Astro

Vražja dama Špela Kastelic: doma ima živalsko kraljestvo

Nejc Simšič, Lady
23. 10. 2021, 07.00
Deli članek:

Širna Slovenija je pred dnevi spoznala šest vražjih dam, ki so v televizijskem šovu Vražje dame dovolile vpogled v njihova življenja. Ena od njih je tudi 45-letna podjetnica Špela Kastelic, ki je za Lady razkrila nekaj sočnih podrobnosti in pokazala svoje živalsko kraljestvo, ki ga ima kot ljubiteljica živali doma.

revija zvezde
spela kastelic

Tisti, ki Špelo Kastelic dobro poznajo, pravijo, da je neusahljiv vir energije. Po izobrazbi je grafična inženirka, po horoskopu vodnarka, sicer pa lastnica studia za oblikovanje in pomlajevanje telesa ter obraza. Slovi kot izjemno delovna, življenje pa zajema z veliko žlico in glasno izraža svoje mnenje. Ob vsem tem je tudi velika ljubiteljica živali in zagovornica zdravega načina življenja. Sodelovanja v šovu ni sprejela zaradi denarja, temveč zaradi sebe.

»Odločila sem se predvsem zato, ker bomo predstavile resnični svet naših življenj. Večina si predstavlja, da smo le lutke in ne delamo skoraj nič ter da le uživamo na tujih bremenih,« pravi Špela, ki živi v hiši na obrobju Ljubljane, tam pa ji družbo delajo partner, hči, sin in živali.

»Vrata mojega doma se mi ne zdijo nič diskutabilna, saj nimam ničesar tako zanimivega, da bi morala kaj prikrivati. (smeh) Živim v gozdu v hišici, kjer štiričlanska družina živi s še sedmimi živalmi.« Ob tem moramo seveda pojasniti, da z živalmi misli na dve eksotični mački, čehoslovaškega volčjaka, francoskega buldoga, pomeranca, čivavo in papagaja, na ranču blizu doma pa ima tudi konja. »Viktor je francoski buldog, ki je najstarejši član in ga kličemo gospod, ker se tako tudi obnaša. Simba je serval in je naša mucka, ki je zelo posebna, saj je zelo divja in se pusti božati le meni in hčerki Lii. Asena je volkulja, ki zelo uživa, saj gre na ježo z menoj in je spuščena ves čas, ko smo doma. Pomeranec Baby je tudi zelo samosvoj in se ne igra rad z drugimi psi, temveč jih samo opazuje. Za svojega je vzel le čivavo Carla, ki je prišel zadnji v družino. Picollo je mačka savanah in je naš medvedek, pravi velikan in nam je tudi že pobegnil, tako da ga je iskala vsa Slovenija. (smeh) Potem pa je tu še Pablo, papiga, rumenonoga amazonka, ki je najglasnejši član naše družine, ker seveda oponaša mene,« smeje se živali predstavi Špela, ki ne skriva, da je v njih zaljubljena. »Zame so živali neko sproščanje od zunanjega sveta. Ko pridem iz službe, me one sestavijo nazaj. Od nekdaj so mi bile pri srcu eksotične živali, ki so mi bolj zanimive, ker imajo svojo voljo in jih je težje vzgajati. To mi je všeč,« še doda Špela, ki nima težav z usklajevanjem dela in skrbi za dom ter živali.

V pogonu je od 6. ure zjutraj pa vse do 22. ure. Velja za strogo mamo, ki sovraži sisteme in obožuje svobodo. Ko si nekaj zapiči v glavo, to doseže. V snemanju šova zelo uživa in je navdušena nad preostalimi damami, šov pa bo razkril marsikatero sočno skrivnost, ki je doslej ostala javnosti prikrita. »Sama se razumem z vsemi in mislim, da to ni šov, kjer se bomo lasale in kričale druga na drugo, saj nismo od včeraj. Od mene lahko pričakujete, da bom iskrena in zvesta življenjskemu vodilu: Rada imam življenje in življenje mi pride naproti.«