Astro

Magični nasveti, da bodo energije v spalnici zaživele v harmoniji

Tina Pipan
16. 7. 2020, 00.01
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 08.45
Deli članek:

Spalnica je prostor, kjer preživimo velik del svojega življenja. Kjer si utrujeni od delovnega dne spočijemo in naberemo novih moči za naslednji začetek uspešnega dneva.

Profimedia
ženska, postelja

Spalnica je tudi prostor intimnosti, kjer lahko v miru preberemo poglavje priljubljene knjige in si dovolimo sneti vse maske ter biti to, kar smo.
Prostor, kjer na najbolj pristen način lahko pokažemo ljubezen do življenjskega partnerja.
Prostor miru, počitka in kvalitetnega spanca.
Vse to bi spalnica morala biti, pa velikokrat ni. Spremenimo jo v garderobo, utiliti, delovno sobo in se ne zavedamo, kako pomemben je ta prostor, saj skoraj nikjer drugje ne preživimo toliko časa na enem mestu hkrati.
Ne zavedamo se, da ne glede na to, ali smo budni ali spimo, prostor in okolica deluje na nas, prav tako tudi mi na njo. In ni vseeno kakšen ta vpliv je. Ko spimo, smo veliko bolj ranljivi, odprti in dovzetni za vplive okolja. Zato je še kako pomembno, da spalnico uredimo tako, da življenjske energija v njej steče, da je le ta usklajena tako z naravnimi zakonitostmi (ki delujejo tako zunaj nas, kot tudi v prostoru), kot tudi z našo življenjsko energijo in našimi posebnostmi.
Na ta način odpremo vrata zdravju, vitalnosti, ustvarjalnosti, radosti in harmoniji.
Sama pri vsakem vastu svetovanju veliko pozornost namenim ureditvi spalnice. Tako spalnice odraslih, kot tudi otrok.
Spalnica bi morala biti prostorna, morala bi dihati in biti zračna. Ne priporoča se postaviti v spalnico preveč težkih elementov, če pa so že, naj bodo omare pospravljene. Poizkusite jih najprej pospraviti na ta način, da se ločite od oblek, ki so vam premajhne ali prevelike ali ki jih niste oblekli že vsaj leto dni. Ločevanje od starega je zelo pomembno, saj le tako naredimo prostor novemu.
Če je le možno, poizkusite središčni del prostora pustiti prost in odprt, saj se v tej središčni točki shranjuje energija in se od tu razpošilja po prostoru. V primeru manjše spalnice, ko ni možnosti za prost središčni del, je zelo pomembno, da se na drugačen način označi element prostora v njem. Eden izmed načinov je, da v prostor vnesete obliko romba ali diamanta (morda izrisanega na tleh, na stropu ali kot obliko preproge). Lotosov cvet in simbol laboda prav tako podpirata središčni del. In Šri jantra. To so korekcijski ukrepi, s katerimi si pomagamo takrat, ko večje spremembe v stanovanju niso možne in nam zelo lepo pomagajo povrniti ravnovesje v prostor.
Smeri neba
Po splošnih naravnih zakonitostih je najprimernejše mesto za spalnico odraslih področje juga in jugozahoda, saj tu vlada element zemlje, ki nam pomaga zagotoviti miren in trden spanec. V primeru, da si zakonca ali mladi par želita imeti otroka ali so morda pri tem težave, bi bila zelo ugodna postavitev spalnice na vzhod, saj je to področje plodnosti, življenja, ustvarjanja.
Prav tako je vzhod tudi najprimernejša smer za otroke in tudi če spalnica otrok ni na vzhodu je zelo pomembno, da je vzhod otroške sobe odprt, saj od tu prihaja znanje, vitalnost, energija in ustvarjalnost.
Vendar so to zgolj splošne naravne zakonitosti, ki jih je potrebno povezati s tem, kar ustreza posamezniku. Najprimernejše individualno mesto za spalnico (ali katerikoli drugi prostor) pa dobimo s pomočjo natalne karte oziroma slike neba v trenutku našega rojstva.
Natalna karta je čudovita slika, ki nam da vpogled v naše posebnosti, naše danosti, v nas same, take kot resnično smo. Iz nje lahko izračunamo, katera je tista smer, ki nam individualno najbolj ustreza za spalnico in za položaj postelje znotraj nje, ki je prav tako zelo pomemben.
Spanje z glavo proti jugu je zelo ugodno, saj je jug področje tamasa, negibnosti in prinaša globok in miren spanec. Veliko manj se priporoča spati z glavo proti severu. To se lahko razloži tako s poznavanjem naravnih zakonitosti, kot tudi čisto fizikalno.
Iz severa k nam priteka magnetna sila in z vidika našega telesa je naš severni pol zgoraj, pri temenu glave. Tako pride do odboja zemeljskega magnetnega polja z magnetnim poljem človeka kar vznemirja spanec.
Prav tako je potrebno paziti pri spalnici na področju jugovzhoda, ki je povezan z elementom ognja in spalnici na področju severozahoda, ki je povezan z elementom zraka. Če se spalnica nahaja na teh smereh in ni možnosti za zamenjavo moramo paziti, da postelja znotraj nje ni nameščena v jugovzhodni ali severozahodni kot, saj bi to lahko povečalo element ognja in element zraka, ki oba motita kvaliteten in regenerativen spanec.
V primeru spalnice na jugovzhodu je pomembno v prostor vnesti barve, ki ogenj umirjajo (npr. nežno modra), v primeru spalnice na severozahodu pa vnašamo zeleno barvo, saj umirja element zraka.
Zatočišče
Oprema v spalnici naj bo topla, bolje lesena kot kovinska. V spalnici prav tako niso priporočljiva ogledala. Če že imate ogledala v spalnici, jih namestite na S, SV ali V stran sobe tako, da se iz postelje ne vidite v njih, še bolje pa jih je pokriti ali namestiti na notranji del vrat.
Zelo pomembno je, da v vsaki spalnici označite področje miru. To lahko narediti z vrčem vode, svežim cvetjem, oltarčkom oziroma nečim, kar vam predstavlja mir. Urediti si to na severovzhodu ali še bolje na vašem individualno izračunanem severovzhodu, na najpomembnejši točki v vsakem prostoru, ki se ji reče ISA točka. To je točka naše življenjske energije ter duhovnega in materialnega napredka in se jo vedno izračuna iz djotiš natalne karte.
Naj postane spalnica vaše resnično zatočišče, kjer si z bivanjem v njej povrnete življenjsko energijo, zdravje, mir in harmonijo.