Astro

Petra Kerčmar razkrila, kdo je edini moški v njenem življenju

Andreja Comino, revija Lady
25. 6. 2021, 18.18
Deli članek:

Petro Kerčmar poznamo kot profesionalno, odlično in pronicljivo voditeljico in novinarko. Vse in še mnogo več je svetlolaska, ki slovi tudi po svojem širokem nasmehu, nalezljivi dobri volji in sinje modrih očeh. Čeprav skrbno varuje zasebnost, nam je odprla vrata svojega srca in dovolila pokukati tudi v najbolj skrite kotičke svoje duše.

Urša Premik
Petra Kerčmar je s televizijsko kariero začela na lokalni televiziji Impulz kot novinarka in voditeljica različnih kontaktnih oddaj, Poročil in Dnevnika. Profesionalno novinarsko pot je nadaljevala na

»V zadnjem letu se je moje življenje precej spremenilo, zgodilo se je veliko novega, pa tudi vse se je obrnilo na glavo. Vseeno pa sem poskušala precej iztržiti. Priti do novih, drugačnih spoznanj. Kakšne so prioritete, kdo so pravi prijatelji. Vse to in še več je prišlo na plan. In mirno lahko rečem, da sem zadovoljna. Bolje bi bilo, da bi v službi gledalcem prinašali lepše novice, a takšna je naša realnost. Samo spoprijeti se moramo s tem. Tako da pod črto: nič dramatičnega, vse se je lepo pokrilo,« pravi Petra, ki se je ukrepov seveda držala in se jim prilagodila. Niti ni imela težav zaradi zaprtih frizerskih in kozmetičnih salonov ter lokalov. »Hvala bogu, da za moj videz skrbijo izjemni sodelavke in sodelavci na Pop TV. Za pričesko Jerneja, za make up večinoma Boštjan. Tako da mi karantena ni načela živcev. Še najbolj sem pogrešala nekatera druženja, pa vendarle ne preveč. Več sem bila s sinom in družino, sestra je dobila sina Žaka in moram priznati, da nam ni bilo dolgčas,« se pohvali novopečena teta, ki vsak dan gleda, kako njen edinec Aljaž postaja pravi mladenič.

Aljaž si želi delati z živalmi
»Aljaž je tako izjemen fant, v bistvu že odrasel, da je kar sam poskrbel za šolo na daljavo. Hitro sva padla v ritem, kdaj pa kdaj prvo uro prespala, a potem vse nadoknadila. Tako da ni veliko zamudil. Hitro se prilagodi in povsem je samostojen. Natančno ve, kaj si želi v življenju. Niti nimam težav z njegovim najstniškim obdobjem, tako da sploh ni naporno. Včasih se mi zdi, da bi se kar rad vživel v vlogo najstnika, a je še vedno pristen, otrok v svoji osnovi. Izjemen, nepokvarjen, z jasnim ciljem, kaj bo počel. In za to si prizadeva. To so vrednote, ki mu jih skušava z Urošem vliti. Že zdaj zelo jasno ve, da bo delal z živalmi. Na kmetiji, kjer je že zdaj skoraj vsak konec tedna. Zato se bo vpisal na srednjo kmetijsko šolo. Potem bomo pa videli, kako in kaj naprej. Iz srca mu želim vse dobro,« pove ponosna mama in se spomni svojih najstniških let. Niti ni bila uporniška najstnica, kajti tako je bila, kot tudi njeni vrstniki, vzgojena. Pa tudi časi so bili malce drugačni. »Moram priznati, da smo si vse tri sestre različne, čeprav smo vse iz istega gnezda. Vzgoja pa je bila ista. Zdi se mi, da smo se vse kar dobro znašle v življenju. Vsaka po svoje. Vesela sem, da smo po starših nasledile delavnost. Pa ljubezen do tistih, ki si to zaslužijo. In predvsem vztrajnost. Vse se da, če se hoče,« pove Petra in hitro doda, da se s sestrama odlično razume. Zdaj, ko imajo vse tri otroke, se razumejo še bolje, kot so se nekdaj. Otroci jih povezujejo in veliko časa preživijo skupaj. Karantena jih je še bolj povezala. »Ja, smo taka družinska 'banda'. Včasih se mi zdi, da če bi pri nas snemali šov, kot je v Ameriki Kardashian, bi imeli material. (smeh) Malce heca mora biti,« pravi voditeljica, ki je bila tudi kar pridna študentka. Le da v nasprotju s sinom takrat ni vedela, kaj bi zares počela profesionalno. Vendar so jo novinarske vode hitro potegnile vase in od takrat se jim ni odrekla. Zanjo je novinarstvo življenje. Brez njega bi težko dihala. Zaveda se, da ima veliko srečo, in hvaležna je za to. Nikoli pa se ne ustraši izzivov.

Izpolnjena tako profesionalno kot zasebno
»Vedno jih sprejmem. In še bi jih. Moja želja je bila vedno pogovorna oddaja, soočenja, debate z nekim jasnim ciljem. Čeprav priznam, da mi je tudi dnevni ritem, poln adrenalina, zelo ljub in pri srcu. Z leti sem dobila modrost in ne bi več ponovila kakšne začetniške napake, ko sem kakšnemu nadrejenemu preveč verjela. Slepo verjela. In objavila kaj, kar je bilo povsem zunaj konteksta in v nasprotju z vsako logiko. A začetki so težki. Veliko sem se naučila,« je iskrena Petra, ki se zaveda, da jo imajo za bolj strogo voditeljico, ki skuša pridobiti vse odgovore na ključna vprašanja in pri tem vztraja. Ni je težko vprašati tudi šestkrat, če je treba, samo da dobi odgovor. Ne da se in pika. Pred kamero in mikrofonom je v vseh teh letih gostila največje strokovnjake, politike, športnike, umetnike in še bi se našlo. »Postala sem tako suverena, da me nihče ne more spraviti iz tira. To ti dajo leta dela. In sem vztrajala. Izjemno ponosna sem na soočenja, v katera sem skupaj z ekipo vložila ogromno dela, pa na oddajo Trenja, ki bi jo seveda tudi ta hip več kot potrebovali, ter na Junake leta. Ko sem obiskala preproste ljudi, ki pomagajo, ki vedo, kaj je življenje, kako preživeti iz meseca v mesec s skromnimi prihodki, a so vseeno veseli. Kar solze se ti prikradejo na obraz, ko poslušaš, kaj vse so doživeli. In potem imamo mi težave? Lepo vas prosim,« pravi Petra, ki ji je zasebno največji življenjski dosežek njen sin. »Obožujem ga in se od njega lahko samo učim. Vsak dan znova.« Uživa v materinstvu in je, ne boste verjeli, medtem ko je na televiziji in na rdeči preprogi vedno brezhibno urejena, doma čisto običajna ženska. Z leti ji je vse bolj pri srcu športna oprava, rada je v udobnih oblačilih. Vseeno pa jo boste bolj redko videli nenaličeno, v trenirki. Vendar je rada tudi takrat urejena. Če ne drugače, si da pod roko kakšno lepo torbico.

Crkljanje ji poboža dušo
»Rada skrbim zase. Moji redni rituali so: fitnes, savna, sprehodi, film, knjiga. To me spremlja že od nekdaj. Vmes sem našla tudi jogo in meditacijo, a sem preveč energična za to. Med karanteno sem bila res pridna. Še več časa sem imela zase in za svoje konjičke, predvsem pa za svoje bližnje. Ne morem se upreti niti kakšni dobri hrani. Pa lenarjenju,« se smeji Petra, ki smo jo seveda pobarali tudi o tem, ali v njenem življenju obstaja moški, ki ji veliko pomeni, ali se je moški bojijo in upajo pristopiti. »Dvomim, da se me kdo boji,« v smehu pravi Petra in kot iz topa izstreli, da v njenem življenju obstaja moški. »In to je samo eden – Aljaž. Niti mi ni bilo žal, da nimam še kakšnega otroka. Aljaž je tako edinstven in vsestranski, da dobro zapolnjuje moj življenjski prostor. Želim si samo, da res odraste v odgovorno in pošteno osebo. In da bo srečen. Samo to si želim,« nam še zaupa Petra, ki si za letošnjo pomlad in poletje želi dogodivščin in akcije. Turistične bone je porabila že lani, ko so bili z družino v Logarski dolini. V hotelu Plesnik, ki jo navdušuje in kamor se bo zagotovo še vrnila. Poleti pa jo boste največ videli na morju, pa seveda deloma tudi na kmetiji. Pri Aljažu in Urošu.
»Vsem želim lepe počitnice,« za konec še doda.