Prepoznajte jih

Od ljudi, ki vam počnejo te stvari, se je treba posloviti!

Neja Kralj
19. 7. 2022, 14.25
Posodobljeno: 19. 7. 2022, 14.54
Deli članek:

Kadarkoli imate težave z napornimi ali sovražno razpoloženimi osebami, je pomembno, da zavzamete stališče. To je vaše življenje.

Profimedia
Nekateri znaki, da nekdo ne spada v vaše življenje, so očitni, drugi pa težko prepoznavni.

Morda ne morete nadzorovati vsega, kar vam drugi počnejo, lahko pa se odločite, da ne boste obtičali v kotu kot ranjena žival.
Lahko se odločite, da njihova dejanja in postopki ne bodo vplivali na vaše srce in misli. Predvsem pa se lahko odločite, s kom boste nadaljevali pot jutri in koga boste pustili za seboj danes.
Česa torej ne smete dovoliti, da vam drugi ljudje počnejo?

PREPIRANJE
Ne dovolite drugim, da vas vpletajo v nepotrebne prepire.
Ne izgubljajte časa s tem, da poskušate nekaj pojasniti ljudem, ki so že večkrat dokazali, da nimajo razumevanja za vas. Svoje inteligence in lastne vrednosti nikoli ne vrednotite po številu prepirov, v katerih ste zmagali, temveč po tem, kolikokrat ste rekli, da prepir ni vreden vašega časa.

NEGATIVNOSTI
Ne dovolite drugim, da vas potegnejo v svojo negativnost.
Pozitivnost je izbira. Izbirajte modro. Bodite dovolj modri, da se oddaljite od negativnosti, ki vas obkrožajo, saj nikoli niso vredne ne vas ne vaše dobrobiti.

MALTRETIRANJE
Ne dovolite drugim, da vas maltretirajo.
Nasilno obnašanje je napačen način. Ne obstaja takšna svoboda, ki bi drugi osebi dajala pravico, da napada vašo osebnost. Nihče nima moči, da bi vas pripeljal tako daleč, da se počutite majhne, če mu vi tega ne dovolite.

NEISKRENOST
Ne dovolite prijateljem, da so neiskreni z vami.
Če niso iskreni, niso vaši pravi prijatelji. Ne morete izbirati krvnih sorodnikov, prijatelje pa lahko. Bodite pravi prijatelj vsem, ki to zaslužijo, ob sebi pa imejte samo prave in iskrene prijatelje.

LAGANJE
Ne dovolite vedno istim ljudem, da vam neprestano lažejo, manipulirajo z vami in delujejo za vašim hrbtom.
Če nekoga ujamete pri laži, spregovorite! Nekateri ljudje vam nenehno lažejo, da bi uresničili osebne interese. Oseba, ki vam laže, ni dobra. Od nje se umaknite čim prej.

IZKORIŠČANJE
Ne dovolite ljudem, da vas izkoriščajo.
Včasih ljudje ne opazijo stvari, ki jih delate zanje, dokler jih ne nehate delati. To ni v redu. Nikakor. Zaslužite si boljše. Zaslužite si ljudi, s katerimi se lahko smejite; ljudi, ki vas cenijo in sprejemajo takšne, kot ste; ljudi, ki vas ne bodo pustili na cedilu.

NESPREMINJANJE
Ne dovolite drugim, da vas prepričajo, da so spremembe slabe.
Kdor dela na sebi, se ukvarja s svojo notranjostjo, odnosom do sebe ter drugih, spreminja sebe. Zapomnite si: drugih ne moremo spremeniti, spremenimo lahko le sebe. Spremembe se dogajajo z razlogom. Spreminjajte se. To ne bo vedno lahko, vendar bo na koncu vredno.

Najpreprostejši znak, ki je najzanesljivejši, so vaša čustva. Če se ob nekom počutite neprijetno, dobro razmislite, zakaj. Verjetno boste našli razlog v enem od opisanih znakov v članku, ki se ga morda niste zavedali.