Astro

6 sprememb, ki lahko naredijo čudeže

nj
25. 12. 2020, 13.13
Posodobljeno: 25. 12. 2020, 21.48
Deli članek:

Zato, da spremenite svoje življenje v boljšo različico, vam resnično ni treba uvajati velikanskih življenjskih sprememb.

dreamstime
vesela ženska

Da zaživite lepše, ni treba denimo shujšati za 20 kilogramov, se takoj jutri ločiti od partnerja, dati odpoved v službi ali se odseliti na drugo celino.
Včasih so za pomembne življenjske spremembe dovolj že majhni koraki v novo smer. Pa si jih poglejmo …

NOVA OSEBA
Čeprav se sliši zelo klišejsko, imajo ostriženi lasje na simbolni ravni zelo velik pomen – pomen slovesa od neželenih in preživelih občutkov, dogodkov, ljudi in »starega« življenja na splošno. Če torej čutite, da je prišel čas za nov korak v vašem življenju, lahko to spremembo nekoliko pospešite le z novo pričesko. Če ste zares pogumni in drzni, lahko spremenite tudi garderobo in stil oblačenja ter tako tudi na zunaj postanete »druga, nova oseba«.

NOV ZAČETEK DNEVA
Enkrat za vselej pospravite izgovore, kako zelo težko je zjutraj vstati, in vsak dan začnite tako, da se zbrcate iz postelje in začetek dneva posvetite samo sebi – z jutranjim sprehodom v naravi. Pa čeprav se boste sprehajali samo deset minut in to le po domači ulici, boste kmalu ugotovili, kako blagodejna je jutranja tišina v samoti. Veliko lažje boste vklopili »kolo obveznosti« notranje umirjeni in zadovoljni, da ste že naredili nekaj samo zase.

NOV DOM
Zapustiti svoj dom in si poiskati nov dom ter se preseliti nikakor ni majhna sprememba, pa vendar si lahko ustvarite »nov« dom že tako, da se lotite prenove, ki vam ne bo prinesla prav nobenih stroškov. Kdo pa pravi, da mora pohištvo vse življenje stati na istem mestu? Ste že poskusili, kako je videti spalnica, če vse pohištvo nekoliko »premešate«? Ste preverili, ali imate posteljo obrnjeno na sever, kot priporočajo strokovnjaki za zdrav spanec? In zakaj se ne bi enkrat za vselej rešili tiste grde stare omare na hodniku in poiskali novo rešitev? In ne pozabite, k novemu domu spada tudi vselitveni žur.

NOVE POTI
Vsak dan po isti poti v službo, popoldne po isti poti v isto trgovino, s prijateljico v vedno isto kavarno … Jutri zjutraj pojdite deset minut prej v službo in namerno zavijte na drugo, morda nekoliko daljšo pot do službe. Namesto v znano zavijte raje v neznano trgovino, prijateljico pa povabite v kavarno, za katero ste slišali, da je super, vendar je še nikoli niste obiskali. Morda boste res porabili nekoliko več časa, ki je čisto zares dragocen, toda morebitne nove izkušnje in spoznanja so še toliko bolj.

NOVI UŽITKI
Ljudje smo bitja s telesi in čuti, ki na naše počutje vplivajo veliko bolj, kot se zavedamo. Če želite spremeniti svoje življenje, lahko začnete pri vonju in okusu – privoščite si nov parfum z vonjem, ki bo oddajal energijo, ki jo želite v svojem novem življenju, v restavraciji pa si namesto jedi, za katero veste, da vam je všeč, naročite nekaj novega, neznanega. Eksperimentirajte in raziskujte ter si ne postavljajte omejitev, kot so: »To ni zame.« Bodite kot majhen otrok ali turist, ki okuša novo deželo.

NOVI OBRAZI
V življenju po navadi vzdržujemo in negujemo odnose, v katerih ponavljamo svoje stare znane vzorce. Iz istega razloga nam določeni ljudje gredo na živce, saj nam s svojo energijo nekako onemogočajo, da bi delovali v svojem utečenem ritmu. Pa vendar to še ne pomeni, da so vsi ti ljudje, ki nas energijsko odbijajo, za nas tudi »nekoristni« ali celo škodljivi. Med njimi je veliko takšnih, ki bi nam lahko odstrli marsikateri predsodek ali nas naučili veliko novega, če bi se le mi znali odpreti njihovi drugačnosti. Zato spustite v svoje življenje tudi tiste sodelavce, sosede in znance, ob katerih vam na prvem srečanju ni najbolj »kliknilo«. Morda pa v čudni in sitni sodelavki odkrijete najboljšo prijateljico!