Astro

Razberite končno, kaj vam skozi sanje sporoča vaša podzavest

lm
25. 8. 2020, 15.00
Deli članek:

Nenadoma smo nevidni, preplezamo najvišje vrhove, jahamo na divjih konjih, lahko letimo ali pa celo hodimo po vodni gladini ...

Pixabay
ženska

V spanju naša fantazija ne pozna meja. Škoda le, da se sanje, te ubežne nočne obiskovalke, ob prebujanju tako hitro razblinijo. Vedno znova pa se sprašujemo: le kaj pomenijo? Strokovnjaki menijo, da je človeška duša »največji igralski oder vseh časov«, ponoči pa se na njem igrajo življenjske sanje. Če se le malo poglobite v simboliko in prizore, boste izvedeli veliko o sebi.

POMENI

Različni konji

Konji v sanjah simbolizirajo energijo, ki jo imate, in pa tudi vašo željo po svobodi. Če v sanjah jahate divjega konja, prevzemate usodo v svoje roke. Bel konj predstavlja vašo duhovno plat, rjav pa bolj praktično in realistično. Črn konj predstavlja vašo strastno stran. Če ima konj krila, to pomeni, da želite končati neko neprijetno situacijo oziroma dobesedno odleteti stran. Če je konj vpet v voz, vam sanje sporočajo, da se preveč ukvarjate z racionalnimi stvarmi.

Različne cvetlice

Cvetlice ponavadi pomenijo nekaj lepega in predstavljajo vzcvetele želje. Če jih trgate, sta pred vami uspeh in sreča. Uvele cvetlice napovedujejo neuspehe in razočaranja. Če hodite po njih, najverjetneje nezavedno teptate čustva partnerja.

Neprijetna golota

Golota ne kaže vedno le na goloto. Veliko bolj možno je, da se počutite nezaščitene in da vas opazujejo tuji pogledi. S takšnimi sanjami najbrž predelujete neprijetno doživetje. Lahko, da vas je vaš šef osramotil pred sodelavci - in ste se počutili »goli«.

Različne hiše

Hiše vedno ponazarjajo tistega, ki sanja. Stanje hiše kaže njegovo trenutno situacijo. Če je hiša poškodovana, ste najbrž odnehali z nečim, kar ni bilo uresničljivo. Če se sprehajate iz ene sobe v drugo, se napovedujejo spremembe. Če greste v nov, prazen prostor, boste doživeli neko novo izkušnjo oziroma razširili svoje horizonte. V sanjah pogosto naletimo na sobe, ki jih ne moremo odpreti. To kaže na ovire in komplekse na določenem področju. Le pobrskajte po hiši in poskusite dognati nekaj novega o sebi. Če hišo šele gradite, to najverjetneje pomeni, da gradite svojo kariero. Če se v sanjah preselite nazaj v stari dom ali pa celo v hišo staršev, ste najverjetneje v iskanju nečesa varnega.

Več vrst vode

Voda kaže na stanje naših čustev. Če je bistra, prekipevajoča ali tekoča, ste na čistem s samim seboj. Če je postana in motna, morate razčistiti s svojimi čustvi. Razburkana voda napoveduje viharne čase s skrbmi in napetostmi. Zrcalna slika samega sebe ali drugih svari pred tem, da boste razočarali sami sebe ali pa vas bodo razočarali drugi. Če tečete po vodni gladini, to pomeni, da se odlično počutite - v partnerskem odnosu ali pa v službi. Pitje hladne vode ima dober pomen - pomeni, da skrbite za svoje zdravje. Če je voda topla, lahko napoveduje bolezen.

Dve vrsti moških

Mišičast sanjski moški, pogosto gol ali pa vsaj z golim zgornjim delom telesa, se pogosto pojavlja v sanjah žensk, ki uživajo življenje. Prav nasprotno utelešajo majhni, oblečeni moški. Ti predstavljajo občutke manjvrednosti (tudi seksualne).

Gore

Plezanje na goro večinoma napoveduje težave in prepreke na nadaljnji življenjski poti, ki jih boste morali premagati. Vrh gore predstavlja cilj. Kakšen je razgled? Pogled, ki neovirano seže daleč, kaže harmonijo in ravnovesje. Ste priplezali na vrh z veliko truda ali zlahka? Pot na goro predstavlja vašo življenjsko pot in s tem povezane težave. Sestop lahko kaže na konec nekega pomembnega življenjskega obdobja. A tudi na to, da vam je končno uspelo in da so pred vami mirnejši časi. Morda pa se morate odpovedati previsokim ciljem, ki za vas niso dosegljivi.

Sadje

Sadeži pomenijo, da naši načrti zorijo in da se bo naše delo počasi poplačalo. Če segate po sadežu, ki ga ne morete doseči, to simbolizira seksualno razočaranje - morda nad vašim trenutnim odnosom ali pa dejstvom, da trenutno nimate partnerja. Če vam uspe utrgati sadež, potem najverjetneje uživate v svoji seksualni svobodi.

Nevidnost

Nevidnost ali zgolj opazovanje ljudi, s katerimi pa ne moremo govoriti, ponazarjata našo plahost. Kažeta željo, da bi nas v realnosti drugi bolj opazili in bolj sprejemali.

Sonce

Sonce ali pa sončni vzhod predstavljata harmonijo, svetlobo in toploto v našem življenju. Če so naše sanje svetle in sončne, smo notranje uglašeni. Mračne in temne slike kažejo, da smo izgubili notranjo harmonijo.

Bežanje

Radi bi bežali, pa se ne morete premakniti niti za ped - to pomeni, da vas neka vsakdanja naloga preobremenjuje. Vprašajte se, pred čim bežite - in kaj vas zadržuje. Če vam uspe pobegniti, lahko to pomeni, da v realnem življenju stalno bežite pred razočaranji.

4 NAJPOGOSTEJŠE SANJE

Padanje

Razlaga je odvisna od časovnega momenta. Če sanjate o padanju, takoj ko zaspite, gre za telesne vzroke. Mišičevje se sprošča in telo dobesedno tone v spanec. V kasnejšem času pa je simbolika drugačna. Če padate globoko, ste najverjetneje zgubili tla pod nogami - morda ste tik pred ločitvijo ali pa pred odpovedjo delovnega razmerja.

Plavanje

Če plavate v širnem morju, je vaše življenje v popolnem ravnovesju. Poleg tega je tudi znak za zdrav odnos do seksualnosti. Če pa vas nosi deroča voda, lahko to pomeni, da življenja nimate v svojih rokah.

Smrt

Če sanjate o smrti, se vam prav nič ni treba bati za svoje življenje. Sanje o smrti kažejo na to, da zaključujete določen del svojega življenja - in začenjate novega.

Letenje

Predstavlja željo po napredovanju in osvobajanju. Strmoglavi let kaže na strah pred prihodnostjo. Nežen, varen pristanek pa upanje na uspeh.

PIŠITE SI DNEVNIK SANJ

Ste sanjali lepe sanje, ob prvem pomežiku pa jih že ni več? Zapisujte si jih.

Med tednom nas iz sanj največkrat predrami neprijeten zvok budilke. Ob koncu tedna spite malce dlje, in ko se prebudite, še kar nekaj časa poležite - najbolje v položaju, v katerem ste se zbudili. Tako boste imeli največ možnosti, da se spomnite svojih sanj. Takoj si jih zapišite v poseben dnevnik sanj, kasneje pa si jih boste lahko tudi razložili.

VROČE SANJE …

Seveda članka ne moremo končati, če se ne dotaknemo še najbolj vročih sanj. Presenetljivo je, da so prav erotične sanje tiste, ki se jih največkrat in najbolje spominjamo. Psihologi domnevajo, da pustijo močan vtis. Na prvem mestu nočnih seksualnih fantazij so flirti z znanimi osebnostmi iz sveta zabave. In presenetljivo, tudi politike.

Podobna vsebina:

Prepoznajte bolezni, ki se najavijo na prav poseben način

profimedia
sanje