Tanja Ribič

»Že moj zdravnik mi je vedno govoril, da sem hipersenzitivna«

Sonči Nered Čebašek
10. 2. 2023, 17.00
Posodobljeno: 10. 2. 2023, 17.57
Deli članek:

Kot vsestranska umetnica je Tanja Ribič prepoznavna tako v domovini kot tujini. Občudovana je tudi kot lepotica, predana partnerica, mama dveh hčera …

Marko Vavpotič, M24.si
Tanja ne občuti le razpoloženja ljudi, temveč tudi živali.

Manj znano je, da zvezdnica velja za našo najbolj poduhovljeno umetnico, ki pa ne plava z glavo v oblačkih, temveč z obema nogama stoji trdno na tleh. Njeni odgovori na naša vprašanja so za to dober dokaz.

Kako si razlagate ezoteriko in mejne tematike?
Ezoterika je tako širok pojem, da se vanjo lahko skrije ogromno laži in prevar, ki mečejo temno luč na celotno področje, ki ga obravnava ezoterika. Prav tako lahko v znanosti najdemo neznanstvena in nemoralna početja, vendar to prav nič ne vpliva na ugled znanosti.

Močno občutite energije okoli sebe?
Že moj zdravnik mi je vedno govoril, da sem hipersenzitivna. Takrat še sama nisem vedela, o čem mi govori. Jaz sem mu samo povedala, kaj čutim, na kaj se odzivam. Danes denimo ne morem imeti telefona na ušesih, ker me začne boleti glava in mi gre kmalu na bruhanje. Vedno moram imeti prižgan zvočnik ali uporabljati žične slušalke. Najbolj pa občutim razpoloženje človeka ali živali.

Prepoznate pri sebi, kdaj ste energijsko prazni, in kako? Kaj vas najbolj izčrpava?
Izčrpava me, kar sem že omenila. Izčrpava me nemočno opazovanje, kam se usmerja družba, kako se družba preprosto prepušča … Ne vsi seveda, velik, prevelik del pa. Jaz sem po naravi entuziast in običajno delujem s strastjo, kar me včasih zanese k prehitremu izčrpavanju. Tudi pozitiven stres je stres. (smeh)

Se znate napolniti, kadar vaša telo in duša potrebujeta energijo?
Moram! Še pomembnejše pa je, da se naučimo, da nismo kar naprej na visokih obratih. Prav to družba od nas zahteva. Včasih si v enem dnevu opravil dve zadevi, danes pa zaradi digitalizacije lahko opraviš 30 zadev, ki ti jih prej sploh ni bilo treba …

Kako za dobre energije poskrbite v svojem domu?
Intuitivno. Večkrat slišim od ljudi, ki pridejo k nam, da je lepa energija. Izjemno veliko mi pomeni bivalna okolica. Zelo se posvečam barvam, najbolj pa temu, da je karseda povezana z naravo. Nešteto dreves sem že posadila v življenju in vsa so del mojega doma. Vsa ta narava okrog bivalnega prostora privablja tudi druge živali, od ptic, veveričk do ježkov, čeprav živimo skoraj v središču Ljubljane. Brez živali bi bilo življenje zares siromašno.
Kar zadeva merljive energije, sem k nam povabila gospoda Igorja Šajna, mojstra stavbne biologije, ki je izmeril potencialne kemijske strupe, elektrosmog in sevanja, ki ga povzročajo wi-fiji, antene … Že v začetku ni bilo tako slabo glede na urbano okolje, potem sem vse še minimalizirala. Škodljive so tudi neonske svetilke, bele LED-luči, tudi to je preveril. A pri nas ni našel niti ene, ker jih tako in tako ne prenesem.

Ste že kdaj obiskali astrologa ali terapevta, ki se ukvarja z napovedovanjem prihodnosti? Ali kakšnega duhovnega terapevta, bralca dušnih ali akaških zapisov, numerologa …?
Enkrat, ko sem bila na pomembnem razpotju, sem si dala narediti karto džjotiša. To mi je odprlo vrata v popolnoma nov svet in k spoznavanju sebe. Astrologija je resna znanost, ki je bila osmešena in zbanalizirana na raven horoskopa v revijah. Pozneje sem spoznala še mojstra tao metafizike Dušana Donka, ki je nekoč rekel, da je komentirati, kakšen je človek, samo na podlagi znaka v horoskopu enako, kot če bi videl dlako od kamele in potem presojal, kako hitra je.

Kaj pa vpogled v svojo preteklost – ste ga naredili, morda veste, kaj ste bili v preteklem življenju?
Ne, nisem. Me pa vse bolj prežemata misel in ideja, ki jo zagovarjajo celo tako imenovani main stream znanstveniki, da so sedanjost, preteklost in prihodnost tako rekoč istočasne …

Ste konkretno doživeli kakšno situacijo, ki ste si jo prevedli kot dokaz, da nad nami obstaja nekaj, česar ne poznamo, a vseeno je?
Mar ni čudno, da naša Zemlja lebdi v zraku na točno določenem položaju, v tako nevarnem vesolju, kjer bi lahko že majhen premik uničil sleherno življenje? Ali ni čudež, da če otrok zboli v Avstraliji, dobi mama v Sloveniji enaka protitelesa, da če se ena opica nauči odpreti oreh, bodo to uporabile tudi tiste opice, ki niso bile v stiku z njo, in še mnogo mnogo dokazanih čudes! To so znanstveno dokazani čudeži, pa znanost ne pozna točnega odgovora. Ampak ker jih je znanost potrdila, vsaj lahko govorimo o njih. Zato smo ljudje o svojih čudežih raje tiho, ker bi nas sodobna družba – pri tem mislim družbo, ki že nekaj tisočletij sistematično zanika ezoteriko – imela za nore.

Verjamete, da na drugih planetih obstajajo civilizacije?
Odvisno, kaj si predstavljamo pod besedo civilizacija. Najprej bi se morali znebiti vseh podob in form našega življenja in civilizacije, da bi si lahko dovolili razmišljati o za nas nepredstavljivih oblikah življenja.

Občutite prehod človeštva iz tretje v peto dimenzijo, ki se trenutno dogaja?
Vsi občutimo, da se ogromno dogaja! Ogromno stisk. Upam, da je to ta boleči prehod na višje. Opažam, da se nekateri krčevito oklepajo naučenih podob, po drugi strani se ljudje še nikoli prej niso tako množično prebujali.

Verjamete, da ste rojeni pod srečno zvezdo? Ali je uspeh v življenju, zasebno in poslovno, po vašem mnenju le odraz osebnega dela in truda?
S tem se že leta ukvarjam. Verjetno obojega. Le da če se trudiš v nečem, kar ni tvoje poslanstvo, ne bo bogate žetve. Žetev pa je lahko v obliki lekcije.

Verjamete v angele?
Verjamem v svetlobo, lahko to imenujemo angeli, pozitivna energija, bog … In ta gre pomagat tja, kjer se nekaj lepega že kuha. Zato pa pravijo: pomagaj si sam in bog ti bo pomagal.

V kaj pa najbolj zaupate, verujete?
V ljubezen. Ker je esenca svetlobe. Je vir življenja. Podobno, kot je kri v organizmu, je kri v vesolju. Tam, kjer tega ni, tudi življenje kmalu izteče.