Astro

Morda pa vaši talenti prihajajo iz vaših preteklih življenj ...

th, sn
11. 4. 2021, 09.09
Posodobljeno: 11. 4. 2021, 09.35
Deli članek:

»Nadčloveško« je pogost izraz, s katerim pospremimo dela velikih mojstrov. Nadarjeni posamezniki presegajo meje na različnih področjih in za seboj puščajo sledi čudenja.

Profimedia
preteklo življenje

Nenavadno nadarjenim ljudem se ta darila – njihovi talenti – pokažejo zgodaj, zato jih poimenujemo čudežni otroci. Vsi se namreč v zgodovino začnejo vpisovati že veliko, preden dosežejo polnoletnost – spomnimo se na primer Mozarta.
Za te čudovite in na videz nerazložljive darove čudežnih otrok pa obstaja precej logična razlaga: talente in veščine so prinesli iz svojih preteklih življenj.

RAZVIJANJE
Vsi smo živeli že prej – v drugem času in drugje kot danes. Z vsakim ponovnim rojstvom se naučimo lekcij, ki nam bodo pomagale duhovno rasti na poti do razsvetljenja, skupaj z učnimi sposobnostmi, ki bodo kasneje postale talenti, ki se bodo pokazali v našem prihodnjem življenju.
Vsi naravni talenti so rezultat preteklih talentov ali sposobnosti, ki so se razvijale v mnogih življenjih. In vsakič, ko se prerodiš, moraš še bolj polirati in razvijati svoje spretnosti, še večkrat to ponavljati v vsakem življenju, dokler se popolnoma ne razvijejo. Včasih do te mere, da postanemo v tem, kar počnemo, v vseh pogledih izjemni.

Če ste torej po naravi dobri v glasbi, ste imeli veliko vaj v prejšnjih življenjih; če ste risanje ljubili od trenutka, ko ste znali držati v roki svinčnik, ste bili v enem od preteklih življenj verjetno slikar. Imate nerazložljivo strast do kuhanja, pečenja ali ustvarjanja v kuhinji – seveda, tudi v tem ste se že urili.


PREBUJANJE
Verjetno ste v vsakem svojem preteklem življenju razvili več različnih talentov in sposobnosti, a najpomembnejše je, da se jih v tem življenju naučite izkoristiti.
Morda se niti ne zavedate, a zagotovo nekatere sposobnosti iz preteklega življenja trenutno že uporabljate. Vaše spretnosti iz preteklega življenja so morda osnova hobijev, ki ste jih imeli od mladih nog, ali karierne poti, ki ste jo izbrali. Nekateri talenti iz preteklih življenj pa so še vedno shranjeni globoko v vaši podzavesti. Te veščine iz preteklih življenj so podobne orodjem v orodjarni, ki čakajo na uporabo.
Obstaja tudi vaja, s katero posežete v podzavest in se znova povežete s skritimi talenti iz preteklega življenja, ki vam lahko koristijo v sedanjem življenju.
Cilj vaje je pomagati, da se naučite, kako globoko v sebi doseči sposobnosti, ki vam lahko koristijo v trenutnem življenju, in se povezati z njimi.

PRAKTIČNA VAJA
Najprej poiščite miren kraj, kjer se lahko popolnoma sprostite. Nato zaprite oči in trikrat globoko vdihnite.
Ko ste pripravljeni, prosite svoje duhovne vodnike, da vam razkrijejo vaše pretekle življenjske talente. Začutite prisotnost vodnikov in na glas povejte: »Kličem svoje duhovne vodnike, da mi pomagajo odkriti skrite talente iz mojih preteklih življenj.«
Nato lahko zahtevo navedete tako, da ponovite: »Odpiram se, da prejmem talente, sposobnosti ali spretnosti iz svojih preteklih življenj, ki bi mi najbolje pomagali na trenutni življenjski poti.« Ko izgovorite prošnjo, si zamislite talente preteklega življenja kot krogle bele svetlobe. Predstavljajte si te krogle, kako plavajo okoli vrha vaše glave. Občutite toploto bele svetlobe, ki se širi iz glave in se spušča v telo. Začutite, kako bela svetloba sprošča vaše talente iz preteklega življenja iz podzavesti in jih prikaže na površju.
Nato pustite, da vam luč izbriše vso negativnost, in odstranite blokade, ki ovirajo vaše sposobnosti. Poslušajte navodila, ki vam jih bodo v tem času lahko sporočili duhovni vodniki. Bodite odprti za tisto, kar boste slišali o svojih talentih v preteklem življenju.
Ko začutite, da ste pripravljeni, izrazite svojo hvaležnost duhovnim vodnikom in na glas izgovorite: »Hvala za vaše vodstvo in pomoč.«
Odprite oči, globoko vdihnite in začutite sproščujoče in osvežujoče učinke te vaje. Zapišite vse prejete podatke, za vsak primer, če vam kasneje kakšen uide iz spomina.

MOŽNE OVIRE
Če se med vadbo nenadoma počutite nelagodno, lahko nekaj preprečuje povezavo s talentom iz preteklega življenja. Enako je v primeru, če imate težave z obvladovanjem spretnosti ali sprostitvijo potenciala, četudi ste se zelo potrudili – neka izkušnja ali pojav iz preteklega življenja vam talent blokira.
Vzroki za obstoj blokad so različni: morda ste v preteklem življenju svoj talent zlorabili. Morda je vaša sposobnost močno povezana z negativnimi občutki ob uresničevanju talenta v preteklem življenju – po navadi gre za krivdo ali žalost. Morda se vam lahko v trenutnem življenju pojavijo težave, če se znova povežete s preteklimi življenjskimi sposobnostmi, in se še niste pripravljeni soočiti z njimi.
Tudi če blokade preprečujejo uporabo skritih talentov preteklega življenja, dejansko služijo višjemu namenu. Presenečeni boste, ko boste izvedeli, da je vaša duša morda postavila oviro talentom za preteklo življenje, preden se je ponovno rodila v trenutnem življenju, da se poskusite naučiti novih sposobnosti.

V vsakem preteklem življenju ste razvili več sposobnosti, a najpomembnejše je, da se jih v tem življenju naučite izkoristiti.