Astrologija

Napoved za julij: vroče bo, pa ne samo vreme!

Andreja Novak, astrologinja in energijska raziskovalka
29. 6. 2023, 14.51
Posodobljeno: 29. 6. 2023, 14.55
Deli članek:

Vstopamo v nov mesec – julij. In prvi poletni mesec bo vroč, pa ne samo po vremenu, temveč tudi v pestri podpori zvezd.

oa
Andreja Novak

V juliju (12. 7.) se zgodi večja sprememba, ki jo aktivira prehod Severnega luninega vozla v znamenje ovna in sočasno prehod karmičnega Južnega luninega vozla v znamenje tehtnice.
To pomeni, da vas karmična os življenja vabi v osvobajanje vseh bremen v odnosih in da vaša naloga postane večja povezanost s sabo, svojim videzom, fizičnim počutjem.
Zato ne iščite razlogov, zakaj česa ne bi naredili zase, prav tako ne krivcev, ki vas bremenijo pri korakih naprej, temveč sprejmite novo podporo, ki bo z vami daljši čas (več kot leto dni), pa boste lažje vse vzpostavili na novo.
Že prvi dan julija boste začutili nov optimizem in željo po kreativnem sodelovanju ali druženju. Polna luna (3. 7.) vam bo pomagala urediti nekatere delovne zadeve, medtem ko vas bo mlaj (17. 7.) podprl v ljubezni, dobrem druženju z domačimi ter pri romantičnih doživljajih.
Merkur preide 11. julija v znamenje leva in vas podpre v samozavesti ter odprtosti za različne družbe; 23. julija pa v leva preide še Sonce in tako se lahko poletje razvije v zanimivih dogodivščinah.
Pa si oglejmo še dogajanje, ki se obeta posameznim astrološkim znamenjem.

OVEN
Uživajte in pojdite na dopust v prvih desetih dneh, saj vaš vladar Mars 10. julija preide v znamenje device, kar vas bo spodbudilo k delavnosti in natančnosti. Razmišljali boste o vsem, kar je še treba narediti. Proti koncu meseca boste precej občutljivi, ker Kiron v vašem znamenju (karmična rana) prehaja v retrogradno fazo do konca leta. Čas bo za razmislek, kam usmeriti svojo energijo, da bi vas izpolnjevala, ne ovirala. 

BIK
Izkoristite še prvo polovico meseca za druženje, dopustovanje in sprostitev, saj gre Venera v levu od 23. julija do 4. septembra v retrogradno fazo. Zato boste prej še toliko bolj odprti za dobre ideje in navdušenje v vaši okolici ter za sodelovanje v vseh pogledih. Od 23. julija pa boste čutili, da ste vse bolj v sebi in vas vse manj vleče med prijatelje in v družbo.

DVOJČKA
Ponosni boste na svoje dosežke in to boste tudi pokazali. Morda se boste celo med dopustovanjem dogovorili za kakšno dobro sodelovanje. Toda ne glede na dogajanje v okolici si v tem obdobju privoščite dopust, saj se boste tako lažje sprostili in doživeli več veselja ob druženju in zabavi. Konec meseca vas bodo obremenile skrbi in želja po delovnih premikih.

RAK
Nekateri dogodki v začetku meseca vas bodo streznili, zahtevali bodo resnost in stabilnost, a ne bo dolgo trajalo, saj vas bo mlaj v vašem znamenju hitro sprostil za nove čustvene doživljaje, ki jih bo Sonce v vašem znamenju še podkrepilo. Imeli boste možnosti za lepe spremembe, vaša naloga pa je, da se izognete življenjski rutini in novosti sprejmete za svoje.

LEV
Na videz boste optimistični in sodelujoči, a če vas bodo bližnji hoteli vleči za nos, se boste hitro odzvali in jih pravočasno ustavili, v nenadni jezi morda tudi končate kakšno sodelovanje. Vztrajali boste namreč pri svojih odločitvah, ki bodo za vas odlične, in ne boste več sprejemali nesmiselnih, za vas škodljivih kompromisov.

DEVICA
Ponosni boste na svoje dosežke in se boste tudi z veseljem kje pohvalili. Čas bo za dopust, ki si ga organizirajte med 11. in 28. julijem, če ga želite preživeti sproščeno in v dobri družbi. Pozneje se lahko zapletete v debate, ki bodo spominjale na vaše delo, ali pa boste morali celo med dopustom pomagati pri različnih zapletih v službi. Pestro bo, a sodelujte.

TEHTNICA
Nenadne spremembe vam bodo prekrižale načrte in sledili boste ljubezni ali strasti. Uživajte v dogajanju in ne dajajte življenja na čakanje. Še prehitro vas bodo zvezde zaustavile in preusmerile v notranjost, da nadaljujete svoj proces zdravljenja. Po 23. juliju namreč vaša vladarica Venera v levu prehaja v retrogradno fazo in vas bo podprla pri odkrivanju notranje lepote.

ŠKORPIJON
V začetku meseca boste sproščeni in povsod dobrodošli. Morebiti pa boste pretiravali z vsiljevanjem svojega mnenja in si zapravili nekaj priložnosti za dobre rešitve. Razmislite, zakaj se nekateri odmikajo od vas, in poskrbite, da se naučite poslušati tiste, s katerimi želite globlje odnose. Konec meseca bo precej pestro. Ne oklepajte se ničesar.

STRELEC
Samozavestni boste, komunikativni in dobre volje, to boste z veseljem delili naokoli. Pri tem boste neobčutljivi za druge in se ne boste ozirali na to, da so morda imeli drugačne načrte. Zato se vas bodo morda nekateri začeli izogibati, saj ne bodo imeli toliko časa in volje, da bi se posvetili vam. Bodite pozorni na to, s kom sodelujete.

KOZOROG
Polna luna v vašem znamenju v začetku meseca vas bo razbremenila. Če ste se preveč obremenili, pa lahko celo zbolite, torej si res zagotovite počitek. V drugi polovici meseca se izogibajte razpravam o stvareh, ki vas jezijo, in ne spodbujajte drugih, da se izrazijo, saj imate lahko potem vi največje težave. Izogibajte se prepirom.

VODNAR
Optimistični boste, saj bodo vaše ideje prinesle še večje rezultate, kot ste predvidevali. Tako se boste vsega lotili še bolj zagnano, a pri tem pozabili na skupne načrte. Soliranje vam bo šlo dobro od rok in čudili se boste, ko vas bodo prijatelji in partner včasih debelo gledali, češ, kaj se vam dogaja. Tako polno boste zaposleni s sabo, da ne boste videli drugih.

RIBI
Optimizem in sproščenost bosta polnila vaše dneve in dopustovanje se vam bo zdelo nepotrebno. Imeli boste toliko poleta, da boste hoteli opraviti prav vse, za kar vam sicer zmanjkuje časa. Konec meseca pa vas bo okolje morda sprovociralo in znašli se boste v prepiru, ki ga ne boste znali dobro rešiti. Umiritev bo potrebna in koristna.