DNK-zapis ni dosmrten!

Desetletja uveljavljene medicinske trditve padajo kot domine

Avtorica: Danica Lončarič, NLP coach
5. 4. 2022, 12.49
Posodobljeno: 5. 4. 2022, 13.00
Deli članek:

Ste eden izmed tistih, ki ima svoj genski zapis kot opravičilo za svoje obnašanje ali stanje, ki vam sicer ni všeč? To lahko spremenite!

Profimedia
Deoksiribonukleinska kislina oziroma DNK je molekula, ki je nosilka genske informacije, njena glavna naloga pa je shranjevanje bioloških informacij.

Novodobna medicina, ki je leta 1990 začela z raziskavami dokazovati do tedaj neznana dejstva o DNK, je vedo poimenovali epigenetika. Svoje ugotovitve so epigenetiki prvič objavili v znanstveni publikaciji leta 1994. Dandanes se tudi predavatelji oziroma zdravniki, ki so se učili in predavali pred letom 1990, učijo novodobne medicine, ki izjemno hitro napreduje.
Prejšnja medicina, če jo lahko tako poimenujemo, je bila trdno prepričana, da DNK-zapisa, ko je ustvarjen, ni mogoče spreminjati. Zdaj pa je več kot jasno, da ga lahko.
Kot fizični »dokaz« lahko navedemo enojajčna dvojčka, od katerih ima eden kronične bolezni, drugi pa je vrhunski športnik. Ali pa otroka starša alkoholika (alkoholizem naj bi bil deden) – en otrok bo alkoholik, drugi pa brez odvisnosti.
Staro prepričanje, da je DNK-zapis določen, da je RNA kopija DNK, ki se preslika na protein, in tako DNK-informacije potujejo do nas, je na podlagi sodobnih dokazov ne le padlo, temveč se je obrnilo na glavo.
Vzvratni prenos informacij so namreč odkrili tudi v laboratoriju pri odkrivanju virusa HIV in potrdili v znanstvenih raziskavah, da lahko pot DNK-zapisa poteka vzvratno.
Mi pošljemo informacijo do proteina, ki jo RNA prenese do DNK in ustvari nov DNK-zapis …

OPIS OSUPLJIVE SITUACIJE
DNK je sestavljen iz spirale dveh heliksov, ki nosita DNK-zapis, glavni veznik med heliksoma pa je RNA; veže ju protein, ki določa značilnosti in biološke informacije.
Ker je heliks sestavljen iz kromosomov, je 50 odstotkov DNK in 50 odstotkov proteinov. Znanstveniki so prepolovili spiralo, razdvojili heliksa in postavili eno polovico v popolnoma drugo okolje. Kaj se je zgodilo?
V novem okolju je polovica heliksa s pomočjo proteinov, ki so labilni in se uničijo, saj so kompleksne in zamenljive molekule, naredila kopijo RNA, ki ustvari gen, ta pa je lahko ustvaril popolnoma nov DNK-zapis. Protein je prenesel informacijo na RNA, ki ustvarja zapis DNK, in dejansko ustvaril nov zapis ter s tem zrušil vse dotedanje medicinske teze o DNK.

KORISTI ZA ČLOVEKA
Iz žrtve DNK-zapisa se lahko vsi spremenimo v gospodarja svojega nasledstva, vendar je treba upoštevati nekaj pogojev.
Če želimo spremeniti svoj DNK-zapis, moramo spremeniti okolje in dati novo vibracijo, torej spremeniti svojo miselnost, percepcijo, zavest, dojemanje …
Torej: ponovno se je za izjemno pomembno izkazalo, mislimo, kaj čutimo in kakšno energijo oddajamo. A tokrat ne gre več samo za duhovnost oziroma ezoteriko. Zdaj nam znanost dokazuje, kako so naše misli in dojemanja pomembni.
Sodobna medicina ruši vse stereotipe, ki nas jih je učila do zdaj. Zdravilo je lahko v nas samih, saj epigenetika reprogramira naš DNK. Ko razumemo, kako deluje epigenetika, lahko sami vodimo spremembe v želeno smer.

NI VSE V MOŽGANIH
V resnici je mogoče reči, da novosti, ki so nam lahko v velikansko pomoč, v epigenetiki odkrivajo vsak dan. Omenimo še eno izmed zadnjih ugotovitev, ki je tudi ovrgla stare medicinske trditve.
Nevrologi so nam od nekdaj govorili, da naši nevroni pridno delajo in ustvarjajo misli ter nosijo sporočila.
Zdaj pa so ugotovili, da imamo tudi v srcu nevrone, ki prav tako »mislijo«.
Zelo pomembno je torej spoznanje: vse, kar se nam zgodi v življenju, se zapiše na dveh mestih – v možganih in srcu; če gre za lepe spomine, je to dobro, če so spomini slabi, so seveda travmatični.
Travme večinoma rešujemo v možganih, saj smo bili prepričani, da je tam edini zapis. A zdaj so dokazali, da je zapis tudi v srcu. Travmo oziroma slab spomin lahko izničimo le, če izbrišemo zapis iz obeh »notranjih zapisov«.

UGLAŠEVANJE V HARMONIJI
Da bi bilo naše telo v sinergiji, mi pa srečni in uspešni ter bi dosegali želene rezultate, morajo biti srce in možgani povezani, sobivati v harmoniji, sicer nevroni srca in nevroni možganov tavajo.
Odločimo se torej, da spravimo možgane in srce v harmonijo – sinhronizacijo! Predstavljamo vam uporabno tehniko sinhronizacije, ki je tudi že preizkušena.

Profimedia
Da izničimo slab spomin, ni dovolj, da ga izbrišemo le iz možganov, odstraniti ga je treba tudi iz srca.

TEHNIKA SINHRONIZACIJE

Za uspešno povezavo je treba spraviti srce in možgane na enako frekvenco – frekvenco splošne ljubezni in ljubezni do sebe. Najdimo miren in varen prostor. Upočasnimo dihanje, vdih naj bo krajši kot izdih (to je zelo pomembno). Izklopimo zunanji svet in se posvetimo sebi, svoji notranjosti; položimo roko na prsi, kjer je naše srce, in ustvarjajmo lepe misli; misli, ki nas osrečujejo in nam dajejo dobre občutke. Povezujemo srce in možgane, fizično se tvori vez med njunimi nevroni in skupaj tvorita sinergijo, povezanost.

Znanstveniki so znova dokazali, kako pomembno je, da osveščamo misli – kam in kako potujejo. Če razmišljamo o ljubezni, sreči in zdravju, bomo vse to tudi doživljali.