Baba Vanga

Prerokba pred smrtjo: Rusija bo zavladala nad našim planetom

Neja Kralj
8. 3. 2022, 10.10
Deli članek:

Slepa bolgarska jasnovidka Baba Vanga je pred smrtjo, leta 1996, napovedala, da se bo »konec sveta« začel v Siriji.

Shutterstock
Baba Vanga se je rodila 31. januarja 1911 in umrla 11. avgusta 1996

Preden je umrla, je povedala tudi, da bo Evropska unija propadla in da bo Rusija zavladala našemu planetu, kar pomeni, da s »koncem sveta« ni mislila popolnega uničenja Zemlje, temveč predvsem na konec sveta, kakršnega poznamo.
Po njenem mnenju namreč prihaja nova doba, ki bo temeljila na pravičnosti, humanosti, ljubezni ter medsebojni pomoči.

ZAČETEK KONCA
Zato toliko bolj buri duhove njena prerokba, ki so jo do zdaj ohranjali v tajnosti in je prišla na dan šele pred kratkim. Kot številni drugi preroki je tudi Vanga napovedala, da se bodo leta 2012 začele globalne spremembe na Zemlji, ki jih bo zapečatila Sirija. Z drugimi besedami, dejala je, da bo leta 2012 začetek konca. A kakšnega konca? Nenavadno in še vedno skrivnostno bolgarsko jasnovidko Vango so večkrat primerjali z Nostradamusom, saj so se njene napovedi uresničevale kot po tekočem traku. Predvidela je na primer razpad Sovjetske zveze, černobilsko katastrofo, datum smrti Josipa Stalina, napad na newyorška dvojčka 11. septembra, začetek druge svetovne vojne, smrt princese Diane, nesrečo ruske jedrske podmornice Kursk …

VELIKI IMPERIJ
Kaj natanko je torej napovedala leta 1996?
Takole je pred smrtjo dejala Vanga: »Sirija bo v središču dogajanja, ko se bo človeštvo borilo s svetovno krizo neizmernih razsežnosti in z velikimi globalnimi spremembami. Oblast v Siriji bo padla, a kaj bo potem …?« Kljub temačni, skoraj apokaliptični napovedi je Vanga poskrbela tudi za kanček optimizma. »Na koncu bo vendarle prišel spokoj. Sprašujejo me, ali se bo to kmalu zgodilo. Ne še. Sirija bo padla, toda izkazalo se bo, da zmagovalec ne bo tisti, za katerega vsi mislijo, da bo,« je na kratko, a pomenljivo napovedala avgusta 1996, le nekaj trenutkov pred smrtjo.
V tej prerokbi je Vanga spregovorila tudi o Evropi. Napovedala ji je žalostno usodo: »Evropa se nikakor ne more prenoviti!« To naj bi v prevodu pomenilo, da se Evropi obeta propad. Tudi za ZDA ni videla prav svetle prihodnosti, še najbolje naj bi jo po njenem videnju odnesla Rusija. »Vse se bo stopilo kot led, nedotaknjena bo ostala le slava Rusije. Ta država bo ponovno postala velik imperij, ki bo predvsem imperij duha. Rusija se bo dvignila kot avreola nad našim planetom.«

VLADIMIR
In še ena zanimivost, ki napeljuje v isto smer – k vladavini Rusije in konkretno Vladimirja. Baba Vanga je leta 1979 govorila s sovjetskim umetnikom Valentinom Sidorovim in mu zaupala: »Vsi se bodo odtalili, kot led, le eno bo ostalo nedotakljivo – Vladimirjeva slava, slava Rusije. Žrtev bo preveč. Nihče ne more zaustaviti Rusije.« Ob tem je vredno omeniti, da je bila omemba imena Vladimir izrečena v kontekstu plemiškega naslova Vladimir, ki je bil podeljen vodilnim ruskim plemičem po razpadu Kijevske Rusije v 12. stoletju. Jasnovidka je tudi v tem pogovoru dejala, da bo Rusija postala gospodarica sveta in da bodo z njene poti umaknjene vse prepreke.