Se bodo karte premešale?

Janković bi Janšo rad videl na soočenju, vztraja pri svojem favoritu

R.T.
5. 4. 2022, 12.36
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci, na kateri sicer vsakotedensko predstavi novosti v slovenski prestolnici, znova odgovoril na nekaj vprašanj, povezanih s predvolilnim bojem.

Bobo
Kongres stranke Gibanje Svoboda - Zoran Janković in Robert Golob.

Kot je sicer znano, je Janković v boju za mandatarski položaj že pred časom podprl prvaka stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba, tudi danes pa je poudaril, da pri svojemu favoritu vztraja.

Janković je izrazil upanje, da se bodo po volitvah politične karte premešale »na bolje.« Prepričan je sicer, da bo zmagalo Gibanje Svoboda, premier pa da bo postal Golob. Obregnil se je tudi ob nastope predstavnikov političnih strank na predvolilnih soočenjih, ki jih Janković, kot je poudaril, spremlja »na POP-u.« Dejal je, da tisti, ki so najbolj zaslužni za »delitev naroda, v svojih javnih nastopih na soočenjih razlagajo, kako so za sodelovanje.« Po njegovih besedah je to do ljudstva zelo podcenjevalno. Sam sicer po volitvah glede vladnega odnosa z Mestno občino Ljubljana ne pričakuje sprememb. »Vsaka vlada, katera koli bo, mora vedeti, da ima samo eno glavno mesto,« je izpostavil in dodal, da se prestolnici ni mogoče kar tako odreči. Priznal je sicer, da s predsednikom vlade Janezom Janšo nista v posebno dobrih odnosih, a je sam prepričan, da bo ta zdaj »odšel,« kar da bo dobro za mesto in državo.

Kar zadeva soočenja, je Janković še poudaril, da bi rad videl eno soočenje »z vsemi predsedniki strank,« ki se jih, kot je znano, Janša zaenkrat izogiba. Glede uspeha strank levo od sredine Janković ni želel ugibati, a meni, da bodo vse štiri stranke KUL-a prišle v parlament, čeprav bo pri dveh rezultat precej tesen.