Aktualno

April ne prinaša le močnih energij, ampak odpira tudi sezono mrkov

Tanaaz
30. 3. 2023, 15.00
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 15.11
Deli članek:

Prav vsak mesec je astrološko drugačen, le da so nekateri bolj in drugi manj zanimivi. Zdaj pa vstopamo v enega najzanimivejših mesecev letošnjega leta.

Profimedia
Vesolje v sebi skriva nešteta kozmična presenečenja

April 2023 poleg pestrega dogajanja med planeti prinaša tudi začetek sezone mrkov, s popolnim sončnim mrkom mlade lune v ovnu.
Mrki so vedno zelo transformativen čas, zato lahko pričakujete, da bo april prinesel nekaj sprememb in premikov v vašem življenju. Lahko se ponudi nova priložnost ali pa v vaše življenje pride nova oseba. Zaradi energij, ki obkrožajo mrk tega meseca, je zelo verjetno, da se bo za nas nekako začelo novo poglavje.
April 2023 prinaša tudi prvi retrogradni planet po januarju – Merkur, ki lahko upočasni kozmične energije in nas vodi k razmišljanju. Ker je to prva retrogradnost, ki smo jo imeli v nekaj mesecih, bomo premik morda bolj jasno opazili. Stvari iz preteklosti se lahko vrnejo na površje ali pa se nam zdi, da se moramo ustaviti, zlasti ko gre za sprejemanje odločitev.
Ko se bližamo koncu meseca, smo še vedno globoko v transformativnih energijah mrka, ko gremo proti luninemu mrku v škorpijonu 5. maja.

KLJUČNI DATUMI
Zdaj pa lepo po vrsti, po astrološko pomembnih datumih, na katere morate biti pozorni skozi mesec, da bo potekal čim bolj lahkotno in ustvarjalno.

3. APRIL – MERKUR VSTOPI V BIKA
Merkur vstopi v bika, kjer bo kasneje v mesecu retrograden. Merkur, ki se premika iz ovna v bika, bo pomagal stvari nekoliko upočasniti. Um bo morda postal tišji in se bomo lažje preselili v mir. Jasnost bolj verjetno izvira iz tišine kot iz dejanj.

5. APRIL – SONCE V KONJUNKCIJI S KIRONOM
Čudovit dan celjenja in hvaležnosti za rane, zaradi katerih smo danes to, kar smo. Kiron je asteroid, znan kot ranjeni zdravilec. Ta dan ga aktivira Sonce, ki nas vodi, da osvetlimo, kako so nas rane, čeprav boleče, pripeljale do te točke našega življenja. Kiron nas uči, da čeprav nas bodo nekatere rane zaznamovale za vedno, so lahko še vedno rojstni kraj nečesa lepega.

6. APRIL – POLNA LUNA V TEHTNICI
Zaradi srečanja Sonca in Kirona je s to polno luno povezana močna zdravilna energija. Verjetno bo prinesla preboje v zdravljenju, kar nam bo omogočilo, da najdemo moč, sočutje in zavedanje lastnih ran. Polna luna v tehtnici lahko osvetli tudi naša partnerstva in to, kako delujemo v odnosih. Morda se nam zdi, da moramo opustiti nekatera stališča, vedenja ali vzorce, ki nam v odnosih ne služijo več. Težko se je zavedati nekoristnega ali celo škodljivega vedenja, toda ta polna luna nam lahko omogoči, da se poglobimo v to, le sodelovati je treba.

8. APRIL – MERKUR VSTOPI V SENCO PRED RETROGRADNOSTJO
Merkur se začne upočasnjevati v pripravah na retrogradnost pozneje v mesecu. Od januarja ni bilo retrogradnih planetov, vendar se ta urok zdaj končuje. Čeprav še ne čutimo vseh učinkov retrogradnega Merkurja, bomo morda začeli dobivati namige, kaj nam retrogradnost prinaša. Ne pozabite, Merkur je glasnik bogov, zato se lahko vsa sporočila našega višjega jaza, angelov ali duhovnih vodnikov, ki jih še nismo prezrli, začnejo tiho dvigovati na površje.

11. APRIL – SONCE V KONJUNKCIJI Z JUPITROM V OVNU
Sonce in Jupiter sta poravnana za svojo letno konjunkcijo! Ta dogodek enkrat na leto v naša življenja vnese uspešno in ekspanzivno energijo. Jupiter poveličuje stvari v našem življenju, kar nam omogoča, da vidimo z večjo jasnostjo in razumemo vizijo širše slike. Jupiter po navadi osvetljuje pozitivno, zato bomo verjetneje našli rešitev tudi za bolj problematične stvari. Dan, ko se Jupiter in Sonce poravnata, je pozitiven čas za določanje namer. Še posebno ko pade v ovna, prihaja energija novih začetkov.

11. APRIL – VENERA VSTOPI V DVOJČKA
Po prisotnosti moškega, ognjenega Marsa v dvojčkih, od avgusta 2022 Venera zdaj vstopi v dvojčka in pomaga pri uravnovešenju naše ženske strani, še posebno ob interakciji in druženju z drugimi. Dvojčka prav tako vladata potrebi po spoštovanju naše človeške strani in naše biti. Ob prisotnosti Venere nam bo morda lažje sprejeti svojo intuitivno naravo.

19./20. APRIL – POPOLNI SONČNI MRK NOVE LUNE V OVNU
Popolni sončni mrk nove lune v ovnu je eden največjih dogodkov v letu! Sonce bo popolnoma zasenčeno, zato bo to posebna znamenitost, s posebno močjo! Sončni mrki običajno pomenijo nov začetek v evoluciji našega duševnega potovanja. Ko pade v ovna, znamenje, povezano z novimi začetki, se ta energija okrepi. Ta mrk bo močan za določanje namenov, vizualizacijo rezultatov in iskanje priložnosti. Ko pade v ovna, se začne tudi popolnoma nov cikel mrka, s katerim bomo delali naslednjih 18 mesecev. V času mrka bodite pozorni na teme, ki se pojavljajo v vašem življenju, saj vam lahko dajo namige o tem, kaj se bo odvijalo v naslednjih mrkih ovna. Pod tem mrkom je toliko energije »novega začetka«, da lahko našo življenjsko pot resnično povsem preusmeri. Mrki običajno prinesejo nekaj sprememb, transformacij ali preobratov, vendar je to v prizadevanju, da bi bi lahko prešli v višje stanje zavesti. Ker je to popolni sončni mrk, torej zelo močan, ga lahko čutimo do enega meseca pred prihodom in mesec dni po tem, ko mine.

20. APRIL – ZAČNE SE SEZONA BIKOV
Sonce se premakne iz ognjenega ovna v zemeljskega, prizemljenega bika. Sezona ovna se nagiba k hitremu teku in lahko prinese pravi izbruh motivacije. Ko se Sonce usede v biku, se stvari upočasnijo, kar nam daje priložnost za premor. Soočenje s trenutki premora ni vedno lahko. Premor lahko prikliče stvari, ki ne delujejo, lahko pa tudi ustvari čas za več užitka. Na najvišji vibraciji nam sezona bika omogoča, da najdemo zadovoljstvo v majhnih stvareh, nas povezuje s hvaležnostjo, spoštovanjem in obiljem. Na praktični ravni je sezona bika odličen čas za organizacijo financ.

20. APRIL – SONCE V KVADRATU S PLUTONOM
To je prvič, da bo Pluton v kvadratu s Soncem, potem ko se je pred nekaj tedni preselil v vodnarja. Sonce v biku in Pluton v vodnarju bosta ustvarila kvadratno konfiguracijo na našem kozmičnem nebu, kar bo pomagalo razviti zgodbo Plutonovega prehoda v vodnarja. Pluton preživi približno 20 let v vsakem znamenju zodiaka, zato je njegov prehod v vodnarja nekaj, s čimer bomo v prihodnjih letih zelo zadovoljni. Nazadnje je bil Pluton v vodnarju pred več kot 200 leti, zato je to redka energija, s katero lahko delate enkrat v življenju. Pluton je planet moči in transformacije, vodnar je tudi znamenje revolucije, tehnologije, svobode, zdravljenja in skupnosti. Vse to so področja, ki smo jih lahko videli preoblikovana tako na kolektivni kot osebni ravni.

21. APRIL – RETROGRADNI MERKUR V BIKU
Naš prvi retrogradni planet po januarju! Merkur vstopa retrogradno v znamenje bika do 1. maja. Retrogradni Merkur lahko včasih zamegli naše razmišljanje in zato spregledamo pomembne podrobnosti. Zato je najbolje, da v času retrogradnega Merkurja ukrepate počasi, ko gre za sprejemanje velikih ali dolgotrajnih odločitev. Vendar pa je retrogradni Merkur čas, ko lahko z večjo jasnostjo spregovori intuicija. Prav tako lahko odkrije podzavestne miselne vzorce, ki jih je treba obravnavati. Retrogradni Merkur v biku lahko sproži težave, povezane z našo lastno vrednostjo.

24. APRIL – SONCE V KONJUNKCIJI S SEVERNIM VOZLOM
To je zadnjič, da se bo Sonce poravnalo s severnim vozlom v biku v naslednjih 18 letih. Kasneje v tem letu se bo severni vozel premaknil v ovna in ustvaril nov cikel. Severni vozel predstavlja našo najvišjo usodo in to, kam smo namenjeni. Ko severni vozel zaključi svoje potovanje v biku in se še zadnjič poravna s Soncem, so lekcije njegovega časa skoncentrirane. Severni vozel v biku nas je vodil, da se osredotočimo na odnos z materialom, obiljem in lastno vrednostjo. Ste morda opazili, da so se ta področja sprožila v zadnjem letu in pol? Kje ste se počutili poklicane, da prilagodite svoj odnos do materialnih dobrin oziroma materialnega sveta? Kako ste se počutili pred izzivom, ko gre za dajanje in prejemanje obilja? Kako je bila izzvana vaša samozavest? Ali ste se v zadnjem letu in pol počutili poklicane, da se postavite zase bolj kot običajno? Vse to so fantastična vprašanja, o katerih je treba razmisliti, ko se združita Sonce in severni vozel. To lahko sproži tudi usodna srečanja ali dogodke v našem življenju.