Astro

Kaj 12 astrološkim znakom prinaša čas Vodnarja do 18. februarja

Andreja Novak
21. 1. 2021, 17.17
Posodobljeno: 23. 1. 2021, 10.04
Deli članek:

Ko je Sonce vstopilo v znamenje vodnarja – 19. januarja 2021 ob 20.40, se je začelo obdobje najostrejše zime in najhladnejših dni in noči. Sonce je v izgonu in se pomika po Vodnarjevih stopinjah, ki so nasproti najtoplejšemu Levu. Obenem je to obdobje magične beline snega ter mističnega – eteričnega vzdušja narave.

dk
Vodnar bo varanje prenesel zelo dobro. Morda bo krivil tudi sebe, ker mu svobodna večkrat odgovarja.

V tem obdobju se začne kazati potreba po svobodi, tako fizični kot psihični. Dovolj je ujetosti v dom, prostore, želite si v naravo in zadihati s polnimi pljuči. Poveča se stiska zaradi omejujočih odnosov, ljubosumnosti in posesivnih ljudi. Zajel vas bo svobodnejši duh in pričakovanje novosti, ki jih prinese pomlad. Upanje in odprtost Sonca v Vodnarju bo okrepila vašo svobodomiselnost. To je obdobje individualnih odločitev, ko vam svoboda, vaš čas pomeni največ in ste zato pripravljeni narediti marsikaj. 

V tem obdobju se dogaja spajanje vročekrvnosti valentinovega praznovanja, učenje splošnega sodelovanja in zimskih športov ter notranjega nemira, ki ga prinašajo prebujajoče se energije pričakovanja prihajajoče pomladi. Ideje in navdihi se že porajajo in iščejo možnost realizacije, a še ni prave podpore s strani zemlje, zato je v tem obdobju pomembna in iskana prehrana, ki prizemlji (beljakovine, ogljikovi hidrati) ter uporaba zemeljskih barv (rdeča, rjava, oranžna …).


OVEN ***
Praktično boste usmerjeni in nič vam ne bo težko narediti, če boste videli smisel ali koristi pri tem. Občutljivi boste na to, kako vas vidijo drugi, in le s težavo se boste izpostavljali v javnosti ali na sestankih, zato se boste temu na vso silo izogibali. Večjo podporo boste imeli v intimnejših pogovorih, kjer se boste z lahkoto izrazili in prepričali kogarkoli v karkoli. Ljubezen vam bo naklonjena, in samski stopite v akcijo. Čeprav veze ne bodo dolgotrajne, bo vseeno dobro obuditi strast skozi flirtanje in zmenke. V začetku februarja boste lahko šli na daljšo pot, potovanje ali se udeležili zanimivega izobraževanja. Doma ne bodo preveč navdušeni nad tem.

BIK *****
Prijetno obdobje, ko boste ugotovili, kako pomembno je imeti dobro filozofijo življenja in poskrbeti za psihofizično regeneracijo. Veliko boste v družbi in z lahkoto boste privabili nove simpatije s svojim vsakodnevnim flirtanjem. To vam bo v veselje, da se boste potrdili s svojo magnetno privlačnostjo. Če niste samski, je nujno, da ste pozorni na svoje skrite zmenke, saj se lahko v začetku februarja zgodijo nenadna srečanja ali se zagovorite v besedah, kar bo lahko povzročilo konec dobro veze. Vseeno bo ljubezen stalnica obdobja in vsi vas bodo občudovali skozi filtre sijoče energije, ki vas bo obdajala. Zato se bo nasprotni spol zaljubljal v vas in deležni boste večje odzivnosti vsepovsod, kamor boste šli.

DVOJČKA ***
Polna luna vam bo 28. januarja omogočila pravi preboj v javnosti in uspešni boste. A z retrogradnim Merkurjem, svojim vladarjem v znamenju vodnarja, boste imeli večjo možnost spoznati, kje se zapletete v pogovorih ali kje vaše misli odidejo v napačno smer, da se potem sami degradirate ali umaknete iz situacije, kjer bi morali vztrajati. To obdobje ni optimalno za iskanje nove službe ali sklepanja novih dogovorov, je pa optimalno za dober razmislek o vsem, kar želite spremeniti, in ob koncu obdobja boste lahko imeli odlične ideje ali celo zapisan program, po katerem boste začeli uspešno vpeljevati poslovne ideje in dosegati dobre materialne uspehe. Ne lenarite, poglobite se vase.

RAK ****
Na novo boste postavljali svojo kariero in pot naprej, a bo najprej treba stabilizirati sebe in počutje tako fizično kot psihično. Preveč se boste ukvarjali s počutjem prijateljev in znancev, da bi se lahko čisto v miru posvetili sebi in svojim spremembam v karieri. Če prenehate reagirati na stare rane in opustite pozornost na nekaj, kar je že minilo, boste doživeli pravo svobodo. V začetku februarja boste imeli priložnost pokazati pripadnost sebi pomembnim ljudem, kar jim bo veliko pomenilo, zato se ne skrivajte. To bo tudi vam pozitivno spremenilo način dojemanja življenja. Z besedami si ne boste kupili miru, potrebna bodo dejanja.

LEV ****
V sebi boste čutili veliko moč tudi zato, ker ne bo nihče oporekal vašim predlogom in komentarjem. Polni boste kreativne sile in skozi njo boste vse srečnejši in odprti za dobre spremembe življenja. Začutili boste, da je čas, da postavite sebe v ospredje ter skozi svoj notranji in zunanji red naredite tiste spremembe, po katerih ste včasih hrepeneli. Zdaj se vse bolj zavedate, da je zadnji čas, da naredite kaj v tej smeri in da vam nihče pri tem ne bo zares pomagal, saj domači ob teh spremembah izgubljajo vašo pozornost in tudi lagodnosti. Lahko se bodo celo upirali vašemu trudi, kar pa vas ne bo motilo. Uspeh v javnosti vas bo spodbudil, da še bolj sledite instinktu.

DEVICA **
Imeli boste podporo, da vse začnete na novo, če se boste le lahko osvobodili preteklosti predvsem v svojih načrtih za prihodnost. Odzovite se na sedanjost, ne delajte se, da ne obstoja. Imeli boste priložnost se postaviti na dobro mesto v javnosti, v svojem poslu, ne zamudite je. Od tega je odvisno, kako boste sprejeli pozitivne spremembe za svoje življenje. Prve spremembe so lahko vidne že v začetku februarja, ko boste lahko sprejeli srečno podporo zvezd za svoje novo poglavje v življenju. Sreča vam bo naklonjena pri vseh novih začetkih in dober vpliv boste naredili v novi družbi, med novimi ljudmi, zato kar pogumno ... Aktivirajte se v vse načrtovane novosti.

TEHTNICA ****
Kreativnost v vseh pogledih vas bo aktivirala, a bo treba spremeniti star, tradicionalen pogled na nekatere stvari, ki vas ovirajo pri sproščenem in srečnem življenju. V tem obdobju vam bo uspelo se izviti iz čustvenih zank v odnosih ter svobodneje postaviti čas in dejavnosti. Lažje se boste odločali za stvari, ki so vam pomembne, in začeli boste uspešneje slediti svojim novim navadam, ki jih želite vpeljati v življenje. Poskrbite za telo in videz. Zdaj je čas, da pregledate garderobo in naredite čistko na vseh področjih, ki zadevajo vaš videz in dobro počutje. Skozi redne aktivnosti boste vse bolj uspešni in srečni ter odprti za dobre vplive življenja.

ŠKORPIJON ***
Notranja moč vas bo vse jasneje usmerjala v direktno komunikacijo in skozi pogovore boste lahko začeli spreminjati življenje. Ko boste ugotovili, kako z lahkoto vam gre, se ne boste več izmikali ljudem ali situacijam, temveč se boste po potrebi vključili in izpostavili svoje vrednote. To bo aktiviralo vaše poslovne povezave in dobili boste precej podpore enako mislečih, kar vas bo še bolj opogumilo, da boste začeli s konkretnimi in drznimi koraki spreminjati življenje, posredno pa tudi življenja bližnjih in okolice. Tako boste že v februarju lahko postavili dobre temelje oziroma uredili domačo situacijo na novo, kar vas bo sprostilo.

STRELEC *
Precej dela boste imeli s svojimi družinskimi člani in nikakor ne boste razumeli, kaj jih tako razjezi v vaši komunikaciji. Obtoževali vas bodo zaradi številnih dogodkov iz preteklosti, ki se ponavljajo v sedanjosti, a se vam bo zdelo, da se lovijo za slamice in sploh ne dojamejo, da je zdaj vse drugače. Vseeno ne boste mogli kar pobegniti, temveč boste morali sodelovati v teh spremembah, če želite doseči mir doma in začeti končno živeti na način, ki vam je blizu. Pogovori bodo pomembni; pri tem je nujno, da prisluhnete in poskušate dojeti, kaj želijo vaši bližnji, saj se star način sodelovanja ne bo več obnesel. Dovolj imajo navideznih sprememb ter vaše ignorance.
  
KOZOROG **
Kuhali se boste v vseh pogledih in težko vam bo sprejeti nekatere spremembe, čeprav bodo za vas boljše. Vaša tradicionalna narava se bo upirala, čeprav bodo dogodki vodili v smeri, o katerih ste na skrivaj hrepeneli. Sprostite se in dovolite ljubezni, da vam pokaže pravo pot in naredi potreben preobrat v vašem življenju. Že dolgo se levite, in zdaj je čas, da dokončate ta proces in stopite svobodnejši v vsakdanje življenje. Ne čakajte na posebne priložnosti, še danes si privoščite večje spremembe, ki vam bodo prinesle pozitiven odnos do življenja. Februar vam lahko malo zatrese temelje in navidezno varnost, da boste jasneje začutili sebe in svojo notranjo moč.

VODNAR ***
Iskali boste možnosti, kako dobro uskladiti svoje delo, službo z osebnimi željami. Vse več časa boste namreč potrebovali zase in za osebne spremembe, a ne boste mogli kar odnehati sodelovati in opravljati svojega dela. Poskušali se boste reorganizirati tako, da bi predali več dela drugim, a ne bo šlo tako lahko, saj bodo potrebne večje reorganizacije, ki vam bodo v tem obdobju nakopale še več dela. Sprostite se in bodite bolj osredotočeni na sedanjost. Samo to vam bo pomagalo umiriti notranjo nervozo in obvladovati čas, ki vam prehitro pobegne. Sprejmite odgovornost za vse, kar vas zadeva, in jasno bo, kaj lahko oddate drugim in česa ne.

RIBI ****
Skrb za zdravje in dobro počutje vas bo čisto prevzela, saj boste opazili večje pozitivne spremembe že ob najmanjši stvari, ki jo boste naredili zase. Zato se boste na polno vrgli v zdravo življenje in imeli tudi vse več kondicije ter moči za premagovanje poslovnih zagat. Odnosi vam bodo sicer pomembni, a tokrat ne toliko, da bi zanemarili sebe. Notranji mir vas bo podprl tudi v tistih smereh, kjer ste se prej čisto prehitro vznemirili, in veliko lažje boste izpeljali določene projekte tako doma kot v službi. Če iščete službo ali ugodnosti, potem izkoristite to obdobje, ko so vam vsi naklonjeni in vam bodo z veseljem pomagali v katerikoli smeri.