Eenergijski trening

Pot do zdravja, blaginje in harmonije je meditacija

Andreja Novak, astrologinja in voditeljica meditacij
9. 4. 2022, 18.08
Posodobljeno: 9. 4. 2022, 18.18
Deli članek:

Meditacijo bi lahko poimenovali tudi trening v energijah, s katerim pridete do večje količine boljše energije, ki v vas po določenem času ustvari spremembe, vaše življenje pa dobi nov zagon.

dreamstime
Ko zaživite svobodno iz osrednjega kanala Svetlobe, so nenadoma oblaki drugačni, narava bolj živa, ljudje bolj smiselni in sproti se odzivate na pozitivna vabila Usode.

Večina pozna slavno knjigo Skrivnost (The Secret), kjer je osnovno sporočilo, da ko veš, kaj si želiš, se na to »uglasiš«. Kako to narediš, pa je zavito v skrivnost. »Uglaševanje« je meditacija.
Zame najvišja oblika uglasitve je, ko vse svoje strune v notranjosti uglasiš z najvišjo frekvenco svoje Duše, Svetlobe, iz katere izhajaš.
Seveda je uglaševanje možno na vse druge frekvence, pri tem pa je smiselno izhajati iz dveh stvari: iz težave, ki jo želite z meditacijo rešiti, in iz pravilne, pokončne fizične drže.
Kako se torej lotiti osnovnega povezovanja – meditiranja na energije Svetlobe vaše Duše, glede na to, kakšne težave vas pestijo? Ker je področij nešteto, bomo tokrat opisali meditaciji za dve najtežavnejši.

MATERIALNO BLAGOSTANJE
To meditacijsko vajo izvajate vsak dan, če imate osnovne preživetvene težave in se vam položnice ter dolgovi preteklosti kopičijo, ste brez službe ali tam ne zaslužite dovolj, da bi prišli na zeleno vejo.
Usedete se in poravnate držo. Hrbet naj bo obrnjen na zahod, torej gledate proti vzhodu. Na vzhodu je energija za nove začetke, zato vas bo podprla pri novih dobrih spremembah.
Zaprete oči ter nekajkrat globoko vdihnete in izdihnete, da iz telesa odstranite trenuten stres. Nato vsaj pet minut ali več zavestno dihate tako, da vdihujete Svetlobo in Blagostanje ter izdihujete sivino, skrbi in strahove glede preživetja. Takšno dihanje izvajate, dokler ne začutite, da ni več sivine, skrbi ali strahov, ker ste jih izdihali.
V tem trenutku se sprostite, začutite srce oziroma celoten predel pljuč ter se iz globine srca zahvalite Svetlobi svoje Duše, da bo za vse poskrbela. V mislih ji recite, da ji predajate svoje življenje, in jo prosite, naj poskrbi za vaše materialno stanje, da se vse uredi tako, kot je v skladu s Svetlobo in načrtom vaše Duše. Nato samo dihajte s pozornostjo na predelu pljuč, srca in čutite, kako prihaja Svetloba vaše Duše iz višjih delov nad glavo v fizično telo. Tako dihajte, dokler se vse ne umiri. V zadnji stopnji poprosite v mislih Svetlobo svoje Duše, da vam pokaže, kako je, ko je vaše materialno stanje že urejeno. Sedite čisto pri miru in znotraj sebe opazujte, kaj se začne spreminjati. Koliko Svetlobne podpore je prišlo, na katera mesta telesa je prišlo največ energije – vse to opazujte in dihajte počasi ter dovolite telesu, da se začne sproščati in sprejemati energije blagostanja. Sodelujte in vztrajajte, dokler se karkoli spreminja. Ko se vse popolnoma umiri, vztrajajte v miru še okoli dve do tri minute.

ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE
To meditacijsko vajo izvajate vsak dan, če ste imeli v preteklosti kakršnokoli bolezen in vas je strah, da bi se ponovila; če ste v bitki za zdravje, če vas je strah, da bi zboleli, čeprav nimate fizičnih simptomov, ki bi na to kazali.
Usedete se in poravnate držo. Hrbet naj bo obrnjen na zahod, torej gledate proti vzhodu. Iz smeri vzhoda prihaja največ sveže energije, ki podpira zdravje in dobro počutje.
Zaprete oči in nekajkrat globoko vdihnete in izdihnete, da se fizično telo sprosti. Nato vsaj pet minut ali več zavestno dihate tako, da vdihujete Svetlobo in zdravo življenjsko energijo ter izdihujete sivino, energije bolezni in energije čustev: žalosti, jeze, zamere, strahov … vseh čustev, ki se pojavijo v vaši notranjosti. Takšno dihanje izvajate tako dolgo, dokler ne začutite, da je v vas samo še Svetloba in zdrava življenjska energija. V tem trenutku se sprostite, začutite celotno fizično telo in dovolite, da začne telo sodelovati z globinskim sprejemanjem Svetlobe.
Med dihanjem teče zdravilna Svetloba in življenjska energija v vse predele telesa, ki so bili kakorkoli prizadeti in poškodovani zaradi bolezni. S pozornostjo na to, da se vse celice telesa svetlijo in dobivajo novo energijo ter s tem nov zapis, ki ga daje Svetloba vaše Duše, dihate tako dolgo, dokler se telo popolnoma ne presvetli in postane lahkotno. V zadnji stopnji poprosite v mislih Svetlobo svoje Duše, da vam skozi vsakdanje življenje pokaže, kako delovati, kaj ozavestiti, da ostanejo z vami najlepše življenjske energije Svetlobe, ki vam bodo podprle zdravje in dobro počutje na vseh nivojih. Sedite čisto pri miru tako dolgo, dokler se karkoli še spreminja. Ko se vse popolnoma umiri, vztrajajte v tem miru še okoli dve do tri minute, se zahvalite iz srca svoji Dušni Svetlobi, ki vas bo spremljala ves čas.

Ker je zdravje eno in edino, se mu morda posvetite še bolj globoko - s 30 dnevnim meditacijskim izzivom. Morda sta vaš um in telo za svoje optimalno delovanje čakala ravno nanj. Kako boste s programom sistematičo zdravili vaše telo in energije ter začeli pridobivati močno svetlobno podporo tako vaših energij, kot vašega prostora, lahko preverite TUKAJ!

Ob uspešni redni meditaciji se obenem spreminja tudi življenje od delovanja v bivanje. Iz hitenja od jutra do večera torej do bivanja od jutra do večera.

Želim, da vam meditacija postane pogovor s Svetlobo vaše Duše, kjer ste vi poslušalec, vi sprejemate, kar vam Svetloba Duše daje. Če vam ne bo šlo, se mi pridružite pri meditacijah na moji spletni strani Andreja Novak, kjer vam berem sporočila in energije, ki jih imajo Duše za vas.