Astrologija

12 znakov in prijateljstvo: Oven iskren, Devica zvesta, Ribi pa ...

Bern Jurečič, astrolog
10. 3. 2022, 19.40
Posodobljeno: 10. 3. 2022, 19.45
Deli članek:

Po dveh letih osamitve so prijateljska druženja kar izbruhnila – kar je bilo seveda pričakovano in je tudi zelo lepo.

Profimedia
Zvezde pripovedujejo tudi o prijateljstvu.

Fenomen prijateljstva ni samo potreba vsakega človeka, temveč je tisto najlepše, kar človek najde v življenju.
Različna znamenja horoskopa imajo različen odnos do prijateljstva. Kakšni prijatelji so posamezni znaki zodiaka, pa je zapisano v zvezdah.

OVEN
Oven je iskren in zelo hitro navezuje prijateljstva, vendar tudi hitro menja svoje prijatelje. Vendar tista prava prijateljstva, kot jih neredko imenuje sam, trajajo vse življenje in se gradijo zelo počasi. Med prijatelji je oven zelo iskren in odkrito izraža svojo zamero, prav gotovo pa ne zna spletkariti za hrbtom.

BIK
Bik ima zelo širok krog znancev, ki jih privlači njegova ljubeznivost, zelo težko pa sklepa prava, globoka in trajna prijateljstva. Če vas je sprejel za prijatelja, mu lahko popolnoma zaupate, saj je zelo zvest in rad pomaga v težavah. Če pa se slučajno biku približate s solzami v očeh, vas bo spustil na realna tla, a z dobrimi nameni.

DVOJČKA
Dvojčki so sinonim za prijateljstvo, saj imajo izjemno veliko znancev in prijateljev ter so vedno obkroženi z množico ljudi. Privlačijo jih spremembe, ker pa se nenehno spreminjajo tudi sami, je njihovo pozornost zelo težko zadržati za daljši čas. Neznansko so zabavni in vam z njimi nikoli ne more biti dolgčas.

RAK
Njegovo naklonjenost si je težko pridobiti, biti rakov prijatelj pa pomeni, da imate osebo, ki bo z nezmotljivo intuicijo čutila, kaj se z vami dogaja, in vam bo pomagala na zelo diskreten in subtilen način. Zelo odkrito bo pokazal celo fizično nežnost, saj je med vsemi znamenji najbolj sposoben svojega prijatelja objeti in poljubiti.

LEV
Lev izkazuje svoja prijateljska čustva zelo evforično in pogosto precej dramatično. Vedno je obkrožen s prijatelji, ki pa imajo ob njem pogosto vlogo dvorjana. Morajo ga občudovati, ga podpirati in se navduševati za iste stvari kot on. Čeprav so levi nekoliko egocentrični, vedno pomagajo prijatelju, ko je to potrebno.

DEVICA
Ni lahko postati devičin prijatelj, saj sklepanje takega prijateljstva traja kar nekaj časa. Ko pa enkrat stopite v najožji krog izbrancev, si pridobite najbolj zaupnega in zvestega prijatelja med vsemi znaki zodiaka. Ne pozabite pa, da device ne smete razočarati, saj bi brez prijatelja ostali precej hitreje, kot ste prijatelj postali.

TEHTNICA
Biti znanec tehtnice še ne pomeni tudi biti njen prijatelj, saj svoje prijatelje praviloma izbirajo zelo natančno. Do njih so kar najbolj odkrite, seveda pa to pričakujejo tudi od njih. Veliko jim pomenita tudi nežnost in razumevanje. Kljub vsemu se na tehtnice ne zanesite preveč, saj vas njihova prešernost lahko prizadene.

ŠKORPIJON
Škorpijoni navadno nimajo veliko prijateljev, saj imajo velike zahteve tako do sebe kot do ljudi, ki bi lahko postali prijatelji. Od njih pričakujejo popolno vdanost in zvestobo. Škorpijoni znajo biti močno posestniški in le s težavo sprejemajo dejstvo, da se v življenju razdirajo stara in sklepajo nova prijateljstva.

STRELEC
Strelci so zelo neodvisne osebnosti in pogosto sami sebi dovolj, kar pa seveda ne pomeni, da nimajo prijateljev. Ravno nasprotno, so ljudje, ki se izkažejo, kadar se njihov prijatelj znajde v težavah. V takih primerih lahko od njih pričakujemo prav neverjetne stvari, ki so jih sposobni izpeljati samo oni.

KOZOROG
Prijatelj kakšnemu kozorogu ni lahko postati, saj je treba iti skozi številne zahtevne teste, kar pa vedno precej traja. Zato pa lahko kasneje, ko smo si že pridobili njegovo zaupanje, od kozoroga zahtevamo karkoli in vse bo storil, da bi ustregel. To so zelo zvesti in čustveni prijatelji, čeprav čustev ne kažejo z lahkoto.

VODNAR
Prijateljstvo z vodnarjem je v vsakem primeru zelo burno in je videti kot kakšen fantastični film. Tak odnos je vznemirljiv, v njem pa tudi res izvemo, kaj je pravo prijateljstvo, saj so se vodnarji sposobni razdajati kot le malokdo. Vendar po drugi strani od njih ne moremo pričakovati »večne« zvestobe in brezpogojne zavezanosti.

RIBI
Ribe so čudoviti prijatelji: občutljivi, skrbni in vdani. Komunikativnost je njihova velika prednost in z njimi ni nikoli dolgčas. Kmalu ugotovimo, da v odnos dajejo celo svojo osebnost. Le nečesa jim ne smemo nikoli narediti: biti grobi do njih in jih izzvati v spor. Prepira ribe nikoli ne oprostijo.