Astro

Misterij vedeževanja - obstajajo tudi praktični triki

Marjetka Jeršek, avtorica knjige Energije videnja
21. 10. 2021, 15.15
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 16.10
Deli članek:

Energije videnja pri vseh tehnikah vedeževanja lahko okrepimo z različnimi dišavami, izbiro trenutka, barvami …, a je treba vedeti, kdaj je kaj primerno.

Dreamstime
vedeževalka

Najprej moramo razjasniti področje, ki nas zanima, oziroma se osredotočiti na vprašanja, ki jih bomo postavljali – kristalni krogli, kartam, kamnom, vesolju …
Izredno pomembno je tudi, na kateri dan v tednu se bomo na svoje podvige podali.

ODIŠAVLJANJE
Prostor, v katerem bomo vedeževali, je zelo priporočljivo odišaviti z vonji, katerih značilnosti so povezane z določenim dnevom v tednu.
Nedelja je dan Sonca in takrat prižgite dišečo paličico iz sandalovine. Ponedeljku, luninemu dnevu, ustreza kafrin vonj. Kopriva je torkova rastlina, vlada pa ji planet Mars. Merkurjeva sreda diši v znamenju kamilice, Jupitrov četrtek pa vonja po smreki. Petek je Venerin dan, ko dehti verbena, na Saturnovo soboto pa uporabimo korenino mandragore. Seveda ti vonji za prerokovanje niso nujni, vendar njihovo izparevanje bojda lahko okrepi in pospeši odstiranje skrivnosti prihodnosti.

OSVETLJAVA
Barvo osvetlitve prostora, v katerem se vedežuje, je idealno prilagoditi temi naših vprašanj.
Rumeno oranžna barva spada v domeno Sonca. To barvo uporabljamo pri vseh prerokovanjih, ki so povezana z ljudmi, družabnim uspehom, voljo in spodbujanjem dogodkov.
Ob ponedeljkih nekateri čarovniki uporabljajo mlečno bela senčila. Barva in dan sta primerna za vprašanja, povezana z družinskimi odnosi in težavami, z otroki, ženskami in nepremičninami.
Rdeče senčilo spodbuja vedeževanje ob Marsovem dnevu, torku. Vprašanja se bodo vrtela okrog boja, dejavne energije, uspeha, tekmovalnosti in športa.
Opalno barvo, v kateri se prelivajo vsi mavrični odtenki, si bomo izbrali za sredo, ki je Merkurjev dan. Tedaj prerokujemo o poslovnih zadevah, delu, trgovini, pisanju, šoli, izobraževanju, komunikacijah in potovanjih.
Četrtek je pod vplivom Jupitra, na ta dan priporočajo senčilo v modrih odtenkih. Dan je primeren za prerokovanja v zvezi s službo in pravom, za pospeševanje razvoja dogodkov, za srečo in rojstvo pozitivnih stvari.
Petek je zelen Venerin dan. Takrat prerokujemo o ljubezni, užitku, umetniških dosežkih in različnih radostih življenja. Poskrbimo za svetilkino senčilo v zelenem odtenku.
Vijoličasta sobota je v domeni Saturna. Na ta dan vedežujemo o zdravju in čarovniških sposobnostih, sprašujemo za starejše ljudi in o zasebnih tegobah posameznikov.
Da bi dosegli še močnejši učinek, se lahko oblečete v oblačila ustreznih barv ter se tako uskladite z vsebino in dnevom prerokovanja.

KAMNI IN NAKIT
Koralde iz biserov bodo razkrile vse o ljubezni in naših najdražjih. Turkiz, lazurit, zelenkasti in njim podobni kamni bodo odgovorili na vprašanja o časti, zvestobi in nam pomagali pri pravilnih odločitvah v različnih položajih. Steklo in kamena strela nam spregovorita o prijateljih, kosti in svetli kamni o sorodnikih. Lesen nakit je idealen, ko sprašujemo po zdravju, keramični, ko nas zanima služba, kovinski je primeren za vprašanja o denarju. 

Granat in rdečkasti kamni ponujajo odgovore o delikatnih, polemičnih zadevah in situacijah, ametist in vijoličasti kristali pa o nenavadnih, nepojasnljivih pojavih in sanjah.