Astro

Črne okoliščine: nasilno vzeto življenje se Joeju Bidnu lahko zgodi že 23. junija

Andreja Novak
11. 4. 2021, 20.20
Posodobljeno: 11. 4. 2021, 21.03
Deli članek:

Aktualni ameriški predsednik je rojen 20. novembra 1942. In kaj nam pripoveduje njegova rojstna karta?

Arhiv Svet24
joe biden

Samozavesten Joe Biden je po horoskopu škorpijon in po ascendentu strelec.
Prejšnje leto ga je podprlo v regeneraciji in mu dalo lažno upanje, da lahko zadovoljivo izpelje vlogo predsednika nekoč najbolj napredne države, ki je bila država upanja. Minulo leto je bilo namreč v znamenju lune, vladarice znamenja raka, ki pri Joeju Bidnu predstavlja osmo hišo, področje regeneracije in sprostitve ter prejemanja denarja »z neba«. Ker ima Joe na tem področju črno luno in Jupitra, mu je to dodalo življenjsko energijo in optimizem za podvige, ki se jih je lotil, ne da bi razmišljal o svoji prihodnosti na dolgi rok. Na tem področju ima še Plutona v znamenju leva, ki mu daje moč ali utvaro, da bo vse zmogel brez težav.

Da je vodljiv in sledi dogajanju, ne da bi jasno predvidel, kaj se lahko zgodi, kaže tudi Neptun v deseti hiši na področju usode in kariere, ki ga ima v znamenju tehtnice. Zato je jasno, da mu usodo krojijo drugi ljudje in da sledi zaupljivo, pa tudi preračunljivo, saj ima luno v biku in zraven točko sreče v peti hiši na področju doživljanja sebe, kreativnosti in sreče. Zdi se mu popolnoma normalno, da je vse tam zanj, da lahko uživa, se veseli in da za vse preostalo poskrbijo drugi.
V odnosih zna biti precej odrezav in koristoljuben, čeprav so njegovi odnosi stkani na tradiciji ali karmi ter jim nekako ne more pobegniti. To kaže Saturn v znamenju dvojčkov v sedmi hiši, ki se drži z Uranom na descendentu, to je na točki odpiranja v odnose, tudi skozi služenje svetu. Uran v dvojčkih mu daje (ali mu je dajal) smisel za humor in odzivnost, s katero je veslal po najvišjih političnih vodah.
Joe Biden je zelo samozavesten, saj ga je njegov južni vozel v znamenju rib v tretji hiši dobro vodil skozi kariero. Skozi čutenje je vedno bil na pravem mestu ob pravem času, da mu je služila usoda skozi Neptuna v 10. hiši. Ker pa ima severni vozel v deveti hiši, na področju filozofije in izobraževanja, mu je bilo dovolj, da je bil vedno zraven pomembnih in da je sodeloval v ozadju. Medtem ko je njegov severni vozel v znamenju device, ki nima nič proti ugodnostim, je zraven njega Kiron v zadnjih stopinjah leva. To pomeni, da je občutljiv za svojo čast in slavo in da dobro ve, da se dogajajo stvari, ki zanj niso najboljše, zato se umakne tistim, ki mu politično ali kako drugače škodijo.

Vse to mu je v preteklosti dobro služilo, še bolj bi mu, če bi sledil temu, kar mu predstavljajo Sonce, Merkur in Venera v 12. hiši v škorpijonu, povezanosti z integriteto, a odmaknjeno od vidnega. Joe Biden bi lahko najbolj razvil notranjo integriteto in sledil svojim idealističnim idejam, ki jih je imel v prvi polovici življenja. A ker njegova osebnost ni namenjena javnemu izpostavljanju in je veliko bolje odigral podporne vloge za druge, zlasti ker je na vse te energije vezan še Mars v škorpijonu, je sledil navodilom drugih in sebe verjetno pahnil v večje težave, kot so vidne na prvi pogled. Dvanajsta hiša – podzavestni del posameznika – je že sama po sebi zahtevna, a ker je pri njem v znamenju škorpijona, je to še bolj zavito in skrivno, tudi njemu samemu. Zato bi moral pravočasno izstopiti iz sistema, ko ni mogel sodelovati z integriteto, in zaživeti bolj v skladu s sabo, da bi bil srečen, a je zdaj za to že prepozno.

Iz njegovih nastopov je jasno, da njegova življenjska moč že krepko pojenja, ima krhko telo, saj mu misli pobegnejo in nima notranje zbranosti in moči, da bi si pomagal. Tudi v astrološki karti ni vidno, da bi lahko še od kod pridobil življenjsko moč, bolj so pomembni torej datumi ali obdobja, ki ga lahko zrušijo.


Tako so obremenilni datumi zanj: 22. 4., zelo nevaren datum in obdobje okoli dneva: 3. 6. A najbolj nevarno obdobje in dan je 23. 6., ko pride mimo njegovega Plutona v osmi hiši, ki je tudi področje smrti, Mars in lahko se zgodi, da mu bo nasilno vzeto življenje, morda v nesreči, nezgodi. Takrat je tudi Venera na njegovem Jupitru prav tako v osmi hiši, področju smrti, kar je lahko usodno, saj se tako jin in jang v njem sprostita, kar je potrebno za odhod v drugo dimenzijo. Če to obdobje preživi, je naslednje kritično obdobje že od 17. julija do 31. julija, ko Sonce tranzitira ta del in ga osvetljuje ter odpira možnosti prehoda.

an
Joe Biden