Astro

9. september - dan velikanske moči števila 99

Tanaaz, sn
9. 9. 2021, 11.11
Posodobljeno: 9. 9. 2021, 11.42
Deli članek:

Števila imajo lastne vibracije in vsako leto se na deveti dan devetega meseca krepi in aktivira energija števila 9, kar ustvarja prehod 99 oziroma delovanje prav posebnih energij.

dreamstime
99

V numerologiji je število 9 znano kot število končnic in zaključkov, vendar je tudi veliko več.

Če pogledamo nekoliko globlje, naj bi število 9 pomenilo razsvetljenje in nastanek tega vesolja. Kot je nekoč rekel Nikola Tesla: »Če bi poznali zgolj veličino števil treh števil – 3, 6 in 9 – bi imeli ključ do vesolja.«

NESKONČNE POVEZAVE
Morda se zdi nenavadno, da bi število lahko imela ključ do vesolja, toda če pomislite le malce širše, postane kristalno jasno, da vse ustvarjanje sledi številčnemu vrstnemu redu.
Ena celica se deli na 2, nato na 4, nato na 16 in to se nadaljuje, dokler ne nastane človeško življenje. Če pogledate vzorce v naravi, vedno obstajata matematična simetrija in geometrija.
Matematika ni bila nekaj izumljenega, nekaj je bilo odkrito in s števili lahko dejansko začnemo na drugačen način razumeti, kako je nastalo to vesolje.
Število 9 je zadnje enomestno število, zato je sopomenka s končnicami, če pa vzamemo vsa ostala števila – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 in 8 – in jih vse skupaj seštejemo, dobimo število 36.
In če to število še razčlenimo in poiščemo digitalni koren z dodajanjem števil 3 + 6, dobimo 9.
Tukaj 9 predstavlja vsoto vsega. Celota vseh številk stvarstva in morda daje prvi namig, zakaj 9 nosi ključ vesolja.
Ko pogledamo krog, vemo, da je popolnih 360 stopinj, in ko ta števila seštejemo, dobimo 9. Imamo tudi 1440 minut na dan, kar prav tako doda 9, in imamo 86.400 sekund na dan, kar prav tako doda 9.
V astrologiji se osredotočamo tudi na 9 planetov sončnega sistema, 36 vrhov svete merkabe pa tudi prispeva k 9.

VSE IN NIČ HKRATI
Pomen števila 9 sega globoko, predstavlja vse in nič hkrati. V njem je cel krog in prazen prostor.
Na 9. dan 9. meseca se lahko dotaknemo modrosti števila 9 in se prilagodimo njegovi vibraciji. Lahko se uglasimo v celoto tega, kdo smo, vesolje in v veliko praznino.
»Ko je praznina mirna, je to večnost. Ko se premika, je to ljubezen,« pravi Adyashanti.
In še aktualna posebnost: ker ima leto 2021 v numerologiji vibracijo števila 5, ima letos seveda tudi prehod 99 dodano vibracijo 5. To se poveča, ker 9 + 9 + 5 = 23, kar se prav tako zmanjša na 5. Število 5 predstavlja ustvarjalni proces spreminjanja.

KLJUČNO SPOROČILO
Kako ste se od začetka letošnjega leta do danes spremenili, kam ste se premaknili? Kam ste bili poklicani, da sprejmete ustvarjalni proces sprememb?
Spremembe običajno zahtevajo nekakšen konec in morda bomo vsi videli, kakšen je ta konec, ko v koledarskem letu dosežemo ključno točko 99.
Kaj se mora končati, da se lahko začnejo spremembe? To je močno vprašanje ali morda celo poziv k energijam, ki so 9. septembra najmočnejše in so vam tudi pripravljene služiti pri spremembah, ki si jih boste po prisluhu svojim srčnim željam zadali. Izkoristite jih!


ZANIMIVOSTI

Pa si poglejmo pomen števila 99 še iz drugih zornih kotov.

ANGELSKO ŠTEVILO 99

V svetlobnem svetu število 99 predstavlja sporočilo vaših angelov, da so ob vas, vas vodijo in podpirajo.
Ko pogosto videvate število 99, to pomeni, da morate uporabiti svojo inteligenco in vodstvene sposobnosti, da dvignete svoje življenje. Svoje talente in darove morate uporabiti, da se približate svojim življenjskim ciljem.
Angelsko število 99 predstavlja tudi univerzalno harmonijo, usodo in karmo; začeti morate s pomembnimi življenjskimi odločitvami, ki bodo dopolnile vaš božanski življenjski namen.
Osredotočite se na dobroto in pozitivnost, da boste to pritegnili v svoje življenje. Spustite vse slabe energije in kmalu boste videli pozitivne spremembe.

99 V BIBLIJI
Biblija omenja, da so tisti, ki se odločijo hoditi s Svetim Duhom, blagoslovljeni z devetimi duhovnimi darovi: zvestobo, prijaznostjo, potrpežljivostjo, ljubeznijo, veseljem, mirom, samoobvladovanjem, nežnostjo in dobroto.
Kot celota je število 99 v Bibliji omenjeno šestkrat. Predvsem je bilo uporabljeno za označevanje Abrahamove starosti (99 let), ko ga je Vsemogočni prvič srečal.

LJUBEZENSKA SIMBOLIKA
Število 99 je razlagano tudi kot vrhunski simbol univerzalne ljubezni, saj je povezano s harmonijo, mirom, enotnostjo, sočutjem, hvaležnostjo in velikodušnostjo.
Če ste v ljubeči zvezi, videnje tega števila obljublja dolgo obdobje ljubezni in sreče. Za samske pa pomeni, da lahko pričakujete ljubezen v bližnji prihodnosti.
Ker je število 99 povezano tudi z dokončnostjo, bodo ljudje, ki se trudijo ohraniti neizpolnjujoč odnos, pridobili moč, da ga prekinejo, nadaljujejo svojo pot in začnejo novo ljubezensko življenje.

ROJSTNO ŠTEVILO
Če ste rojeni na 9. dan v mesecu (če gre za 9. 9., se moč števila še podvoji), imate srečo, saj verjetno privabljajte denar iz drugih virov, na primer z dedovanjem ali igrami na srečo.
V rojstni številki 9 je tudi element žrtvovanja, ki zahteva, da se naučite odpuščanja in brezpogojne ljubezni. Izogibati se morate negativnim navezanostim in ne zadržujte se pri ljudeh ali situacijah zato, ker menite, da pravičnost še ni izpolnjena ali pa vam nekdo še vedno nekaj dolguje.

PRAZNIČNI DAN
Devetega septembra praznujemo tudi mednarodni dan lepote. Pobudnik dneva lepote je bil Mednarodni odbor za estetiko in kozmetologijo. Odločitev je bila sprejeta na svetovnem kongresu leta 1995.