Astro

Bivša žena Toma Cruisa ne skriva več svoje ljubezni

Mila Hribar
25. 3. 2021, 12.00
Posodobljeno: 25. 3. 2021, 12.04
Deli članek:

»Verjemi vase. Trdo delaj. Bodi iskren do sebe, in življenje je lahko lepo. Daj vse od sebe, in stvari se bodo uredile,« je nekoč izjavila ameriška igralka Katie Holmes, ki očitno tudi upošteva svoje nasvete. Brez vere vase in v svoje sanje se namreč ne bi mogla zoperstaviti eni od najvplivnejših sekt današnjega časa. In na koncu tudi zmagati.

Profimedia
katie holmes

Navzven daje vtis nežnega jagnjeta, v njej pa se skriva preračunljiva in bojevita tigrica. Tisti, ki tega o Katie Holmes niso vedeli že prej, so to spoznali leta 2012, ko je mojstrsko izpeljala ločitev od enega najvplivnejših moških Hollywooda in scientološke cerkve, Toma Cruisa.

Četudi igralka pravi, da se ji kot najmlajši od petih otrok v mladosti ni bilo treba pretirano truditi za želene stvari, se je v veliki družini več kot očitno naučila, kako se postaviti zase in za svoje ideale. Da je nič ne bo odvrnilo od njenih vrednot, tudi odlična priložnost v Hollywoodu ne, je dokazala že kot najstnica, ko je nihče ni mogel prepričati, da se usede na letalo v Los Angeles in se udeleži avdicije za najstniško nadaljevanko Simpatije. Istega dne je bila namreč premiera srednješolske predstave, v kateri je igrala, in ker svoje šole ni hotela pustiti na cedilu, je Hollywoodu dala košarico. A četudi so bili producenti nad njeno odločitvijo šokirani, so ji vendarle dovolili, da je svojo avdicijo posnela in jim jo pozneje poslala. Ni jim bilo žal … Paul Stupin, izvršni producent nadaljevanke, naj bi, takoj, ko je Katie zagledal, vzkliknil: »To je Joey Potter!« In njena svetovna kariera se je začela.

Verjela je, da se bo poročila s Tomom 

Čeprav je bila nadaljevanka po vsem svetu velika uspešnica in je Katie postala znan obraz, pa se njena takratna slava nikakor ne more primerjati s slavo, ki jo je doživela pet let pozneje. Po kratki zvezi s soigralcem iz Simpatij, Joshuo Jacksonom, o katerem pravi, da je bila njena prva ljubezen, in zaroko z igralcem Crisom Kleinom, ki jo je grel slabih pet let, je Katie postala nova ženska v življenju Toma Cruisa. Ta je bil v tistem času na veliki misiji, ki se je na trenutke zdela … Nemogoča. Po propadlem zakonu z Nicole Kidman in neuspeli zvezi z igralko Penelope Cruz je bil zvezdnik na lovu za novo ženo, pri čemer naj bi mu pomagala tudi njegova sekta. Po neuspešnih poskusih pri Sofíi Vergara in Scarlett Johansson se je scientologom prikazal sam pokojni ustanovitelj sekte L. Ron Hubbard, ko so leta 2004 v reviji Seventeen zagledali članek, v katerem je takrat 26-letna Katie povedala, da so v njeni sobi viseli Tomovi posterji in da je nekoč verjela, da se bo poročila z njim. Marca 2005 je Katie tako razdrla zaroko s Kleinom in le mesec dni pozneje se je s Tomom prvič skupaj pojavila v javnosti. Maja istega leta se je Tom, zadet od ljubezni, osmešil v oddaji Oprah Winfrey, ko je pred vsem svetom skakal po kavču z besedami: »Zaljubljen sem, zaljubljen sem!« In povedal: »To osebo sem želel spoznati, uspelo mi je in neverjetna je.«

Takrat se je rodil njun vzdevek TomKat.

Beg kot iz trilerja

Tega leta je Katie dobila tudi vlogo v novem Batmanu, a časniki so raje pisali o njeni novi ljubezni, ki je zelo hitro napredovala. Katie je sprejela Tomovo vero in junija 2005 tudi njegov zaročni prstan. Njuna hčerka Suri se je rodila aprila 2006, par pa si je večno zvestobo novembra istega leta obljubil v Italiji. A pravljice je bilo že šest let pozneje konec. Toma je ločitev zadela kot strela iz jasnega. Negova žena je namreč beg skrbno načrtovala. Odvetnike je najela v kar treh zveznih državah, z njimi pa se je pogovarjala le po mobilnih telefonih za enkratno uporabo, ki jih je dobivala od prijateljev. Vir blizu igralki je takrat povedal, da se je zvezdnica bala, da bi Tom hčerko ugrabil, strah pa jo je bilo tudi scientološke cerkev. Vsi vemo, kaj se je zgodilo Tomovi drugi ženi Nicole Kidman, ki je po končanem zakonu ostala brez otrok, in tej usodi je Katie želela ubežati.

Ločitev je bila končana v pičlih enajstih dneh. Suri je ostala pri mami, ki je tudi dosegla, da hči v nasprotju s Tomovima otrokoma Connorjem in Isabello, ki sta ju posvojila v zakonu z Nicole Kidman, ne bo odraščala s scientološkimi nauki. A z ločitvijo se v  Katiejino življenje ni naselil tako želeni mir. Igralka je pred časom povedala, da je bil tisti čas zanjo zelo naporen, saj so ji bili paparaci ves čas za petami. Bilo je celo tako hudo, da je s hčerko park obiskovala ob 6. uri zjutraj, da bi lahko skupne trenutke preživeli v miru. A danes 42-letna lepotica je tudi to prebrodila in zdaj uživa svobodo z najstniško hčerko. »Moj cilj je, da spodbujam njeno individualnost. Da bi bila lahko takšna, kot je – močna, samozavestna in sposobna. In da bi se tega zavedala. Od nekdaj ima močno osebnost. Je zelo osredotočena in delavna,« je o Suri, ki z očetom menda že več let ni v stikih, povedala Katie.

Jamieja je skrivala, Emilia ne

Očetovski lik je bil za Suri šest let igralec Jamie Foxx, s katerim se je njena mama razšla leta 2019. Zvezo z njim je lepotica morala skrivati, saj je z nekdanjim možem podpisala dogovor, da se pet let z nikomer ne sme javno dobivati. Potrebna leta so minila in svoje zadnje ljubezni 42-letna Katie ne skriva. Od septembra lani je v zvezi z znanim newyorškim chefom Emiliem Vitolom Jr., ki je od nje mlajši devet let. Vitolo dela v sloviti restavraciji Emilio's Ballato, ki jo je v devetdesetih letih odprl njegov oče. Katie in njenega kuharja so paparaci v javnosti že večkrat ujeli med izkazovanjem nežnosti. Zveze uradno še vedno nista potrdila, a je Emilio svoji ljubezni decembra na svojem profilu na Instagramu voščil za rojstni dan. Ob posnetku, na katerem Katie sedi v njegovem naročju, je zapisal: »Najčudovitejša, najprijaznejša in najlepša oseba na svetu. Nasmehnem se vsakič, ko zagledam tvoj obraz. Vse najboljše. Ljubim te!«

Katie je očitno našla svoj pristan. In tudi njena kariera cveti. Preizkusila se je tudi kot režiserka in producentka, njeni oboževalci pa jo najraje vidijo na velikem platnu. Njen najnovejši film The Secret: Dare to Dream govori o zakonu privlačnosti, in če kdo ve, kako ta deluje, je to zagotovo Katie Holmes, ki je nekoč tudi izjavila: »Vsi sanjamo in na srečo se sanje lahko uresničijo.« Njene so se z Emiliem več kot očitno res uresničile.