Mladi modrec

Iskreni Dejan Vunjak - tudi o vsebini denarnice in trenutkih, za katere je vredno živeti

Sonči Nered Čebašek
12. 3. 2022, 19.53
Posodobljeno: 12. 3. 2022, 20.01
Deli članek:

Za priljubljenega Dejana Vunjaka dve stvari držita kot pribiti: je najbolj nasmejan slovenski glasbenik in tudi tisti, ki ga krasi najširši nasmeh.

Založba Mandarina
»Misel je lahko malenkost z veliko močjo,« se zaveda modri mladenič.

Prav mladeničeva iskrena in spontana dobrovoljnost na odru večkrat povzroči ugibanja, ali ni morda tudi zasebno tako lahkotne narave, bolj fičfirič …
No, od tistih, ki Dejana poznajo tudi zasebno, je bilo večkrat mogoče slišati, da je zelo prizemljen ter trezen in pozitiven mlad moški. Po pogovoru z njim temu vsekakor pritrjujemo.

Kako dojemate energije okrog sebe in kako si jih razlagate?
Moja razlaga energije je, da je to gonilna sila sveta. Vse je povezano z energijo, saj brez sproščanja energij preprosto ni ničesar.

Prepoznate pri sebi, kdaj ste energijsko prazni – in kako?
Seveda. Ko sem energijsko prazen, se počutim zelo utrujenega, nemotiviranega, čustveno praznega. Zato je pomembno, da v življenju prepoznaš stvari, ki te polnijo, in se vežeš nanje, tako da si čim bolj obkrožen z njimi, in to vsak dan, če je le mogoče.

Se znate napolniti, ko vaša telo in duša potrebujeta energijo?
Mislim, da sem se naučil kar dobro poslušati sebe, zato se precej hitro lahko napolnim. Največkrat me najbolj napolni, ko sedim z dobro družbo ob hrani in pijači ter klepetamo. To so takšni trenutki, za katere je vredno živeti.
Seveda imam tudi trenutke, ko potrebujem prav nasprotno. Čas zase in tišino. Zato je pomembno, da poslušamo sebe in svoje telo.

Kako za dobre energije poskrbite v svojem domu?
Ko sem si ustvarjal dom, je bila moja največja želja, da imam v prostoru veliko dnevne svetlobe, ker mi ta kot vir dobrega počutja veliko pomeni. Prav tako imam zelo svetlo pohištvo, kar mi ugaja. Po štirih letih, odkar sem si po svojih željah ustvaril dom, sem v njem še vedno zelo zadovoljen.

Ali ste si kdaj pomagali s šestim čutom oziroma predvidevanji o tem, kaj se bo vam ali vašim bližnjim zgodilo?
Kaj se bo zgodilo mojim bližnjim, ravno ne, ker lahko še tako predvidevaš, pa te življenje na koncu vedno preseneti po svoje. Priznam pa, da se velikokrat zanašam na svoje občutke. Ko sem prvič v stiku z nekom in človeka spoznavam, mi je prvi vtis zelo pomemben. Za zdaj me občutek na tem področju še ni velikokrat prevaral.

Verjamete v zakon karme?
Načeloma ja. Verjamem, da če delaš dobre stvari, se ti dobre stvari vrnejo. Tudi zgledujem se po reku Na deset dobrih del se eno vrača. Čeprav je danes v času velikega pretoka informacij – predvsem negativno usmerjenega – zelo težko ostati zvest tej filozofiji, ker vidiš, da se krivica velikokrat dogaja ravno zelo dobrim ljudem.

Ste že kdaj obiskali astrologa ali terapevta, ki se ukvarja z napovedovanjem prihodnosti?
Ne. Za zdaj se prepuščam svoji življenjski poti, ki jo spoznavam košček za koščkom iz dneva v dan.

Kaj pa vpogled v vašo preteklost – morda veste, kaj ste bili v preteklem življenju?
Tudi tega ne vem, sem pa zelo radoveden človek in bi bilo zelo zanimivo izvedeti. Morda bom to v bližnji prihodnosti naredil.

Imate kakšen amulet?
Prav amuleta nimam. Imam pa nekaj izdelkov, ki sem jih prejel od svojih poslušalcev.
V denarnici imam čisto majhno kovinsko podkev, ki sem jo dobil od starejšega gospoda na enem svojih prvih nastopov. Takrat mi jo je podaril in rekel, da jih izdeluje sam in jih podarja ljudem, ki mu nekaj pomenijo. Rekel je, da me rad posluša in da si želi, da imam v življenju čim več sreče. To mi je bilo zelo ljubo. Od takrat imajo moje denarnice, ki sem jih kar nekaj zamenjal, vedno eno skupno stvar – in to je prav ta podkev.
Druga stvar, ki jo imam, je plastificirana štiriperesna deteljica, ki mi jo je prav tako poklonila moja poslušalka na enem izmed nastopov. Gospa sama nabira in išče štiriperesne deteljice ter jih podarja njej dragim ljudem za srečo.

Ste konkretno doživeli kakšno situacijo, ki ste si jo prevedli kot dokaz, da nad nami obstaja nekaj, česar ne poznamo, a vseeno je? Morda stik z nekom, ki ga živega ni več nami?
Za zdaj še ne. Me pa navdušuje telepatija, zato močno verjamem v energije. Ko denimo ves dan misliš na nekoga in si ga želiš poklicati, in ravno ko misliš to storiti, prejmeš klic od te osebe. To se mi zgodi velikokrat in vedno sem navdušen. Misel je lahko malenkost z veliko močjo.

Verjamete, da ste rojeni pod srečno zvezdo? Ali je uspeh v življenju, zasebno in poslovno, po vašem mnenju le odraz osebnega dela in truda?
Zelo dobro vprašanje, za katero pa bi bila potrebna celotna številka vaše revije, haha. O tej stvari bi lahko klepetal ure in ure in mislim, da nikoli ne bi imeli konkretnega, oprijemljivega odgovora, saj je v to vprašanje vključenih preveč ugank in objektivnih elementov.
Samo pri vprašanju, kaj je uspeh v življenju, se že lahko razvije dolga razprava. Kaj bo denimo sploh naša meritvena enota uspeha: osebno zadovoljstvo in notranji mir, finančno stanje, družbeni vpliv, zdravje ...?

V kaj pa najbolj zaupate, verujete?
Resnično verjamem, da se dobro z dobrim vrača. Resnično verjamem, da je na svetu škodoželjnost čisto nepotrebna, in resnično verjamem, da je zelo pomembno, da moraš živeti tako, da lahko vsak večer mirno zaspiš.