Aktualno

Aprilska polna luna: 20 afirmacij za priklic življenja, kot si ga želite

Neja Kralj
5. 4. 2023, 17.52
Posodobljeno: 5. 4. 2023, 18.02
Deli članek:

Letošnja aprilska polna luna se dopolni 6. aprila zjutraj v tehtnici – znamenju, ki je povezano z našimi odnosi, s pravičnostjo in blaginjo.

Dreamstime
Z aprilsko polno luno delajte v harmoniji in ona bo delala za vas.

Znano je, da so lunini rituali izjemno učinkovito orodje za osebno rast. In afirmacije polne lune so idealna pomoč pri ustvarjanju življenja, ki si ga želite!
Luna služi kot opomnik, da je vse na tem planetu v nenehni rasti in upadanju. In kot luna gremo skozi faze rasti in upada tudi ljudje.
Vsaka polna luna pomeni konec cikla. Čas je, da se veselite in ste hvaležni za to, kako daleč ste prišli in kaj ste se na tej poti naučili in dosegli.
Polna luna je po drugi strani vabilo, da preverite sami sebe in osvetlite področja svojega življenja, kjer ste pripravljeni opustiti vse, kar vas ovira pri tem, da bi živeli svoj pravi potencial; to so določeni vedenjski vzorci, samoomejujoča prepričanja, toksične situacije/odnosi ali čustva. Polna luna je odličen čas za odpuščanje in sprostitev.
Afirmacije, tako kot manifestacije, delujejo prek energije. Z uporabo pravih afirmacij lahko vplivate na to, kaj želite pritegniti v svoje življenje.
»Kar misliš, to postaneš. Kar čutiš, to privlačiš. Kar si zamisliš, to ustvariš,« je dejal že Buda.
Kot pri vsem drugem v življenju sta praksa in doslednost bistvenega pomena! Vi ste arhitekt svojega obstoja! To je vaš ples; prevzemite vodstvo in ga imejte!

KAJ SO AFIRMACIJE?
Afirmacije so pozitivne izjave, ki si jih ponavljate. Lahko vam pomagajo premagati negativne misli, ki vam preprečujejo, da bi bili najboljša različica sebe in živeli življenje, ki si ga želite!
Vsi imamo ta glas v glavi, govori nam stvari, kot so »nikoli ne boš dobil te službe, nikar se ne trudi s prijavo« ali »nikoli ne boš dobil tiste hiše ob plaži, tvoje življenje preprosto ne poteka tako«.
In te negativne misli, ki si jih ponavljamo, postanejo samoizpolnjujoče ter oblikujejo našo resničnost! Stopite korak nazaj in znova preberite citat našega prijatelja Bude!
Afirmacije obravnavajo omejujoč glas v naših glavah in omogočajo, da znova pridobimo nadzor nad svojimi mislimi.

KAKO AFIRMACIJE DELUJEJO?

Afirmacije so podobne mentalnemu »pranju možganov«. Pomagajo pri razvoju bolj pozitivne miselnosti. Z reprogramiranjem nezavednega uma se lahko začnemo osvobajati omejujočih sistemov prepričanj, ki nas ohranjajo majhne oziroma nas ovirajo. Tako nadomeščamo omejujoča prepričanja s pozitivnimi prepričanji o sebi. S pozitivno miselnostjo vibriramo na višji frekvenci in lahko ustvarimo, kar želimo.
Če resnično verjamete, da lahko nekaj dosežete, se bodo vaša dejanja spremenila in vas pripeljala do ciljev, sanj in želja. In na koncu boste živeli bolj smiselno življenje, takšno, v katerem boste uživali in se vam zdi bolj pristno.

DELO Z AFIRMACIJAMI

Obstaja veliko metod za delo z afirmacijami. Lahko jih preberete na glas ali pa jih ponovite pred ogledalom. Lahko pa si jih zapišete v svoj dnevnik. Preizkusite nekaj različnih pristopov in se nato držite tistega, ki vam najbolj ustreza.


AFIRMACIJE
Predstavljamo vam 20 afirmacij ob polni luni, ki jih lahko uporabite kot navdih za začetek.
Naj bodo vaše trditve za vas edinstvene, prilagodite jih spremembi, ki jo želite videti v svojem življenju. V svoji izjavi ohranite pozitiven ton in trditve napišite v sedanjiku, kot da se že dogajajo.
Energije polne lune so namenjene opuščanju, sprejemanju in odpuščanju. Izberite tiste, ki vas najbolj nagovorijo, in jih prilagodite, kot se vam zdi primerno. Bolj ko ste natančni glede tega, kar želite, bolje je!
1.  Ponosen sem na vse, kar sem dosegel.
2.  Sem ustvarjalna sila narave in imam moč ustvariti, kar si želim.
3.  Moje sanje in želje so zato, da se uresničijo.
4.  Sam sem kreator svojega življenja.
5.  Zame je varno, da osvetljujem s svojo lučjo.
6.  Zaslužim si.
7.  Jaz sem obilje.
8.  Pripravljen sem izpustiti tisto, kar se mi ne zdi več v skladu z mano.
9.  Pripravljen sem sprostiti vse nižje vibracijske frekvence.
10.  Odprt sem za vse nove priložnosti, ki mi jih ponuja vesolje.
11.  Opustil sem vse, kar ni več v skladu z mojim namenom.
12.  Dovolim si prejeti vse, kar si želim.
13.  Pripravljen sem opustiti vse situacije/odnose, ki se ne zdijo več usklajeni.
14.  Osvobodim se vseh samoomejujočih misli, toksičnih vzorcev in/ali negativne navezanosti.
15.  Pripravljen sem na preobrazbo.
16.  Osvobodim se svoje navezanosti na izid.
17.  Osvobodim se morebitnih dvomov vase.
18.  Odpustim si, da sem mislil, da nisem vreden.
19.  Popolnoma se ljubim in sprejemam takšnega, kakršen sem.
20.  Moja resnica je pomembna.