Dušni dogovori

Kako prepoznate, da je vaše razmerje karmično?

Kimberly Fosu
24. 2. 2023, 15.00
Deli članek:

Karmično razmerje je dogovor, sklenjen med dvema dušama pred reinkarnacijo na Zemlji, da pomagata druga drugi pri razvoju. Z duhovnega vidika so karmiki učitelji in pomočniki.

Dreamstime
Če ste kdaj doživeli vez, ki se zdi tako magnetna, vendar z burnim in kaotičnim zasukom že od začetka, je to verjetno karmično razmerje.

Karmika – duši, ki sodelujeta v karmičnem odnosu – se zavedata, da se morata naučiti nekaj lekcij in drug drugega zaposlita kot pomočnika.
Karmični odnosi vam pomagajo, da se osvobodite strupenih ciklov in vzorcev, prinesenih iz preteklih življenj. Naučijo vas pomembnih življenjskih lekcij, ki se jih niste naučili. Pokažejo vam vse, kar je lahko narobe z odnosom, tako da se v prihodnje takšnim vzorcem lahko izognete.
Karmično razmerje se lahko zdi kot razmerje s sorodno dušo zaradi močne privlačnosti, vendar je razlika med njima ta, da razmerje s sorodno dušo ni strupeno ali kaotično.
Karmični odnosi so pogosto zelo strupeni. So najbolj frustrirajoči odnosi, v katerih se boste kdaj znašli. Polni so močne strasti in užitka, a hkrati smrti podobne bolečine.

EKSTREMI ODNOSA
Prepoznavanje karmičnega odnosa je zelo težavno. Obstaja velika verjetnost, da boste v središču dogajanja, preden se zaveste. Eden najpogostejših znakov karmičnega odnosa je tobogan čustev. Čeprav imate morda dobre, celo čudovite dneve, ko se zdi, da je vse popolno, je samo vprašanje časa, kdaj se bodo stvari pokvarile.
Če ste kdaj doživeli vez, ki se zdi magnetna, vendar z burnim in kaotičnim zasukom že od začetka, je to verjetno karmično razmerje. Vzponi in padci se ponavljajo znova in znova, ker ste vzorce v to življenje le prenesli.
Ker vas karmična razmerja učijo pomembnih življenjskih lekcij, bodo polna rdečih zastavic, še posebej na začetku razmerja, vendar lahko postanete tako zasvojeni z njimi, da se jih ne morete znebiti. Nadenete si rožnata očala in si izmislite vse izgovore, da ostanete.
Ekstremna narava takšnega strupenega odnosa lahko iz celo najbolj umirjenih ljudi izvabi najslabše. Ugotovili boste, da delate in ravnate tako, kot običajno nikoli ne bi ravnali. In skoraj vedno boste obžalovali svoja dejanja.
Ves kaos, vzponi in padci, frustrirajoče življenje in soodvisnost postanejo mentalno, čustveno in energijsko izčrpavajoči. Ko bo začetna iskrica izginila, se boste karmičnega partnerja naveličali, vendar ga ne boste izpustili, ker sta postala soodvisna drug od drugega.

KAKO PREKINITI ZVEZO
Razmerje morate videti takšno, kot je. Namenjeno je, da vas nauči stvari, ki vas bodo pripravile na vseživljenjsko zvezo.
Svojih karmičnih odnosov se lahko trdno držite, vendar jim ni namenjeno, da trajajo; če bodo, bo vaše življenje bedno. In še naprej se boste reinkarnirali, dokler končno ne boste osvojili lekcije.
Ker sta karmika zasvojena drug z drugim, je potrebna precejšnja moč in ljubezen do sebe, da odnos prekinemo in odidemo iz njega. Ko pa bo prišel pravi čas in bo delo opravljeno, bosta duši karmikov osvobojeni naloge. Naučili se bosta lekcij, zmanjšali izgube in nadaljevali svoje življenje. In potem bosta svobodni.

POMEMBNE LEKCIJE
Karmična razmerja se bodo skoraj vedno začela kot ljubezen na prvi pogled, vendar ljubezni na prvi pogled ni. Potreben je čas, da spoznaš drugo osebo.
Karmik se bo skoraj vedno želel premikati zelo hitro. Ne hitite, da bi se preselili k osebi, ki ste jo pravkar spoznali. Najstabilnejša razmerja se začnejo počasi.
Karmiki so pogosto čisto sveže samski, ko jih srečate. Hoditi z osebo, ki je pravkar končala razmerje, je najslabša stvar. Če je nekdo pravkar končal razmerje, si ni vzel časa za razmislek o svojem preteklem razmerju, se učil iz svojih napak in jih pravilno ozdravil, bo več kot verjetno prinesel travmo in čustveno prtljago, ki postaneta tudi vaši.
Večina karmičnih partnerjev bo videti, kot da potrebujejo pomoč. Nehajte misliti, da lahko rešite in ozdravite vsako osebo, ki jo srečate. Lahko ste zdravilec ali pomočnik, vendar niste Bog. Nikogar ne morete rešiti niti spremeniti.
Prav tako vam bodo karmiki že od samega začetka nastavljali rdeče zastavice – ignorirali jih boste, a navsezadnje bodo razlog za konec razmerja.
Vaša intuicija vam bo vedno poskušala povedati resnico. Poslušajte jo. Tisti neprijetni občutki, ki vam sporočajo, da nekaj ni v redu že od začetka … In poslušajte glasnike, ki jih vesolje postavlja na vašo pot. Poskušali vas bodo opozoriti vnaprej.

KAJ STORITI PO KARMIČNI ZVEZI
Ko izstopite iz karmičnega odnosa, je najbolje, da se izognete vsem povratnim odnosom in se osredotočite na zdravljenje. Dovolite si čas, da predelate, kar se je zgodilo. Vzemite si čas za učenje svojih lekcij. Če prehitro odidete v drugo romantično razmerje, boste verjetno padli v iste karmične vzorce, ker nauka očitno niste razumeli.
Ko prerežete vez s karmikom, se osredotočite spet nase. Karmično razmerje ponuja priložnost, da se naučite pomembnih stvari o sebi, da se lahko obvladate in ljubite.
Ne glede na to, kaj se je zgodilo, ne sovražite druge osebe. Morda vas bo zamikalo, da bi jo sovražili zaradi tega, kar se je zgodilo, toda kako lahko sovražite nekoga, ki le dela, kar ste se dogovorili?