Aktualno

Cvetje jo razgalja: če ljubi tulipane, rada ugaja - samotarka pa je, če ...

Neja Kralj
7. 3. 2022, 12.22
Posodobljeno: 7. 3. 2022, 12.39
Deli članek:

Obdarovanje s cvetjem je lepa gesta na katerikoli dan v letu, a svoj vrhunec doživi 8. marca, na dan žena, saj je verjetno ni ženske, ki cvetja ne bi ljubila.

Profimedia
Ljubiteljice tulipanov imajo rade spremembe in se hitro prilagajajo.

Staviti upamo, da bo tudi vi premišljujete, kateri cvet podariti svoji ženi, ljubici, sodelavki, prijateljici, hčerki, babici, teti … In kdorkoli bo cvetje podaril iz srca, ga ne bo kupil naključno, temveč bo razmislil, katero je obdarovanki najbolj všeč.
Vsaka cvetlica pa ima svoj pomen in svojo energijo. Tudi barva cvetja je enako pomembna kot cvetlica, saj v sebi nosi globljo simboliko.
In zdaj k bistvu članka: če veste, katero je najljubše cvetje osebe, ki jo boste obdarovali, s tem lahko o njej izveste mnogo več, kot vam je pripravljena razkriti. Morda pa cvetlica o osebi celo razkriva lastnosti, za katere še sama ne ve, da jih nosi v sebi.
Pa se sprehodimo po cvetličarni, v kateri boste izbrali najljubši cvet svoje obdarovanke. Kateri bo?

Profimedia
Tulipani

TULIPAN
Večina ljudi povezuje tulipane z Nizozemsko, a izvirajo iz Severne Afrike, Grčije, Turčije, Ukrajine in Kitajske, kar pojasnjuje, zakaj so ljudje, ki jim je všeč ta cvetlica, zaljubljeni v potovanja. Radi imajo spremembe in se hitro prilagajajo, a kljub temu bi za svojo družino in prijatelje naredili vse.
So občutljivi, premišljeni in dobronamerni ter želijo ugajati. Kadar pretiravajo, bi se morali zaustaviti in pomisliti, kaj pravzaprav počnejo. Drugim želijo vedno dobro svetovati, a pri tem pogosto pozabijo nase.

Profimedia
Vrtnice

VRTNICA
Večina vrtnico povezuje z ljubeznijo. Če vašo obdarovanko privlači ta razkošni cvet, je strastna in ima pogosto romantična razmerja.
Poleg tega je zelo ženstvena in se trudi iz drugih izvabiti najboljše. Seveda imata tako vrtnica kot oseba, ki ji je ta roža ljuba, svoje trnje. Morda v življenju teži k popolnosti, kar je dobra lastnost, a enako pričakuje od drugih okoli sebe. Prepogosto se zato osredotoča le na njihove napake.

Shutterstock
Lilije

LILIJA
Stari Grki so tako spoštovali lilije, da so verjeli, da so vzklile iz mleka kraljice bogov Here. Če vas privlači lilija, ste ponosni in spoštljivi do drugih, ljudje vas vidijo kot materinski tip človeka. Imate sposobnost vživljanja v druge, ste ljubeznivi in skrbni.
Čeprav je ljubljenka lilij materinski tip, ni staromodna, in kot je poseben, prekrasen cvet lilije, ima tudi ona izvrsten smisel za slog.

Profimedia
Orhideja

ORHIDEJA
Tako kot ljudje, ki izberejo cvet orhideje, je tudi ta cvetlica elegantna in sofisticirana. Ljudje, ki so jim všeč orhideje, so tudi eksotični svetovljani.
Graciozna orhideja raste iz osamljenega gomolja, kar pomeni, da je njihova oboževalka po naravi skrivnostna samotarka. A glede na čvrsto prepleten koren, ki prevladuje pri rastlini, ima tudi ona določen krog bližnjih prijateljev.

Profimedia
Narcise

NARCISA
V vzhodnih kulturah je narcisa simbol bogastva in sreče. Njihove ljubiteljice so skrbne in ljubezni polne osebe, a tudi ambiciozne, organizirane, sposobne opravljati več nalog hkrati. Odlikuje jih tudi umetniška žilica.
Spomnimo, da ime za to rožo prihaja iz grške mitologije o Narcisu, ki se je spremenil v cvet, ker je bil zaljubljen sam vase. Delček tega je tudi v ljubiteljih narcis.

Profimedia
Sončnica

SONČNICA
Nekdaj sončnic za 8. marec ni bilo mogoče dobiti v naših cvetličarnah, a v sodobnem svetu se je tudi to spremenilo. Zato si poglejmo še simboliko tega cveta, saj so mnoge ženske ljubiteljice sončnic.
Prav tako kot ta velik cvet, ki je dobil ime po grških besedah »helios« (sonce) in »anthos« (cvet), je tudi oboževalka sončnice srečna, topla in dostopna oseba. Že njena prisotnost lahko ogreje sobo. Stari Inki so oboževali čudovito sončnico zaradi svoje edinstvene lepote in svečenice so jo nosile na svojih oblekah.
Tako kot veliko sonce, po katerem je ta cvet dobil ime, imajo tudi ljudje, ki jim je sončnica všeč, veselo in energično osebnost, a hitro stopijo na žulj nekoliko bolj umirjenim.