Astrološka napoved

Kaj zvezde in planeti obetajo nebesnim znakom v decembru

Andreja Novak, astrologinja
1. 12. 2023, 15.47
Deli članek:

Že danes, 1. decembra, preide Merkur v znamenje kozoroga, kar vas bo podprlo v dobrem delu ter pozitivnih poslovnih idejah in dogovorih.

AdobeStock
Energije nam obetajo, da bomo pozitivni v druženju in pripravljeni na dober skok v novo leto.

Poskrbite pa, da boste takoj vse skomunicirali in pravočasno aktivirali tudi preostale projekte, saj se 13. decembra Merkur obrne retrogradno in bo tako do konca leta. Pomembno je, da se do takrat dogovorite o vsem, kar želite izpeljati do konca leta.

Ker preide Venera 4. decembra v škorpijona, vas bo aktivirala v strasti in instinktu, še posebej v intimnih odnosih.

6. decembra se Neptun obrne direktno, pa boste lažje sprejemali podporo narave in pozitivnih zvezdnih vplivov ves december. Pri sprejemanju dobrih vplivov vas bosta podprla tudi mlaj 13. decembra in prehod Sonca v kozoroga 22. decembra.

22. december je tudi energijsko najmočnejši dan v letu, zimski solsticij. Takrat ne pozabite aktivirati svojih želja ter jih s povezovanjem z naravo prizemljiti v najmočnejših energijskih dnevih do konca leta.

Zadnje dni letos se zgodijo še zanimive spremembe. 27. decembra se Kiron obrne direktno, 29. pa tudi Jupiter, kar bo aktiviralo vaš optimizem in srečo ob prehodu v novo leto. Ker preide Venera 29. decembra v znamenje strelca, že prej, 23. decembra, pa tudi retrogradni Merkur, boste bolj razpoloženi za druženje in pripravljeni na dober skok v novo leto.

Kaj pa zadnji mesec v letu prinaša posameznim astrološkim znamenjem?

OVEN

Ne načrtujte preveč za ta mesec, saj bo marsikaj potekalo drugače, kot bi si želeli. Vročekrvni boste in sproščeni, mimogrede se boste zapletli v dogajanje. Iskrice strasti vas bodo razvnemale ves mesec in samski boste navdušeni nad nekaterimi srečanji. Z Marsom v strelcu boste dobrovoljni in povsod zaželeni. Morda boste imeli srečo v tujini in na daljših potovanjih, zato sledite intuiciji in tudi vsem povabilom.

BIK

Strast vas bo prevzemala in na plan bodo prišla še kakšna skrita čustva. Zapišite si vse, s čimer ste nezadovoljni, da boste na to pozornejši v letu 2024, ko bo Sonce podprlo vašo osebnost. Težav ne pometajte pod preprogo, temveč se raje o vsem pravočasno pogovorite. To vas bo razbremenilo in dobro pripravilo na novoletna praznovanja, ki vas bodo osrečila.

DVOJČKA

Veliko dogajanja bo in pred vami bo izziv, kako uskladiti vse, kar želite narediti, ter vse, kamor vas bo vabila okolica. Sledite svojemu notranjemu glasu in ga ne zatirajte, saj vam dobro služi. Zato najprej poskrbite, da uredničite dane načrte, šele nato se odzivajte na novosti in povabila okolja. Delavni boste do konca leta, ki ga boste uspešno končali.

RAK

Ne glede na dosežene cilje in uresničene želje v tem letu se boste veselili življenja. Vedno vas prevzame praznično druženje, na katero prvi povabite prijatelje in znance. Tako boste leto končali podobno, kot ste ga začeli, s praznovanjem. Polna luna v vašem znamenju bo namreč 27. decembra spodbudila družinsko slavje in želeli se boste srečati z vsemi, ki vam karkoli pomenijo.

LEV

Zadovoljni boste s sabo in svojimi dosežki tega leta. Na nekaterih področjih boste še malo občutljivi, a vam bo to dalo potrebno zbranost, da se boste še naprej odločali iz intuicije in srca, pa čeprav vas bo le malokdo razumel. Zadnje dneve leta boste optimistični in darežljivi, pa tudi uporniški, tako da boste praznovanje pripravili po svoje in bližnje pozitivno presenetili.

DEVICA

Drugače kot drugi boste preživeli december, saj boste želeli vsa spoznanja, nove stvari in načrte ter preteklo delo lepo zapakirati in se na novo leto sistematično pripraviti. Opravili boste vse dolžnosti, tudi prijateljska in ljubezenska srečanja, pa še vam bo ostalo dovolj časa zase in za dober prehod v novo leto, ki ga boste doživeli bolj v sebi kot navzven.

AdobeStock
Zimski solsticij, 22. december, je energijsko najmočnejši dan v letu.

TEHTNICA

Nadoknadili boste vse zamujeno v preteklih lenobnih dneh in naredili še več, kot ste načrtovali. Polni boste energije in z odprtimi kartami boste igrali povsod, zato vas bodo ljudje cenili in podprli v vsem. Strast bo še vedno močna, kar vam bo dalo večjo moč uresničitve, saj se boste bolje organizirali. Zadnje dni boste marsikaj postorili in srečno prešli v novo leto.

ŠKORPIJON

Ljubezen bo prevzela glavno vlogo v vsem, kar se bo dogajalo. Srečni boste in usmerjeni v skupno življenje. Samski boste imeli odlične priložnosti za zvezo, vezani pa boste preverili, ali je strast še živa in ali vas še vežejo skupni načrti – tako dolgoročno kot za sprotno druženje. Bodite iskreni s sabo, vse drugo se bo odlično razrešilo in z ljubeznijo boste šli v novo leto.

STRELEC

Imeli boste številne ideje, načrte, kaj vse bi še želeli narediti v zadnjem mesecu, a vas bo družba preveč okupirala in v resnici vam bo ustrezalo, da se čisto sprostite. Ljubezen bo poskrbela, da vam v vsem dogajanju ne bo dolgčas. Sklenili boste odlične dogovore. V novo leto boste vstopili kar najbolje, saj se Jupiter 31. decembra vrne v direktno fazo in vas v vsem podpre.

KOZOROG

Zadovoljni boste s sabo in svojimi dejanji ter predvsem zaradi čustvene sprostitve, ki bo dokaz, kako obremenjeni in skriti ste bili v preteklosti. Jasno vam bo, da vas življenje ni moglo podpreti, saj niste mogli ničesar sprejeti. Zato boste toliko bolj hvaležni za vse spremembe in se boste na novo leto pripravili veliko bolj sproščeno, z jasnimi mislimi in s srcem.

VODNAR

Prevzela vas bo strast in morda ne boste čisto realno videli vseh zadev. Zato previdno, da si ne pokvarite dobrih stvari samo zato, ker boste na vse ali nič zagovarjali nekaj, kar vam veliko pomeni, a ni čisto tako, kot si predstavljate. Ne posegajte v razreševanje domačih ali drugih odnosov, če niste neposredno vpleteni. Tako boste ohranili stabilnost in dobro prešli v novo leto.

RIBI

Zaključevali boste leto in z zadovoljstvom gledali na vse, kar ste postorili. Morda vaši bližnji ne bodo tako navdušeni, saj so bili precej prikrajšani za vašo družbo, a boste sami zadovoljni s svojimi uspehi. Ob vsem dogajanju boste tudi v decembru raje stvari organizirali po svoje, praznovali boste v dvoje ter prepričali partnerja, da se žrtvujete zanj.

Tibor Golob
Astrologinja Andreja Novak