atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina, izvedel pa naj bi ga njegov rojak.
Opozorila je na povečano število terorističnih napadov v Evropi in napovedala, da bo »velika država« leta 2024 izvajala teste ali napade z biološkim orožjem.

Velika gospodarska kriza leta 2024. Njeni glavni dejavniki bodo naraščajoče ravni dolga, stopnjevanje geopolitičnih napetosti in premikanje gospodarske moči z Zahoda na Vzhod.

Napovedala je, da bodo prihodnje leto strašni vremenski pojavi in naravne nesreče.

Več kibernetskih napadov. Napredni hekerji bodo ciljali na ključno infrastrukturo, kot so električna omrežja in čistilne naprave, kar predstavlja grožnjo nacionalni varnosti.

Leta 2024 bodo na voljo nova zdravila za neozdravljive bolezni, vključno z alzheimerjevo boleznijo in rakom.

Napovedala je tudi, da bo prišlo do velikega preboja na področju kvantnega računalništva. Ti računalniki bodo sposobni izvajati zapletene izračune in analizo podatkov pri hitrosti brez primere.

In še zadnja njena napoved, ki je bila nakazana že za iztekajoče se leto: mogočni zmaj naj bi zavzel planet. Gre za to, da naj bi se trije velikani – morda Rusija, Kitajska in Indija – združili in zavladali svetu.