Umetno mu morajo dovajati kisik

Premierja Federacije BiH zaradi covida-19 prepeljali v bolnišnico

L.K./STA
15. 7. 2020, 21.46
Deli članek:

Premierja Federacije BiH Fadila Novalića, ki so mu v ponedeljek potrdili okužbo z novim koronavirusom, so morali danes zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja prepeljati v bolnišnico, je sporočil njegov svetovalec Zoran Blagojević.

Profimedia
Prve simptome okužbe je zaznal na obeleževanju 25. obletnice genocida v Srebrenici pretekli teden.

Iz urada predsednika vlade druge entitete v BiH, Republike srbske, pa so sporočili, da so danes s testiranjem potrdili, da je z novim koronavirusom okužen tudi njihov premier Radovan Višković.

"Premier zaradi pljučnice potrebuje bolnišnično zdravljenje," je povedal Blagojević. Pojasnil je, da je Novalić čez dan občutil slabost in dobil vročino. Nato so ga na sprejeli v bolnišnici Podhrastovi v Sarajevu, kjer zdravijo bolnike s covidom-19.

Regionalna televizija N1 ob tem poroča, da mu morajo umetno dovajati kisik.

Okužbo z novim koronavirusom so premierju Federacije BiH potrdili v ponedeljek. Prve simptome okužbe je zaznal na obeleževanju 25. obletnice genocida v Srebrenici pretekli teden.

Razmere glede pandemije covida-19 so se sicer v BiH v zadnjem času močno zaostrile. V zadnjem dnevu so potrdili 223 novih okužb, od tega 137 v Federaciji BiH. V vsej državi so doslej potrdili več kot 7000 okužb, umrlo je 232 ljudi.