Nebesna znamenja

Bo vaš malček trmast, vztrajen, občutljiv, zamerljiv, navihan …

Neja Kralj
11. 6. 2022, 15.00
Deli članek:

Če se z lastnostmi, ki jih z nebesnim znakom naš otrok pridobi, seznanimo, otroka lažje razumemo, ker smo vnaprej pripravljeni na njegove različne podvige, s poznavanjem astrologije pa jih tudi lažje usmerjamo.

Pixabay
Vsak malček je malce drugačen.

Bo vaš malček torej trmast, vztrajen, občutljiv, zamerljiv, vesel, navihan … Preverite njegove bistvene lastnosti, vzgibe, nagnjenja, slabosti in talente, ki jih je prinesel na svet in jih nosi v sebi.

KOZOROGI
Niso težavni otroci, zlasti v šoli ne delajo težav. Zavedajo se svojih dolžnosti in odgovornosti ter vedno poskrbijo, da je domača naloga narejena, preden se lotijo igre. Kaj pa, kadar niso v šoli? Takrat se najraje zaigrajo kar sami s seboj, saj družbe vrstnikov pogosto ne potrebujejo niti ne želijo, saj so po navadi za svoja leta malce prezreli.

VODNARJI
Z njimi vam nikoli ne bo dolgčas, saj zelo rad spravljajo v smeh vse okoli sebe. Vodnarčki so strašansko karizmatični in pogosto delujejo kot vodje, ki jim drugi sledijo kar sami od sebe. Radi preizkušajo nove stvari, zato se lotijo marsičesa, ko spoznajo črke, pa radi tudi berejo. Če dobijo v roke dobro knjigo, so presrečni.

RIBE
Veljajo za dobrodušne in prijazne otroke. Ribica ne bo nikoli namenoma prizadela svojih sovrstnikov z neprijaznimi ali celo nesramnimi pripombami, saj so ji pomembna čustva. Rade tudi pomagajo in včasih jih je treba naučiti, da vsem pač ne moremo pomagati in da moramo občasno na prvo mesto postaviti sebe.

OVNI
Vedno bodo vodje – ne glede na to, ali je mali oven najstarejši ali najmlajši med otroki v družini. Okoli malega ovna se bo vrtelo vse že v času, ko bo dojenček, pa tudi pozneje bo poskrbel, da bo v svoji družini on vedno številka ena. Včasih so pretirano samozavestni in preveč pogumni, odlikuje jih tudi neizmerna zaloga energije.

BIKI
So temperamentni, a se ne razjezijo za vsako malenkost. Zelo uživajo v naravi, tako da jih že od mladih nog vodite na sprehode ali v hribe. Doma pa jim, če imate možnost, uredite vrtiček, da bodo kaj posadili in spremljali rast rožic ali zelenjave, ki naj jo tudi čim več pojedo, da bo v trebuščku manj prostora za njim ljube sladkarije.

DVOJČKI
Vedno naj ima kaj početi – poskrbite, da bo njegov um zaposlen s sestavljankami, knjigami, ugankami. V šoli jim gre po navadi zelo dobro, zaradi raztresenosti pa jih je treba včasih opomniti na naloge. Pogosto bo pozabil na čas, in če ga boste pustili samega na igrišče, se bo vrnil domov prepozno, umazan in v strganih hlačah, a srečen.

RAKI
So nežna bitja, ki potrebujejo veliko ljubezni, objemov in poljubčkov, a po drugi strani čustva tudi radi razdajajo in svoji mamici neštetokrat povedo, da jo imajo radi. Na splošno so zelo družinski in radi se igrajo v zavetju doma, saj ne marajo preveč hrupnih in kaotičnih situacij, veliko jim pomeni tudi rutina.

LEVI
Kot je lev kralj živali, tako bo otrok v znamenju leva kraljeval v vaši družini. Poskrbel bo za to, da ga bodo starši razvajali, v nasprotnem primeru pa bo svoje nestrinjanje pokazal s svojim »rjovenjem«. Levi imajo veliko srce in kljub temu, da so radi v središču pozornosti, so tudi zelo topli, zvesti, čustveni in radodarni.

DEVICE
So zelo neproblematične. Rade pomagajo, so ljubeznive, ubogljive … Če si bodo nekaj zapičile v glavo, bodo trmasto vztrajale, da bodo to dosegle, starši z njimi ne bodo imeli večjih težav. Je pa njihova težavna lastnost lahko njihova želja, da so ljubljene, kar lahko pripelje do prepričanja, da bodo ljubljene le, če bodo brez napak.

TEHTNICE
Obožujejo umirjenost ter harmonijo in naredile bi vse, da bi to dosegle, zato so znotraj družine pogosto nekakšni mirovni posredniki, ki posredujejo, če pride do prepirov. So prijazne in vljudne, rade bi vsem ugajale, zato jim bodo starši naredili uslugo, če jih bodo že zgodaj naučili, da so občasna nesoglasja neizogibna.

ŠKORPIJONI
Delujejo kot zelo odločna, strastna in intenzivna mala bitjeca, a globoko v sebi čutijo veliko željo po tem, da so ljubljeni. Spekter njihovih čustev je izjemen, in čeprav navzven delujejo umirjeno, nikoli ne morete vedeti, kaj vre v notranjosti. Ker imajo izjemno močnega duha, lahko dosežejo vse, kar si v življenju zadajo.

STRELCI
So rojeni pustolovci. Vse želijo doživeti in življenje uživajo s polno žlico. Zaradi te lastnosti se nemalokrat znajdejo v težavah, a ne skrbite, se bodo že znašli. Strelec mora ogromno časa preživeti na prostem, v naravi, ki jo obožuje. Običajno so zelo športnega duha, zato jih le spodbujajte v tej smeri.