Zlata vredno znanje

Življenje brez muk ni utopija - na ta način nas vanj popelje hvaležnost

Andreja Novak, astrologinja in energijska raziskovalka
15. 7. 2022, 16.30
Posodobljeno: 15. 7. 2022, 16.34
Deli članek:

Le kako do prijetnega življenja sproščeno in brez pretiranih muk? Verjemite, da je lahko zelo preprosto: s hvaležnostjo, ki jo prakticirate vsak dan.

Dreamstime
Tako malo je treba, da nam življenje zacveti v vsej svoji lepoti.

Tako se vibracija vaših energij dvigne in posledično pritegnete v svoje življenje drugačne ljudi in drugačne dogodke.
In tako s hvaležnostjo vse postane zelo preprosto.

BOLJŠE ŽIVLJENJE
Kako torej do boljšega življenja s prakticiranjem hvaležnosti?
1. Pripravite skrinjico, škatlo ali posodo za shranjevanje listkov zahvale.
Naj bo lepa, všečna, takšna, ki odraža vaš občutek za estetiko.
2. Skrinjico postavite v jugovzhodni del doma ali svoje sobe, kjer je po feng šuju prostor za finance in blagostanje.
3. Vsak večer napišite na listek zahvalo: zakaj ste hvaležni dnevu, ki se izteka.
4. Listek položite v skrinjico. Če imate po hiši kaj drobiža, denarja po predalih, ga prav tako shranjujte v to skrinjico, ki bo plemenitila vaše blagostanje.
5. To počnite vsak dan – neprenehoma vsaj 3-krat po 28 dni (tri polne lune), tako bodo lahko energije ustvarile dotok blagostanja in življenjske podpore k vam.
6. Po prvih 28 dneh preberite vse listke v škatlici, jih lepo zložite skupaj in nadaljujte naslednjih 28 dni. In še zadnjih 28 dni enako.
Če vam navada postane všeč in začutite, da je to odgovor na vaše vprašanje: kako do boljšega življenja, potem nadaljujte. Enkrat na mesec si vzemite čas, preberite listke in jih na varnem obredno zažgite, da sprostite preteklost in razširite energije sprejemanja.

SPROŠČENOST
Kako do boljšega življenja sproščeno?
Aktivirajte moč, ki jo imate v polsnu, torej v theta stanju:
– Tik preden zaspite, začutite sproščenost telesa na postelji in zadihajte globlje v telo, kot da želite začutiti, kako globoko gre vaša zavest.
– V misli si prikličite tiste cilje in želje, ki si jih iz srca želite uresničiti. Začutite hvaležnost srca, da ste pomislili na njih, in v polsnu občutite, kako je, če je to že uresničeno in je srce zadovoljno.
– To počnite vsak večer; pomislite lahko vsak večer na isto željo ali pa želje združite v skupinsko videnje: tik pred spanjem si zamislite, kako je, ko je vse, kar si želite, uresničeno.

ODNOSI
Kako do boljšega življenja tudi s hvaležnostjo v odnosih?
Za izboljšanje partnerskega, prijateljskega odnosa ali odnosa s svojimi otroki uporabite vajo hvaležnosti za odnose.
Partnerja ali otroka vsak dan opazujte vsaj nekaj minut in potiho ali na glas razmišljajte o njegovih/njenih pozitivnih kvalitetah. To razmišljanje bo ustvarilo pozitivno energijo hvaležnosti med vama, na katero se bo oseba odzvala in začela podobno razmišljati o vas.
Če se s to osebo ne vidite vsak dan, izvajajte vajo na daljavo – tako da pozitivno in s hvaležnostjo razmišljate o njej
Če je to zelo močna osebnost (močan ego), se bo na energije hvaležnosti odzvala tako, da bo začela dobro in pozitivno razmišljati tudi o sebi. To bo prav tako harmoniziralo vaš odnos. Vendar v tem primeru ne pozabite nase.

TALENTI

Vsaj pet minut na dan namenite razmišljanju o svojih vrlinah. Pri tem pazite, da vas razmišljanje ne vodi nujno v storilnostno akcijo – torej ne pomeni, da morate takoj ukrepati glede tega oziroma preiti k novim dejanjem. Čas za hvaležnost, ki jo čutite ob tem, kdor ste in kar ste, se imenuje bivanje. In koristno je, da bivanje vadite čim več, če želite najti odgovor na vprašanje: kako do boljšega življenja.