Astro

Ko bo tega »cirkusa« s korono konec, bom …

Aleksandra Winkler Drole
13. 3. 2021, 11.11
Posodobljeno: 14. 3. 2021, 20.41
Deli članek:

Napačni miselni vzorci nas kaj lahko ujamejo v past. Med njimi so najpogostejši stavki, ki vsebujejo besedi »ko« in »če«.

dreamstime
ženska pomlad

Se tudi vam pogosto dogaja, da v svoj besednjak ali misli vpletate besedi »ko« in »če«? Če je odgovor pritrdilen, torej svoje cilje ali namene z nečim pogojujete.
Cilj ali pot do cilja – kaj vas bolj definira? Morda pa ste bolj sredinski tip, ne zaidete v nobeno od skrajnosti … A nič od tega ni ne prav ne narobe, slabo je le, če ne poznamo svojih šibkih točk, in res dobro je, če se zavedamo svojih kvalitet! To poznavanje je izjemnega pomena pri manifestacijskem procesu.

MANIFESTACIJA
Naši občutki botrujejo našim mislim. Kar razmišljamo, lahko tudi naredimo. Torej, misli oblikujejo naša čustva. Čustvena stanja prispevajo k našim dejanjem … Z dejanji ustvarimo fizično realnost – to, kar v resnici imamo: čudovitega, ljubečega partnerja, dovolj denarja, topel in varen dom … In ta fizična realnost je plod naše pretekle manifestacije. Odraža, kakšno življenje živimo. Ljudje temu na kratko rečejo – usoda … Sicer je res delno tako, pa vendar ne spreglejmo, kje se je vse začelo … Ja, v naših občutkih, ki so prešli v misli.

ROJSTVO IN PODPORA
Ne verjamete? Poglejte lepote stvaritve okrog sebe ... Opazujte lepoto v arhitekturi zgradb. Opazujte avtomobile, letala in vse drugo čudo izuma človeškega … Česa? Ja, uma. Vse to čudo stvaritve, tehnike, ki nam je že kar domača, se je začelo v mislih nekoga. Vendar dobro pomislite: še preden so se vse te ideje manifestirale, je nekdo občutil … Kaj? Občutil je pomanjkanje.
Nekoga je ganilo pomanjkanje ljudi. In to tako zelo, da se je odločil razmišljati o rešitvah. In tu ne trdim, da ga niso podprli vsi njegovi vodniki ali pa angelčki oziroma vsemogočni kreator s svojimi »sodelavci«. Seveda verjamem v božansko podporo.
Absolutno pa ne podpiram ljudi, ki čakajo, da … in pogojujejo svojo kreativno moč s »če« …
Čakati, da se bo nekaj zgodilo, če nam je to pač namenjeno, nas ustavlja na mestu. V tem stanju ne kreiramo! V takem stanju samo stagniramo ali pa celo nazadujemo.

TRENUTNI ČAS
Ne čakajte torej, da bo konec koronacirkusa! Razmislite, kaj lahko ponudite sebi in svojim najbližjim.
Morda pa vam ravno zaradi korone ostaja več časa in bi ga lahko koristno porabili. Spletnih programov je zelo veliko, in to po dostopnih cenah, brez stroškov najema luksuznih predavalnic. Bi se naučili igranja novega inštrumenta? Ali bi začeli več ali bolj redno telovaditi? Za katere stvari vam je v času, ko še nismo poznali karantene, primanjkovalo časa, a ste si jih tako zelo želeli početi?
Vse, kar vam lahko ponudim, je, da se izognete izgovorom … To so stavki, ki najpogosteje vsebujejo besedi »ko« in »če«.


POZOR!

»Če bi imel to in to, bi ...« ali »Če mi je to in to namenjeno, bo ...« sta le dva primera ubesedovanja misli, ki sta jasen znak, da stagnirate ali nazadujete. Ko se vam kaj takega spet prikrade na jezik ali v misli, besede obrnite v pravo smer, brez pogojevanja.

V naravo prihaja pomlad – naj živahno in kreativno vstopi tudi v vaš um.

dreamstime
ženska pomlad