Resnica o ljubezni

Romantična ljubezen se nikoli ne more končati

Sonja Auberšek, medij duhovnega vodstva
29. 8. 2022, 13.07
Posodobljeno: 29. 8. 2022, 13.40
Deli članek:

Ljubezen lahko zanikamo zaradi, strahov, občutkov krivde, materialnih interesov, ega ... in verjetno še marsičesa.

Sonja Auberšek
Romantične ljubezni ne moremo izsiliti, saj je to združitev dveh delov duš v eno, in se samo zgodi ter traja.

Ljubezen se pogosto zamenjuje z zaljubljenostjo, ki pa ima čas trajanja, saj je ukana narave – je kot gonitveni instinkt pri živalih, da se vrsta nadaljuje.
Dolgotrajno se lahko ohranijo le odnosi, katerih temelj je bila romantična ljubezen že v času zaljubljenosti.
Prisotnost spolnosti pa je razlika med romantično ljubeznijo in ljubeznijo med prijatelji, sodelavci, družinskimi člani.
Ljubezen je sprejemanje, spoštovanje, razumevanje, sposobnost samonadzora in sklepanje kompromisov ...

ZA SPOZNAVANJE GRE
Ker ljudje lahko damo samo to, kar imamo, in ko med dvema zaljubljenost mine, odnos pa ni bil zgrajen na temelju ljubezni, saj to, kaj je ljubezen, eden ali oba nimata ozaveščeno (vsak človek ima v sebi naložen program ljubezen) v sebi do sebe, naloženih programov ljubezni ne moreta uporabljati v odnosu. Niti nimata znanja, da bi to uporabljala, saj tega nista uporabljala njuna starša ne med seboj ne do otrok, otroci pa se tega niso naučili.
Pot do sposobnosti živeti ljubezen v odnosih – odpreti in uporabljati naložen program ljubezen je pot spoznavanja in čustvenega ter mentalnega zdravljenja sebe, svojih občutkov in svojih misli. Proces ozaveščanja čiščenja vzorcev in prepričanj, imeti pod nadzorom svoj karakter, pa poteka prek osebnostnega prebujenja, duhovnega prebujenja, ki je tudi namen človekove utelesitve na zemlji.

OBJEM DUHA
Pomoč išče veliko ljudi, ki so v partnerskih razmerjih oziroma odnosih nesrečni, bolni, utrujeni, nezadovoljni, brez iskric v očeh. Težave imajo njihovi otroci, ker med njimi ni ljubezni in imajo vsi zbiralnike ljubezni v sebi prazne.
V takih odnosih ni prisotna konstruktivna komunikacija, ljubezen kot spoštovanje, sprejemanje, razumevanje, sposobnost sklepanja kompromisov med ljudmi. V odnosih ni romantike.
Romantika v ljubezni je objem, bližina pa prisotnost ne le telesa, ampak tudi zavesti, občutkov in duha ...

PRISILJENI ODNOSI
Velikokrat se srečujem s primeri, ko en partner ozavesti, da odnos ne služi več rasti partnerjev, da ni v dobro ne njima in otrokom, ter pride po pomoč.
Znajdejo se v brezizhodnem položaju, saj partner, velikokrat tudi starši, prijatelji, ki se vmešavajo v odnose, uporabljajo izsiljevanje, nalaganje krivde, slabo vest, grožnje in tudi otroke za orožje za bojevanje, da bi obdržali partnerja, in ne zmorejo ločiti starševske ravni od partnerske.
Ne smemo pozabiti, da ima vsak človek v sebi zasnovo vsega, tako pozitivnega kot negativnega. V afektu ranjenosti, besa, ljubosumnosti in podobnih nizkih vibracij je treba biti previden, saj takrat nista vklopljena zavedanje in razum človeka. Če je prisotna kakršnakoli odvisnost pri partnerjih, je treba k takim primerom še posebno previdno pristopiti.
Sprejeti je treba dejstvo, da v »prisiljenih« odnosih trpijo vsi, tako odrasli kot otroci.
In še eno dejstvo: romantične ljubezni ne moremo izsiliti ali umetno ustvariti, saj je to združitev dveh delov duš v eno, in se samo zgodi ter traja.