Zapisano v zvezdah

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik jadra, dvojčka ...

Neja Kralj
8. 2. 2023, 15.01
Posodobljeno: 8. 2. 2023, 16.25
Deli članek:

Užitkov, ki nam jih nudi šport, je ogromno. A če si ne izberemo pravega športa, je lahko za nas tudi prava muka.

Profimedia
Vsak šport je lahko čudovito doživetje – če seveda v njem uživamo.

Telovadni horoskop vam pove, katere vrste gibanja so vam pisane na kožo.
Razkril vam bo, ali ste bolj adrenalinske narave ali je za vas primernejša umirjena rekreacija, oziroma katere telesne dejavnosti vam ustrezajo, sodeč po zvezdah in planetih.

Oven
Za vitalne ovne je šport zelo pomemben. Redno si morate z gibanjem polniti baterije, sicer postanete slabe volje in celo zbolite. Kot individualisti imate radi športe v ednini, na primer tek, deskanje na valovih, atletiko in kolesarjenje.

Bik
Bika pogosto slišimo reči: »Šport je smrt.« Ste gibalni lenuh in se rekreirate le toliko, kolikor presodite, da za vas ni prenaporno. Na srečo uživate v naravi, zato vas hitro navdušijo jadranje, ribolov ali pohodi v manj strme hribe.

Dvojčka
Za nemirne dvojčke je šport življenjski eliksir. Tu se lahko popolnoma sprostite in navežete stike z drugimi ljudmi. Nujno potrebujete skupinsko rekreacijo, na primer košarko, odbojko, badminton. Nasploh imate dvojčki dober občutek za igre z žogo.

Rak
Raki niste prav strastni športniki, a k lažji rekreaciji vas ni težko pregovoriti. Nad napornimi panogami vihate nos, raje imate gibanje netekmovalnega značaja in na svežem zraku. Poleti se boste najbolj zabavali ob odbojki na mivki ali metanju frizbija.

Lev
Šport je za leve boj na življenje in smrt, edini možni izid pa je zmaga. Želja po zmagovanju vam pač teče po žilah. Za vsakodnevno rekreacijo vam priporočamo gimnastiko, ki krepi oslabljene hrbtne mišice. Med drugimi športi pa še fitnes, jadranje, polo, tenis ali golf.

Devica
Device se s športom ukvarjate samo toliko, da ohranjate vitalnost in lepo postavo. Pri tem najraje izbirate panoge, ki v kratkem času stopijo veliko kalorij. To so denimo nordijska hoja, smučarski tek, dvigovanje uteži in gibalne vaje z elastičnim trakom.

Tehtnica
Tehtnice ste nekoliko podobne devicam, s športom se ukvarjate samo takrat, ko je treba shujšati. Ko se na problematičnih predelih zadnjice, trebuha in stegen nabere preveč maščob, se lotite joge ali plesa. Prisegate na skupinske športe.

Škorpijon
Škorpijoni živite intenzivno, polno, v harmoniji z vsakodnevnim gibanjem. In kateri športi so za vas idealni? Zagotovo so to skoki s padalom, vse hitrostne preizkušnje, tek na dolge razdalje in rolanje. Bolj bojeviti pa prisegate še na judo in karate.

Strelec
Strelci naravnost hrepenite po telesni dejavnosti. Vendar ne v telovadnici in drugih zatohlih prostorih, veliko bolj uživate na prostem. Pozimi ste odlični smučarji, poleti pa navdušeni nad deskanjem na vodi in potapljanjem. Prav tako je za vas primerno lokostrelstvo.

Kozorog
Za disciplinirane kozoroge so najprimernejši vztrajnostni športi, kot sta tek in kolesarjenje. Pri tem kar čutite, kako vam rastejo mišice, kar vam je neznansko všeč. Radi pa izkoriščate tudi naravne sile, kot je veter: za jadralno padalstvo, zmajarstvo, polete z balonom.

Vodnar
Znoj v potokih ni najboljša motivacija za vodnarjevo rekreacijo. Raje živite po načelu: najprej čisto malo športa, nato pa dolga veselica. Ustrezajo vam tudi športi, kot so metanje gumijastih škornjev v daljavo, vlečenje vrvi, tekmovanje v nošenju vrčkov piva ...

Ribi
Ribe uživate v telesni dejavnosti, ne marate pa napornih tekmovanj. Najbolje se znajdete v vodi – plavanje, deskanje na valovih, vodna gimnastika, športni ribolov. Ustreza vam lagodno obiskovanje savne in meditativno gibanje, kot sta taj či in joga.