Astro

Tarot prerokba: 'Smo v tednu spregledanja in rasti'

Kristina Strašek
24. 6. 2020, 01.18
Posodobljeno: 24. 6. 2020, 10.21
Deli članek:

Za čas od 24. so 30. junija so padle karte Štirica čaš, As mečev in As čaš.

Profimedia
vera

Kariera
Tokrat je pred nami teden, ki bo mnoge prisilil k tehtnemu razmisleku o izbrani karierni poti. Veliko med vami se namreč vrti v ponavljajočem se ciklu, kjer se zadeve delajo iz čiste rutine, medtem ko je strast do dela že davno usahnila. Če to v sebi začutite tudi vi, vedite, da je sedaj čas za spremembe.
Karta kaže sedečega dečka, ki v senci drevesa nemo zre v tri čaše pred sabo. Prekrižane roke, prekrižane noge, stabilnost, a pomanjkanje veselja. Skriva se pred soncem, razmišlja, a nič ne naredi. Z neba se mu tako spusti roka, ki mu ponudi 4. čašo – čašo novosti. Ampak, ali jo bo sprejel? Morda je čašo enkrat že izkusil … morda nenamerno izpustil. A ta čaša je poslana s strani božanskega. Kaj mislite, bi jo moral sprejeti ali še naprej nemo zreti v tiste tri čaše pred sabo in obupovati dalje … čakati na nekaj, a ne ve točno kaj?
Ste se tudi vi morda znašli na točki, ko si zastavljate to vprašanje? Zakaj se ne premakne, zakaj ne najdem strasti, kaj bi sploh počel/-a. Kaj pa: je ta priložnost zame dobra? Morda bi bilo počasi smiselno, da se nehate samo spraševati in začnete iskati tudi odgovore ali druge priložnosti. S tem tednom bo slednje sicer težko narediti, saj boste v večini precej apatični. A že sam preskok misli in zavedanje, da želite spremembe, vas lahko navda z novo energijo. Lahko da s stvarmi prehitevate, jim ne date priložnosti, da dozorijo. Lahko da vztrajate pri enem in istem, čeprav ste iz situacije že vzeli vse, kar ste lahko. Potrebna bo lastna kreativa, da se potisnete naprej. Ne najdete službe, ki bi vam ustrezala? Ustvarite jo. Vidite novo priložnost, ZGRABITE jo.
Ključne besede:
• Dolgočasje
• Monotonost
• Potreba po spremembi
• Odločitev
• Apatičnost
• Navada
• rutina

pixabay
Nadvladujete ali se pustite nadvladati?

Ljubezen
Ste res sproščeni v tem odnosu, ali v njem pretiravate? Tokratna karta namreč napoveduje prihod tedna, ki bo po svoje sicer pomagal pri rezanju toksičnih eteričnih vezi, a vas vzporedno izzval – vedno sta za nastalo kriva vsaj dva. Kaj je vaša vloga? Nadvladujete ali se pustite nadvladati? Pomanjkanje enakopravnosti v odnosu vas bo spravilo dokončno na kolena, četudi ste morda diktator vi.
V tem tednu boste morali popaziti, da od partnerja ne zahtevate preveč, samo zato, ker se vi počutite nesrečni. Naj vaše počutje ne definira samega odnosa. Morate se zavedati, da vsi bijemo svoje bitke, znotraj odnosa pa te ne bi smele prevladovati. S tem tednom se bodo razkrile glavne ovire, ki vam po svoje onemogočajo doseganje napredka, na vas pa je, da jih tudi premagate.
Teden je dober za osvobajanje, premagovanje ovir in vsesplošni napredek na področju ljubezni. Četudi morda na prvo žogo deluje naporen, v sebi nosi dobro energijo, ki jo boste začutili. Lahko ste zmagovalec na tem področju, a boste morali popaziti, da vaš odnos ne podreja druge. Gre za sprejemanje, poslušanje, pogovor. Gre za sodelovanje, predelovanje in gradnjo. Dobro bi bilo, da začnete vse skupaj od začetka, se osredotočite na poglavitne zadeve. Kaj vaju je združilo, kaj je v odnosu pomembno in kaj drug pri drugem cenita. Počasi gradite iz tega dalje.
Tudi samskim teden prinaša novosti, osebne zmage. A tudi ti bodo morali znati k stvarem pristopati na začetku morda malce bolj analitični in preudarno. Če ste ravno v fazi zmenkarij, si v glavi zastavite kratek seznam za vas pomembnih zadev. Resnično pomembnih. Ne obremenjujte se z malenkostmi, ampak te raje jemljite le kot dodaten plus. Ste kdaj pomislil, da ste morda preveč pikolovski? Ali na drugi strani premalo? Morate imeti standarde, katerih se držite. Morate vedeti, kaj želite, kje so vaše meje in se tega tudi držati. Začnite torej PRI OSNOVAH.
Ključne besede:
• pretiravanje
• osvobajanje
• tiranija
• nadvladovanje
• uspeh
• premagovanje ovir
• ljubosumje
• sadizem

pixabay
Dobro bi bilo, da v odnosu začnete vse skupaj od začetka

Nasvet tedna
Zadnja karta poudarja, da morate v tem tednu najti samostojnost, saj je to ključ do uspeha. Nehajte se zanašati na vse druge, nehajte prelagati odgovornosti ali krivde. Začnite se zavedati svoje moči, svoje odgovornosti, svoje sposobnosti. Najdite sebe in zaživeli boste življenje, ki ste si ga zamislili. Vse se vedno začne pri vas. A kot sem povedala, včasih se je enostavno potrebno vrniti k osnovam in od tam ponovno graditi dalje. Stvari se spreminjajo, moramo se znati prilagoditi. Če vas je zaznamoval odnos ali delo, to predelajte in se vrnite k svojem bistvu. Teden pred nami je pomemben za osebni napredek. Smo v tednu spregledanja in rasti. Naj ne gre v nič.